Meld je aan en ontvang een €30 voucher!
sidetable met gang decoratie en een groen-wit betegelde vloer

De gang is wellicht niet de eerste ruimte waaraan je denkt bij het inrichten van je huis. Vaak denken we als eerst aan de slaapkamer, woonkamer, badkamer, kantoor of keuken. Toch is de gang wel de ruimte waarmee je de eerste indruk maakt op je gasten. Door aandacht te besteden aan je gang of hal, kun je zorgen voor een stijlvol, warm welkom voor iedereen die jouw woning binnenkomt. Kies ervoor om je gang in te richten in een stijl die past bij je persoonlijkheid en bij de rest van je interieur. Dit doe je door met de juiste meubels, accessoires de kamer te decoreren. In dit artikel lees je alles over gang decoratie. Welke items kunnen jouw gang nu een extra stijlvolle look geven?

6x praktische gang decoratie

In de gang kun je best wat praktische hulpjes gebruiken. Denk aan opbergers, fijn licht en praktische kastjes. Hier onder een complete lijst van gang must-haves. Welke kies jij?

 1. Opbergers zijn absoluut onmisbaar in de gang. Door voor voldoende bergruimte te zorgen in de vorm van kastjes, dozen en manden, kun je ervoor zorgen dat de look in de gang altijd netjes en opgeruimd blijft. Kies voor mooie opbergopties, zodat deze praktische items ook stijlvol zijn.
 2. Een spiegel in de gang is ideaal. Zo kun je jezelf nog even bekijken voordat je de deur uit loopt. Tip: de spiegel decoreren is een leuke persoonlijke touch!
 3. Een schoenenkast is erg handig voor het netjes wegwerken van schoenen. Kies voor een exemplaar dat je kunt afsluiten om het geheel opgeruimd te houden.
 4. Een sleutelbakje vormt dé plek voor het bewaren van je sleutels. Leg je sleutels hier altijd neer als je binnenkomt. Je kunt ook kiezen voor een klein wandkastje met haakjes waarin je je sleutels elke dag ophangt.
 5. Goed licht is fijn in de gang. Hierdoor kun je ook ’s avonds of tijdens donkere herfst- of winterdagen alles goed zien als je thuiskomt.
 6. Ook een kapstok vind je in elke gang. Hier hang je je jas op als je binnenkomt. Vaak wordt de kapstok gecombineerd met opbergers waarin handschoenen en sjaals opgeborgen kunnen worden.

Tip: werk in de gang de hoogte in. Meestal is de ruimte hier beperkt. Daarom kan het handig zijn om extra hoge kast neer te zetten waarop je decoratief en praktisch veel spullen kwijt kan.

6x gang decoratie ideeën

Met elegante hal decoratie kun je de gang extra veel stijl en sfeer geven. Bovendien kan de hal of gang hiermee persoonlijk gemaakt worden! Onze 6 favoriete hal decoraties ontdek je hier:

 1. Kunst

  Het toevoegen van kunst in de gang kan deze ruimte een bijzonder stijlvolle touch geven. Ook kun je hiermee je persoonlijkheid en stijl extra onderstrepen. Maak indruk met een bijzonder abstract werk of een realistische afbeelding. Een mooie foto kan ook een elegant statement maken in de hal of gang.
 2. Spiegel

  Een spiegel is niet alleen heel praktisch. Kies voor een mooie grote, decoratieve spiegel die je gang een bijzonder elegant accent geeft. Je kunt de spiegel extra bijzonder maken met spiegel decoratie.
 3. Bloemen

  Een mooie vaas met bloemen kan een prachtig detail vormen in de gang. Zet een vaas, bijvoorbeeld een Delfts Blauw exemplaar, op een kastje in de gang en zorg ervoor dat je hier altijd een bos verse bloemen in hebt staan. Je kunt natuurlijk ook kiezen voor droogbloemen of kunstbloemen.
 4. Sfeerlicht

  Naast praktische lampen, kun je in de gang ook denken aan zacht sfeerlicht. Hang voor een klassieke stijl een weelderige kroonluchter op, zet voor een moderne look een strak tafellampje neer of kies voor een decoratief wandlampje.
 5. Krijtbord of memobord

  Het is erg leuk om een krijtbord of memobord op te hangen in de gang. Hier kun je to-do’s op schrijven, kaartjes of bonnetjes op hangen of de kinderen een mooie tekening op laten maken.
 6. Vloerkleed

  Een elegant vloerleed zorgt letterlijk voor een warm en sfeervol welkom. Kies voor een langwerpig of rond kleed voor een bijzonder effect.

Tip: wist je dat je via de Westwing Club Sales ook meubels en decoratie voor jouw gang kunt shoppen? Maar dan met kortingen tot 70%?! Registreer je daarom nu op Westwing voor meer gang decoratie pret!

Interieurstijlen voor je hal decoratie

Net als de andere kamers van je huis, kun je de gang inrichten in elke gewenste stijl. Veel mensen richten hun gang in een stijl die past bij de rest van het huis in. Op die manier ontstaat harmonie in het gehele interieur. Zeker als je ook voor bijpassende hal decoratie kiest.

Klassiek

Voor een klassieke look kies je voor een combinatie van houten meubels, sierlijke spiegels, een kroonluchter en elegante vloerkleden.

Neutraal

Een basic, neutrale stijl is fris, licht en zacht. Deze look is ideaal voor fans van de Scandinavische stijl. Kies voor veel licht hout, wit en moderne details.

Industrieel

Als de stoere stijl echt jouw ding is kies je voor robuuste meubels en krachtige materialen als hout en staal. Denk aan een stalen apothekerskast, een grote hanglamp en een stoer houten schoenenkast.

Modern

Kies voor contrast! Door een moderne, contrastrijke stijl te kiezen voor je gang, zorg je ervoor dat het geheel rustig blijft. Het zorgt er ook voor dat gasten niet direct worden overspoeld door kleur en prints.

Minimalistisch

Een minimalistische gang is gebaat bij subtiliteit en elegantie. Tierelantijnen moeten worden vermeden evenals te veel kleuren en prints. Houd het geheel rustig en kies slechts enkele meubels.

Tip van onze interieurexperts

Zorg er in elk geval voor dat je de gang goed opgeruimd kan houden. Zo zal jouw gang in elk geval netjes ogen voor iedereen die hier binnenkomt. Bovendien valt stijlvolle gang decoratie zo meer op.  

Ben jij er aan toe om je gang een upgrade te geven? Geef deze ruimte dan eens wat extra aandacht. Kies voor een bepaalde stijl, een bepaald kleurenpalet en meubels die bij die look passen. Maak deze look af met mooie gang decoratie voor de finishing touch.

Op zoek naar mooie gang decoratie? Registreer je dan nu op Westwing en shop alles voor een prachtige entree!