Meld je aan en ontvang een €15 voucher!
een witte bureau en muur met zwarte kantoor decoratie als accenten

Tegenwoordig is iedereen gewend geraakt aan home office, met steeds meer mensen die graag vanuit huis werken. Lekker makkelijk en comfortabel maar het kan er ook voor zorgen dat werk en privé door elkaar heen gaan lopen. Het is dus belangrijk om je kantoor aan huis goed in te richten, zodat duidelijk is waar wordt gewerkt en waar niet. Voor voldoende inspiratie en creativiteit, is het fijn om je kantoor stijlvol in te richten. Hoe? Kantoor decoratie komt hiervoor mooi van pas! Ontdek in dit artikel onze 12 must haves en onze tips en tricks voor een mooi en functionele home office.

12x kantoor decoratie om te shoppen

Uit onderzoek blijkt dat mensen zich beter kunnen concentreren in een opgeruimde omgeving. Wel moet deze ruimte sfeer uitstralen en stijlvol gedecoreerd zijn. Bij de kamer decoreren zijn meubels, maar ook kantoor decoratie van belang. Een stijlvolle inrichting van je werkkamer met daarbij mooie woondecoratie kan dan ook bijdragen aan je creativiteit en voor veel inspiratie zorgen. Kies daarom voor passende kantoor decoratie. Wat we precies verstaan onder kantoor decoratie? Hieronder hebben we een lijstje gemaakt met 12 opties!

1. Wanddecoratie voor jouw home office

Wanddecoratie zet de toon en sfeer in het kantoor aan huis. Bij wanddecoratie kun je denken aan inspirerende posters, bijvoorbeeld met motiverende teksten, een bijzondere foto, een kunstwerk, een decoratieve wereldkaart, illustratie of vrolijk behang. Voor iedere stijl is er wel iets te vinden!

2. Zelfs een mok is kantoor decoratie!

Een mooie decoratieve mok drinkt nét even wat lekkerder dan een gewoon kopje. Kies voor een design mok met mooie print of inspirerende, grappige tekst. Laat deze mooi bij je interieur stijl passen, zo kijk je elke dag uit naar je eerste kopje koffie achter de computer!

3. Klok kantoor decoratie

Een speelse klok is niet alleen een handige hulp om de tijd af te kunnen lezen. Het kan ook een stijlvol accessoire vormen in je werkkamer. Kies bijvoorbeeld voor een tafelklok of wandklok.

4. Kandelaars voor knusheid

Misschien is de werkruimte niet de eerste ruimte waar je kaarsen brandt. Wel is het heel sfeervol en rustgevend om tijdens de koude maanden van het jaar de werkkamer extra knus te maken met kaarslicht.

5. Ook een spiegel is mooi als kantoor decoratie!

Een spiegel is misschien niet het eerste waar je aan denkt bij het decoreren van je kantoorruimte. Een spiegel kan deze ruimte een ruimtelijk gevoel geven, vooral omdat een home office meestal een van de kleinere kamers in huis is. Dit komt doordat de een spiegel het licht weerkaatst.

Tip! Wist je dat je via de Westwing Club Sales ook kantoor decoratie en meubels kunt shoppen? Maar dan met kortingen tot 70%?! Registreer je daarom nu op Westwing om de home office van je dromen te realiseren.

6. Prachtige kantoor decoratie: plant

Een groene plant is erg sfeervol en zorgt voor een natuurlijke flair in de ruimte. Een plant zorgt bovendien voor gezonde, frisse lucht en veel zuurstof. Win-win!

7. Vaas voor decoratie in je kantoor

Je kunt ook een mooie vaas op tafel of op de vloer zetten. Denk aan een bijzonder exemplaar van aardewerk of een klassiek Delfts Blauw exemplaar.

8. Vloerkleed voor warme voetjes

De vloer heeft veel invloed op de sfeer in de ruimte. Een vloerkleed in het kantoor zorgt voor veel warmte en kan ervoor zorgen dat je je extra comfortabel voelt in deze ruimte.

9. Een lamp in elk hoekje

Goed licht is onmisbaar in de kantoorruimte. Het beste kun je een combinatie maken van hang-, wand- en bureaulampen. Een hanglamp geeft de ruimte een goed basislicht. Daarbij kan een bureaulamp fijn zijn voor het goed kunnen lezen van teksten op papier.

