Meld je aan en ontvang een €15 voucher!
Vers geplukte bloemen voor een boho-stijl slinger

Een bloemenslinger brengt de lente in huis! Veel mensen kunnen niet zonder bloemen in huis. Bloemen voegen kleur en vrolijkheid toe aan het dagelijks leven. Maar een bloemenslinger van echte of kunstbloemen, kan ook heel leuk zijn. Of het nu in felle kleuren of subtiele tinten is, we houden van de sfeer die een bloemenslinger neerzet. Staat er een tuinfeest op de planning en ben je nog op zoek naar de juiste aankleding? Met een bloemenslinger is de zomerse toon gelijk gezet. Bevestig ‘m aan een boom of drapeer de slinger over de schutting. Je kunt een bloemslinger ook om een lichtslinger wikkelen zodat je ook na zonsondergang van de bloemen kan genieten. Ook leuk: een bloemenslinger als fietsslinger rond je fietsstuur, je frame of rond je fietskrat of fietsmand.

Bij Westwing zijn we altijd op zoek naar de laatste trends en de leukste decoratietips. Met bloemen kan je alle kanten op, zowel met echte als met kunstbloemen. Voor elke gelegenheid komen ze van pas. Zeker een bloemenslinger kan je altijd weer uit de kast trekken; voor een verjaardag, tuinfeest, kinderpartijtje, kerstmis of een bijzonder diner. Laat je inspireren en wordt de bloemenstylist van je eigen huis!

The earth laughs in flowers.


Ralph Waldo Emerson

Stap voor stap een DIY-bloemenslinger maken

Wil je zelf een bloemenslinger maken? Bijvoorbeeld om over de tafel te draperen? Voor een feestje zijn bloemenslingers de perfecte decoraties.

 1. Verzamel de materialen

  Verzamel veel groene takken, kunstbloemen en/of verse bloemen.

 2. Leg alles klaar

  Leg een bloemenschaar en een klosje bloemendraad klaar.

 3. Knip de bloemendraad af

  Knip een stuk bloemendraad af, afhankelijk van de gewenste lengte van de bloemenslinger. Knip de lange stengels van de bloemen af zodat er nog maar een korte stengel overblijft. Wikkel bloemendraad om de steel van elke bloem en tak.

 4. Schik de bloemen

  Maak een mooie schikking van de bloemen en planten en leg ze allemaal in één richting naast het lange bloemendraad. Wanneer je tevreden bent met de compositie, wikkel je het bloemendraad aan de uiteindes van alle stelen om het lange bloemendraad. Zorg dat alles goed op elkaar aansluit zodat er geen gaten in de slinger zichtbaar zijn.

 5. Klaar! Nu een plekje zoeken

  Voilà, jouw DIY-bloemenslinger is klaar!

In dit video is een voorbeeld:

Onze mooiste kunstbloemen voor jouw DIY-bloemenslinger vind je hier:

Zelf bloemenslingers maken – de belangrijkste vragen op een rij

In dit decor ziet jouw bloemenslinger er extra mooi uit

Of het nu gaat om een barbecue, een tuinfeest of een kinderfeestje – een bloemenslinger voegt veel stijl en sfeer toe aan elke gelegenheid. Ze zien er mooi uit op tafel, aan het plafond of gedrapeerd tussen een paar bomen. Wanneer je een bloemenslinger koopt, kun je vaak helemaal zelf kiezen welke bloemen je in de bloemenslinger wilt hebben. Welk soort bloemen en welke kleuren je kiest, is bepalend voor de uitstraling van je bloemenslinger.

1. Een kleurrijke bloemenslinger voor een boho look

Met een slinger van bloemen kan je snel en eenvoudig een boho sfeer creëren. Zo’n slinger is niet alleen iets voor buiten, ook het interieur kan profiteren van de boho charme. In combinatie met kleurrijke kussens en plaids met patronen creëer je een vrolijke vibe. Ook voor een Hawaii-feestje zijn bloemenslingers onmisbaar. Deze zomerse bloemdecoraties zetten, samen met bloemenkransen rond de hals, de juiste toon voor een Hawaiifeest en zorgen voor die échte tropische vibe. Hawaiianen dragen deze bloemenslingers niet voor niets als er iets te vieren is. Hallo feestje met Hawaii thema!

2. Ingetogen elegantie met witte bloemen

Op een bruiloft zijn vooral bloemenslingers met witte bloemen zoals rozen of pioenrozen populair. De neutrale kleur ziet er elegant, puur en tegelijkertijd feestelijk uit. Voor een moderne uitstraling adviseren wij een combinatie met verse eucalyptusbladeren. Ook als bloemdecoratie op tafel maakt zo’n slinger indruk. De bloemenslinger kan prachtig gecombineerd worden met mooi servies, hoogwaardig tafellinnen en feestelijke kandelaars. Het resultaat is een uitgebalanceerde tafelsetting. Je kunt zelfs kiezen voor hele kunstbloemwanden. Kies ook voor bloemenslingers in wit als bruiloftsdecoratie!

3. Franse landhuisstijl met lavendelslingers

Een decoratieve lavendelslinger geeft je tuin een Franse flair en creëert een gezellige sfeer op warme zomeravonden. De geurige paarse bloemdecoratie straalt de charme van een Frans landhuis uit en past goed bij houten en rotan tuinmeubelen. Wie de lavendelbloemenslinger op tafel als decoratie gebruikt, kan de look onderstrepen met kanten servetten en een linnen tafelkleed. Ook handgemaakt serviesgoed kan harmonieus worden gecombineerd met de bloemdecoratie. Tip: leg een lavendeltakje op een wit servet en bindt er een juten touwtje omheen. Een bloemenslinger van droogbloemen geven het interieur een zachte en romantische sfeer.

Een bloemenslinger als tafelversiering

Kan je geen genoeg krijgen van bloemen? Begrijpelijk, want verse bloemen passen bij elke gelegenheid en zorgen voor een fijne natuurlijke look in huis of op een feestje. Onze decoratietip: leg een bloemenslinger op tafel als alternatief voor een vaas bloemen. Vazen ontnemen vaak het zicht op je gasten aan de andere kant van de tafel. Zo’n slinger zet de tafel subtiel in bloei. Niet alleen bij het kerstdiner, ook bij een verjaardagsetentje of bij het paasontbijt is zo’n bloemenslinger een fantastische toevoeging.

Tip: Stem de kleur van de servetten, het tafelkleed, het bestek en het servies af op de bloemenslinger zodat er een harmonieus geheel ontstaat.

Wil je meer lezen over bloemdecoratie, Japanse bloemsierkunst of hoe je tulpen in een vaas kunt zetten? Lees dan onze artikelen over dit onderwerp. Ook als je juist eens iets anders wilt dan bloemen in een glazen vaas, laat je je natuurlijk inspireren door Westwing.

Ben jij klaar voor je eerste bloemenslinger? Zelfgemaakt of gekocht: wij wensen je veel plezier!