Decoratie ideeën

Mooi, kwalitatief hoogwaardig meubilair is het sluitstuk van een woning en weerspiegelt de smaak van de bewoners. Maar het is de decoratie die het karakter van het interieur bepalen. Net als bij de keuze van je kleding zijn er ontelbare mogelijkheden en stijlen als het gaat om decoratie. En natuurlijk kan de decoratie gemakkelijk worden aangepast aan het seizoen of een bepaald evenement. Creëer dus steeds weer een nieuwe look met decoratieve accessoires en vind zo jouw huis opnieuw uit.

Decoratie ideeën

Niet voor niets wordt er gezegd dat je interieur een weerspiegeling van je persoonlijkheid is. Door naar iemands inrichting te kijken kom je veel te weten over zijn of haar persoonlijkheid en karakter. Daarom is het belangrijk dat je huis echt een thuis is. Een plek waar je tot rust kan komen en waar je helemaal jezelf kunt zijn. Van een huis een thuis maken doen we door persoonlijke decoratie ideeën toe te voegen, zoals geërfde stukken, familie-elementen, foto’s, kaarten en posters.

Als we het hebben over interieur dan zijn er natuurlijk veel verschillende stijlen. Voor ieder is wel iets passends te vinden. Vaak heb je een of meerdere favoriete woonstijlen. Vind je het leuk om verschillende stijlen te combineren maar kun je hier nog wat ideeën bij gebruiken? Bekijk de tips van onze interieurexperts en lees hoe je je huis Aziatisch, Indisch of Oriëntalkunt decoreren.

De decoratie in huis varieert nog wel eens. Natuurlijk kun je de decoratie ook makkelijk aanpassen aan het seizoen of een bepaalde periode zoals een Verjaardag, Pasen of Kerst. Creëer dus steeds weer een nieuwe look met decoratieve accessoires. Je stijl verandert in de loop der jaren, dus des te leuker om met decoratie en accessoires veranderingen in je huis aan te brengen.

Decoratie ideeën voor speciale gelegenheden

Je kunt alle kanten op als het gaat om decoratie voor je woonkamer of huis. Voor een verjaardag ga je voor slingers, waaiers, pompons of lampionnen. Maar waarom niet elke dag? In het leven moet je immers zelf de slingers op hangen, maak er elke dag een feestje van. Dat kan dan in een kleinere mate bijvoorbeeld. Denk aan leuke wandversieringen, bloemen en planten of kaartjes met bijzondere teksten. Wil jij meer weten over leuke wanddecoratie? Bekijk dan dit artikel om verschillende soorten wanddecoratie op te doen.

Pasen

Andere speciale vieringen zijn Pasen en Kerstmis. Pasen vieren we het liefst met familie en vrienden. Om Pasen goed te vieren, mag passende decoratie niet ontbreken. Immers, vooral kinderen vinden het leuk om te knutselen en paaseieren te zoeken. Hier vind je leuke DIY-decoratie ideeën voor jong en oud. Het is tenslotte niet alleen de paastafel die gedekt moet worden. Lees hier hoe je zelf een mooi paasmandje of lente- en paasdecoraties kan maken.

Sinterklaas

Tussen Pasen en Kerst vindt Sinterklaas plaats. Wil jij zeker weten dat sint en piet jullie dit jaar niet overslaan? Bekijk dan onze tips om zelf sinterklaasdecoratie te maken. Je kan natuurlijk niet vroeg genoeg beginnen met het maken van je verlanglijstje. Dus doe alvast leuke cadeautips en inspiratie op bij Westwing. Van Sinterklaas gaan we door naar Kerst.

Kerst, Oudjaar en Nieuwjaarsdag

De periode van Kerst en Nieuwjaar vindt midden in de winter plaats. Het is een goed moment om nieuwe decoratie ideeën uit te proberen! Om de hele maand december van deze decoratie te genieten, kun je je laten inspireren door onze kerstideeën en stylingtips. Ook vind je hier decoratieve tips voor bijpassende kerstballen, tips voor het dekken van de kersttafel of feestelijke kerstslingers.

