Gratis retourneren
30 dagen retourtermijn
Kleurige ballons voor witten muur

Creatief bezig zijn kan heel leuk zijn. Zo kun je mooie kaarten maken voor de geboorte van je baby, menu’s voor het kerstdiner of een lampion knutselen voor Sint Maarten. Ook de uitnodigen voor een kinderfeestje zijn een leuke uitdaging. Je kunt ze natuurlijk laten maken, maar zelf aan de slag gaan is eigenlijk veel leuker. Helemaal als je dat samen met je kind doet. Wordt het een piratenfeest, een spannende speurtocht, een slaapfeestje of een zwempartij? De experts van Westwing hebben leuke ideeën verzameld, om de uitnodiging voor een kinderfeestje zelf te maken.

Ideeën voor de uitnodiging voor een kinderfeestje

Knutselen is hip. Tegenwoordig maken veel mensen dingen zelf. Breien en haken is populair en naailessen zitten vaak vol. Een lampion kopen gebeurt nauwelijks meer. Ook menukaarten en de uitnodiging voor het kinderfeestje worden veel zelf ontworpen en gemaakt. Je kunt natuurlijk een mailtje of een app sturen om de vriendjes van je kind uit te nodigen, maar een echte fysieke uitnodiging geven is natuurlijk veel leuker. Er zijn ook veel mogelijkheden om zoiets zelf te ontwerpen en ze vervolgens elders te laten drukken. Als je een plan hebt gemaakt voor de dag en diverse activiteiten op het programma hebt staan, kan het al makkelijker zijn om een idee te verzinnen voor de uitnodiging voor het kinderfeestje. Is de kleine fan van dieren, piraten, draken of prinsessen? Neem dat dan als uitgangspunt en laat je creativiteit de vrije loop.

Een foto-ontwerp

Een leuk idee is om een vrolijke foto van de jarige te nemen en daar een feesthoedje, ballonnen en taart omheen te tekenen of photoshoppen. Je kunt hiervoor een oude foto nemen of je kunt er speciaal een foto voor (laten) maken. Dit plaatje kun je vervolgens perfect laten drukken bij diverse drukkers.

Uitnodiging kinderfeestje met ballon

Een origineel idee is om een ballon op te blazen en op de ballon bijvoorbeeld te schrijven: ‘Marie 5 jaar!’. Dan kan de jarige dus aan alle kindjes die zij wil uitnodigen een ballon geven om hem of haar uit te nodigen voor het verjaardagsfeestje. Het nadeel hiervan, is dat kinderen die niet uitgenodigd zijn misschien wel heel teleurgesteld kunnen zijn. Je kunt het ook subtieler aanpassen en een klein doosje of envelop maken met daarin een ballon met tekst erop. Als de ballon wordt opgeblazen kun je zien wat erop staat.

Confetti & glitters

Ga met confetti en glitter aan de slag. Kies mooi gekleurd karton en plak daar met behulp van lijm in de vorm van de leeftijd glitters op. Aan de achterzijde kun je dan nog het adres en de datum opschrijven. Stop ze daarna in een mooie envelop. Je kunt deze uitnodigingen ook perfect samen met je kind maken. Laat hem of haar er bijvoorbeeld zelf de namen op noteren.

Laten drukken

Bij drukkers kun je vaak kiezen uit diverse thema’s en ontwerpen die kinderen geweldig vinden. Zo kun je denken aan het lievelingsdier van je kind of een thema als Pippi Langkous, Brandweerman Sam of Sesamstraat. In dit thema kun je vaak zelf je uitnodiging bewerken en vervolgens laten afdrukken. Lees verderop meer over het laten drukken van uitnodigingen.

Maak het jezelf makkelijk: karton & confetti

Maak de uitnodiging voor het kinderfeestje passend bij het idee van het feestje. Wordt het een verkleedfeest, maak dan een foto van je kind in verkleedkleren. Krijgt het feestje een thema met prinsessen of ridders? Maak de uitnodiging dan passend hierbij. Als je het jezelf iets makkelijker wilt maken doe dan het volgende:

 1. Stap

  Neem een stapel dik wit karton.
 2. Stap

  Laat de jarige hier lekker op kleuren en stempelen, of plak de kaart vol met confetti.
 3. Stap

  Schrijf aan de achterzijde de datum, tijd, het adres en telefoonnummer.
 4. Stap

  Stop de uitnodiging in een mooie enveloppe met een ballon erop en vul de enveloppe nog met wat confetti.
 5. Stap

  Succes gegarandeerd!

Uitnodiging kinderfeestje laten drukken

We noemden het al eerder; uitnodigingen laten drukken is een hele goede optie. Vaak kun je deze gedrukte uitnodiging nog volledig naar wens vormgeven. Je kunt zelf het papier kiezen en bepalen of je glanzend of mat drukwerk wilt hebben. Vaak is er zelfs de mogelijkheid om met gouden of zilveren details te werken. Je kunt volledig zelf het design aanleveren of samenwerken met een ontwerper die er wellicht meer kaas van heeft gegeten.

Ben je overtuigd geraakt om zelf de uitnodiging voor het kinderfeestje te maken? Leuk! Je hoeft echt niet mega-creatief te zijn om een uitnodiging te maken. In ons artikel vind je veel inspiratie, maar ook online kun je veel ideeën, tips en slimmigheden vinden waarmee je zelf een originele uitnodiging kunt knutselen. Zonder dat je hiervoor heel veel materialen in huis hoeft te halen. Veel succes! Registreer je op Westwing voor dagelijkse aanbiedingen van top interieurmerken!