Ontdek onze interieur sale -70%!

Metalen flamingo op een kleine salontafel in de woonkamer voor gele bank

Dé beste decoratie voor dat echte zomervakantiegevoel is roze! Als decoratieve figuur, lamp of patroon op kussens zijn flamingo’s momenteel helemaal on trend. Geef de roze vogel daarom ook een plekje in jouw zomerhuis! Flamingo decoratie roept die typische Caribische flair op in huis en zorgt voor een sfeer die perfect past bij de zomer en de lente. En wist je dat de flamingo niet altijd roze hoeft te zijn?

Als jouw stijl heel minimalistisch is, of je houdt gewoon niet van roze of felle kleuren kun je toch de flamingo trend in huis halen. De experts van Westwing laten je zien hoe je flamingo decoratie op elegante manier in huis kunt toepassen. Laat je inspireren!

Textiel met flamingo-print

De flamingo trend is geweldig, maar verre van subtiel. Wellicht wil je niet meteen je hele huis vullen met roze vogels, maar de trend op subtielere wijze benaderen. Dat snappen wij! Als je de trend wilt toepassen zonder té overheersend te zijn, kies je voor textiel met flamingo’s erop. Ga voor sierkussens, deurmatten of strandlakens met flamingo’s. Ze vormen leuke tropische accenten in combinatie met een modern interieur. En ben je nou helemaal om, dan kun je daarna altijd nog meer roze beesten in huis halen!

Kissen mit Flamingo Druck auf einem schwarzen Stuhl

Verlichting & decoratieve objecten in flamingo vorm

Wist je dat flamingo’s niet altijd roze hoeven te zijn? In het echt natuurlijk wel, maar niet als je kiest voor flamingo decoratie. Moderne woonaccessoires in de vorm van flamingo’s met een metallic uitstraling vormen absolute blikvangers op een dressoir. En wat dacht je van een goudkleurige tafellamp in de vorm van een flamingo als hoogtepunt in je woonkamer of slaapkamer? De flamingo decoratie in fel roze kan prachtig als accent toegevoegd worden aan modernere of Scandi interieurs.

Flamingo accessoires voor terras en balkon

Is het je ooit opgevallen dat de roze vogel met zijn gloeiend roze verenkleed jou een glimlach op je gezicht bezorgt? Dat is geen wonder! We associëren de flamingo automatisch met een zachte zeebries, die we voelen op onze huid. We proeven het zoute zeewater haast op onze tong en ervaren even een vakantiesfeer die zorgt voor een goed humeur. Klinkt goed, toch?

Dekolampe in Flamingo-Form auf einem Beistelltisch im Wohnbereich

Als er twee dingen zijn waar de flamingo voor staat, dan is het zomer en zon! Daarom is het diertje ook perfect als decoratie voor je tuin, terras of balkon. Of het nu gaat om een opblaasbare zwemring voor in het zwembad, een kleurrijke lichtslinger voor aan de balkonreling of een flikkerende kaars in flamingo vorm – je kunt op vele manieren van de vakantiesfeer genieten die dit roze diertje teweegbrengt in je buitenruimte.

Flamingo decoratie voor een feestje

Zodra de eerste warme stralen van de zon opduiken en het kwik stijgt, begint het: het langverwachte barbecueseizoen. Heerlijk! Tijd om het volgende tuinfeestje te plannen. Om het feestje tot een groot succes te maken besteed je, naast aan het eten en de drankjes, ook aandacht aan de aankleding. Ga voor vrolijke, kleurrijke flamingo’s in allerlei vormen. Bij Westwing vind je allerlei ideeën voor tropische decoratie met flamingo’s. Denk aan roze cocktailspiesjes met flamingo’s of borden met flamingoprint. Hul jouw hele feest in Caribische sferen met flamingo accessoires als leuke lichtslingers die de tuin sieren.

Leuchtobjekt in Flamingoform liegt auf einer Marmorablage

Flamingo accessoires in (w)elke kamer?

In principe kun je flamingo accessoires in elke ruimte van je huis toepassen.

  • In de kinderkamer kan flamingo decoratie een absoluut hoogtepunt vormen. Zet een flamingo-lampje op een plank of hang een roze flamingo aan de muur in een lijstje of als pluche object. Voor de babykamer kun je het beter iets subtieler houden, omdat het voor een baby fijner is om in een rustige omgeving te slapen. Kies hier voor een enkel detail, of ga voor flamingo’s in rustige kleuren.
  • In de slaapkamer kan een mooi metallic accessoire in de vorm van een flamingo prachtig zijn. Zet hem op een dressoir of nachtkastje voor een speels accent.
  • In de woonkamer kun je, als je het aandurft, een kussen met flamingoprint neerleggen op je moderne bank. Deze maakt de sfeer in een handomdraai losser en speelser.
  • Zelfs in de keuken kan de flamingo een plekje vinden. Denk bijvoorbeeld eens aan een leuke afbeelding van een flamingo in een lijstje aan de muur om de ruimte wat kleur te geven. Of kies voor borden met flamingo-patronen.
  • Zelfs in de werkkamer mag de flamingo een plekje vinden. Hier moet natuurlijk serieus gewerkt worden, maar wat vrolijke details kunnen hier niet missen. Je moet immers de juiste creativiteit kunnen vinden. Verrijk deze ruimte met vrolijke en kleurrijke kleine accenten. Zet een LED-lampje in de vorm van een flamingo in de wandkast en plaats wat decoratieve items op je bureau.
Ein Deko-Flamingo auf einem kleinen Muffin auf dem Tisch

Nu jij weet hoe jij je eigen kamer kan opfleuren met flamingo decoratie wil je misschien nog meer inspiratie opdoen. We hebben nog veel meer voor je klaar staan. Neem eens een kijkje op WestwingNow.