Ontdek onze interieur sale -70%!

Woonkamer met winterdecoratie zoals kaarsen, sterren en lichtkettingen

Gezellige winterdecoraties zijn gewoon een onderdeel van het koude seizoen. Om nog maar te zwijgen van de feestelijke kerstversieringen, die natuurlijk ook een must zijn in elke woning. Duurt de winter te lang voor jou? Wij laten jouw huis in een echt winterparadijs transformeren! Bij Westwing laten we ons graag inspireren door de geluiden van de natuur. Een ontspannende wandeling in de sneeuw in het bos is bijvoorbeeld een van de winterse geneugten. Het laat ons elke tint wit, de soms zware petrolkleuren, helder turkoois of transparant ijs bewonderen. Ook als je een liefhebber bent van deze rustige natuurlijke tinten, dan hebben wij de juiste interieurtips voor jou! Meubels en accessoires in witte, blauwe, bruine en metallic tinten zien er gezellig en sfeervol uit met de bijpassende winterdecoratie!

Winterdecoratie voor een gezellige ambiance

Een grijze januari kan snel je goede humeur bederven als je geen gezellig toevluchtsoord hebt. Daarom verklaren we de oorlog aan de winterblues met behulp van prachtige winterdecoratie. Gezellige winterdecoratie is een belangrijk aspect om een aangename sfeer in huis te creëren, zodat je de wintermaanden goed doorkomt. Het zachte knetteren van hout in een open haard, een kopje thee, onder een zacht deken in betoverend kaarslicht. Zo zal je de wintermaanden kunnen doorkomen! Wij tonen je mooie winterdecoratie ideeën van onze interieur experts.

In het hart van elke winter zit een trillende lente, en achter de sluier van elke nacht zit een glimlachende dageraad.


Khalil Gibran
Close-up woonkamer tafel met bloemrijke winterdecoratie

Winterdecoratie: ramen & tafels

Als een sneeuwstorm buiten voor koud winterweer zorgt, moeten we het ons tussen onze eigen vier muren comfortabel maken. Bovenal is een decoratief tafelarrangement een belangrijk element van succesvolle winterdecoratie. Gebruik bijvoorbeeld de kunstmatige sneeuw en spreid deze uit in het midden van een tafelloper. Grote kaarsen vullen de kunstmatige sneeuwdecoratie aan en zorgen voor een aangename sfeer aan tafel.

Ook winterdecoratie aan het raam kan de bijzondere sfeer van dit seizoen benadrukken. Papieren sterren in het wit bijvoorbeeld, kunnen in de winter als raamdecoratie worden gebruikt. Ze kunnen in verschillende lengtes aan een touwtje aan het raamkozijn hangen. De decoratieve sterren kunnen verschillende patronen hebben, maar dankzij hun neutrale kleur blijven ze toch discreet op de achtergrond.

Onze tip: een gloeiende LED-ster kan een geweldige winterdecoratie in het raam creëren die zowel jong als oud zal bekoren.

Winterdecoratie: tuin & balkon

Om het karakter van het koude seizoen te benadrukken, kan het ook decoratief zijn om het balkon of de tuin te voorzien van een paar accessoires. Als het ‘s middags donker wordt, kan een lichtslinger een helder hoogtepunt vormen. Wikkel bijvoorbeeld een gloeiende sterrenslinger om de balkonreling of versier er een boom in de tuin of het terras mee. Ook winterse decoratie in de tuin kan handig zijn: zet een vogelhuisje buiten en geniet van jouw wintergasten!

Gezellige verlichting voor het donkere seizoen van het jaar

Wanneer het buiten al vroeg donker wordt, is het bijzonder belangrijk om voldoende lichtbronnen in de winterdecoratie te integreren. Geel licht zorgt voor een bijzonder gezellige sfeer, terwijl wit licht een koel effect heeft. Omdat we ons richten op comfort in de winter en de voorkeur geven aan puristische decoratie voor een moderne uitstraling, raden we je aan om warme lichtbronnen te kiezen.

Onze tip: geen licht is mooier dan het licht dat een brandende kaars uitstraalt. Zet bijvoorbeeld een mooie verzameling aan kaarsen in huis en verlicht de kamers met het warme kaarslicht. Geurkaarsen verspreiden een winterse sfeer, wat een extra dosis gezelligheid in oproept.

DIY-winterdecoratie ideeën

Winterdecoratie is zeer eenvoudig zelf te maken en kan ook goed voorbereid worden met kinderen. Zo worden ze betrokken bij het decoratieproces, kunnen ze hun fantasie de vrije loop laten en hebben ze zeker veel plezier.

Laat jouw kinderen bijvoorbeeld papieren sterren vouwen en uitsnijden, die vervolgens in de kinderkamer kunnen worden gebruikt voor de winterse raamdecoratie. Lantaarns kunnen gevuld worden met kunstsneeuw voordat er een kaars in wordt geplaatst. Ook vondsten uit de natuur kunnen gebruikt worden voor de prachtige winterdecoratie. Wij tonen je de beste manier om deze individuele decoratie te creëren:

Winterdecoratie met vondsten uit de natuur

  1. Tip

    Verzamel fijne takken, dennenappels en noten tijdens je volgende winterwandeling.

  2. Tip

    Besproei de gevonden voorwerpen met decoratieve verf in wit, zilver en goud en laat drogen.

  3. Tip

    Gebruik de winterdecoratie als creatief element voor mooie tafeldecoratie. Geplaatst op een tafelloper of samen met kunstmatige sneeuw in grote decoratieve glazen vazen creëert dit een winterse sfeer in de eetkamer.

Puristische winterdecoratie

Winterdecoratie hoeft niet kitscherig te zijn. Bij WestwingNow hebben we ook de juiste woonaccessoires voor een puristische woonstijl. Vertrouw op gereduceerde vormen met duidelijke lijnen en neem afstand van speelse decoratieve objecten. Winterdecoraties in effen kleuren zonder glitter, zoals eenvoudige papieren sterren, een filigrane lichtslinger of fijne porseleinen beeldjes zien er prachtig uit. Ontdek de minimalistische winterdecoratie-ideeën in onze exclusieve selectie en vind jouw nieuwe favoriete stukken!