Gedekte eettafel met cactusvaas

Een vaas in cactus-vorm? Ja, echt! De cactusvaas is helemaal en vogue, zomers en een echte blikvanger! Nog leuker: je kan ‘m steeds opnieuw vullen met andere bloemen. Onze interieurspecialisten geven je tips over hoe je je cactusvaas telkens een andere look an geven zodat hij elke keer weer de show steelt op jouw dressoir.

Wat heb je nodig voor het stylen van bloemen in een cactusvaas?

  • Cactusvazen in verschillende formaten.
  • Verse bloemen naar keuze.
  • Schaar

Bloemen in een cactusvaas: de varianten

De cactusbloem

Knip de bloem net boven de steel af, zodat je alleen de bloem overhoudt. Je hebt de stengel en de bladeren niet nodig. Plaats nu de bloem(en) in de vaas. Het is net alsof er kleurrijke bloemen uit je cactusvaas groeien!

De paradijsvogelbloem

Voor deze look heb je vijf verschillende soorten bloemen nodig om de paradijsvogelbloem er echt kleurrijk uit te laten zien. Om alle bloemen optimaal in de cactusvaas te kunnen schikken, mogen de afzonderlijke bloemen niet te breed zijn. Voor een zomerse look plaats je de stelen kruislings in de vaas.

De eenling

De naam suggereert het al – ook met één enkele pompeuze bloem wordt de cactusvaas een echte blikvanger. Opvallende soorten uit de Protea-familie zijn perfect. Vul de vaas met water en snijd de bloem schuin af om hem langer vers te houden.

Eerst kwam de ananastrend, nu de cactusvaas! We zijn verliefd op deze toffe trend. Cactusvazen zien er met én zonder bloemen zeer stijlvol en zomers uit. Zet een mix aan cactusvazen op het dressoir of op de eettafel. De leukste cactusvazen vind je bij Westwing! Wij wensen je veel plezier bij het stylen van je vaas. Schrijf je in op Westwing en mis geen exclusieve interieurdeal!