10. Manden, je hebt er nooit te veel!

Een mooie gevlochten mand kan het kantoor aan huis een elegante, natuurlijke look geven. Hierin kun je spullen opbergen of je kunt hem voor oud papier gebruiken.

11. Ook handig: prikbord

Een praktisch prikbord is niet alleen functioneel. Het is ook een decoratief hoogtepuntje in het kantoor aan huis. Op een prikbord kun je briefjes, visitekaartjes en andere dingen prikken die je moet onthouden maar ook een paar mooie herinneringen, zoals familie foto’s en kaartjes.

12. Accentmuur als kantoor decoratie

In een kantoor aan huis is het erg leuk om te kiezen voor een sfeervolle accentmuur. Ga voor een wand met vrolijk behang, vol schilderijen, foto’s of kunstwerken. Je kunt ook een wand schilderen in een bijzondere kleur.

Tip 1: balans tussen praktisch en decoratief

Een kantoor is gebaat bij rust en eenheid. Het is dus verstandig om niet de hele ruimte vol te zetten met afleiding in de vorm van kinderspullen, vakantiesouvenirs, of alledaagse huiselijke dingen. Kies er in plaats voor om in je kantoorruimte praktisch te combineren met decoratieve objecten. Bijvoorbeeld die waarover je net gelezen hebt! In een comfortabele ruimte waarin je je op je gemak voelt, zal je beter kunnen werken dan in een ongezellige ruimte.

Tip 2: boekenkast als decoratie in je kantoor

Een goede manier om een kantoor persoonlijk maar opgeruimd te houden is door je boekenkast centraal te zetten. Zo kan je er niet alleen decoratieve objecten in zetten, maar als resultaat wordt de boekenkast zelf ook een decoratie voor je kantoor!

De boekenkast is voor velen een item dat een plek krijgt in de werkkamer. Ga voor een boekenkast tot het plafond, om hier veel boeken een plekje te kunnen geven. De boekenkast vul je natuurlijk met boeken die je nodig hebt voor je werk. Boeken die over je vak gaan of die jou inspireren. Dat kunnen ook kunstboeken, fotoboeken of koffietafelboeken zijn. Orden de boeken op kleur en formaat om het geheel er netjes uit te laten zien.

Verder kun je ook een mooie set kandelaars, klok of andere decoratieve objecten kwijt in de boekenkast. Zo is deze niet alleen een functioneel meubel maar ook nog eens decoratief en stijlvol!

Tip 3: kantoor decoratie creëert een goede werkplek

Naast inspiratie en decoratie, is het verstandig om ervoor te zorgen dat je kantoor aan huis voldoet aan bepaalde eisen. Denk aan voldoende licht, een goed afgesteld bureau, een stoel die ingesteld kan worden, een goed werkende computer of laptop, internet, een goed toetsenbord en muis, een printer, een verlengsnoer, stopcontacten, telefoon en eventueel toegang tot mailservers, bepaalde documenten en dergelijke.

Denk verder ook aan de akoestiek in je werkruimte. Het kan erg vervelend zijn om in een ruimte te werken waar het geluid weerkaatst of nagalmt. Door vloerbedekking of een kleed neer te leggen, of akoestische panelen of materialen op de muur te bevestigen voorkom je vervelende akoestiekproblemen.

Werk jij veel thuis en wil je graag je home office onder handen nemen? Wil je van je werkruimte een stijlvolle en ergonomische plek maken waar jij in alles rust je werk gedaan krijgt? Hopelijk hebben wij je met dit artikel kunnen inspireren. Door het toevoegen van passende luxe kantoor decoratie, wordt jouw kantoor aan huis een heerlijke plek om te werken.

Ben je op zoek naar meer informatie over decoratie voor de babykamer, kinderkamer, slaapkamer, keuken, badkamer of gang? Lees dan onze artikelen over dit onderwerp.

Zin om aan het werk te gaan met een kantoor make over? Registreer je snel bij Westwing en mis geen enkele kantoor decoratie deal voor een perfecte home office!