De kerstdagen vliegen meestal voorbij en voor je het weet is het alweer oudjaarsdag. Oudjaar is een speciale avond want het is de laatste dag van het jaar en het nieuwe jaar staat voor de deur. Het laatste feestje van het jaar wil je goed vieren. Om ervoor te zorgen dat jouw oudejaarsfeest tot in de puntjes is verzorgd hebben wij een aantal tips en trucs. Lees deze hier en doe ook ideeën op voor jouw Nieuwjaarsdecoratie. Zo kun je het nieuwe jaar goed beginnen en het oude jaar netjes en stijlvol afsluiten.

Decoratie ideeën voor jouw bruiloft

Ga je binnenkort trouwen of help je met het organiseren van een bruiloft? Kun je hier nog wel wat hulp bij gebruiken? Of ben je nog steeds op zoek naar de juiste decoratie voor deze speciale dag? Onze interieurexperts weten hier alles van. Blader door onze bruiloft inspiratie en vind de mooiste decoratie ideeën voor deze viering. Of het nu gaat om decoratie in een bepaalde kleur, DIY-ideeën voor de uitnodigings- en menukaarten of de juiste decoratie voor de bruidstaart en tafelaankleding– onze stylingexperts hebben aan alles gedacht. Veel lees- en decoreerplezier.

Het hele jaar door passende woondecoratie

Het hele jaar door zijn er veel mogelijkheden om je huis extra te decoreren met mooie woonaccessoires. Vooral de eerste maanden van het jaar bieden verschillende gelegenheden om je winteraccessoires op te ruimen en te vervangen voor nieuwe varianten.

Decoratie ideeën van lente naar zomer

Neem bijvoorbeeld Valentijnsdag. Voor Valentijnsdag kun je je huis versieren met romantische elementen zoals decoratie harten, kaarsen of engelen. Vind je dit allemaal wat te veel van het goede? Kies dan voor mooie zachte accessoires in pasteltinten voor een romantische sfeer.

Vervolgens dient Pasen zich aan het begin van de lente aan, hier hadden we het al over. De lente is een mooi moment voor een voorjaarsschoonmaak en nieuwe lentedecoratie in huis. Bloemen, vogels, pastelkleuren en de eerste warme dagen zorgen voor een fijn gevoel. Kun jij geen genoeg krijgen van bloemen in huis? Bekijk dan hier onze bloemdecoratie. Je leest er alles over. Van het decoreren van droogbloemen tot aan inspiratie voor bloemenslingers.

De lente gaat over in de zomer. De zomer is in aantocht en je bent benieuwd naar nieuwe decoratie ideeën. Natuurlijke materialen, lichte tinten en energieke kleuren zijn altijd goed tijdens de zonnige maanden! Zorg ervoor dat je balkon, tuin of terras er mooi uitziet.

Laat je inspireren door onze stylingexperts en creëer jouw favoriete buitenruimte. Wil jij graag een vakantiegevoel in huis nabootsen? Of vind je het leuk als er tropische elementen in huis aanwezig zijn? Dan mag de ananas en flamingo decoratie niet ontbreken! De flamingo doet ons denken aan de witte stranden en tropische eilanden. De ananas geeft ons een vrolijke vibe door zijn exotische looks. Bekijk hier hoe je de ananas en flamingo decoratie in jouw interieur kunt laten terugkomen.

Decoratie ideeën van herfst tot winter

Na de zomer is het herfst. De herfst staat bekend om warme kleuren, kleurrijke herfstbladeren, zachte materialen en heerlijke geurkaarsen. Ook in de winter mag het gezellige gevoel van thuis zijn niet ontbreken. Ontdek hier de sfeervolle herfstdecoratie ideeën, zoals het maken van een herfstkrans, zodat je deze herfstkleuren en zachte materialen aan je interieur kunt toevoegen. Is de herfst voorbij? Onze interieur experts hebben verschillende DIY-projecten en andere decoratie ideeën voor de winter uitgewerkt.

Of het nu lente, zomer, herfst of winter is: je hoeft je nooit te vervelen als het gaat om decoratie. Of het nu gaat om een koffietafelboek, halloween decoratie, verjaardag versiering, decoratie takken, decoratie schaal, raamdecoratie kerst, decoratie ladder, hout decoratie of een vaas decoratie. Elke dag is een mogelijkheid om er een feestje van te maken en je huis of woonkamer te veranderen met decoratie en accessoires waar jij zin in hebt. Laat je verrassen en inspireren door onze Westwing interieur experts.