Gedekte tafel met feestdecoratie

Het echte aloha-gevoel voor je zomerfeest begint met deze DIY voor je zomerse drankmenu. Voor een tropische flair in je tuin of binnenshuis kun je met felle kleuren lekker los gaan. Wij wensen je veel plezier!

Wat je nodig hebt voor je drankmenu

 • Wit, groot vel papier, DIN A4
 • Liniaal
 • Potlood
 • Pennen in verschillende kleuren
 • Penseel
 • Viltstift of dunne viltstift in zwart
 • Zwarte fineliner

Het drankmenu voor het zomerfeest – zo eenvoudig is het

 1. Bepaal de structuur en schets

  Om ervoor te zorgen dat je drankmenu het absolute hoogtepunt wordt op jouw zomerfeestje, moet je er niet in het wilde weg op gaan schrijven. Ook al lijkt dit erg verleidelijk, je kunt beter beginnen om goed na te denken over de ruwe schets en deze met lichte potloodlijnen op het papier over te brengen. Om de letters in een rechte lijn te tekenen, teken je een klein raster van horizontale en verticale lijnen met een potlood en liniaal.

 2. Titels schrijven- in kleurverlopen

  Nu is het tijd om aan de slag te gaan! Met kleurrijke aquarelverf en een dun penseel of professionele penseelpen teken je in de koptekst van je vel papier de titel “Drankjes”. Blijf in het midden en schrijf losjes vanuit je pols. Er staat geen goed of fout in het sjabloon van het drankenmenu, je kunt het dus volledig naar wens invullen. Voor een zomerse uitstraling kun je een mooie gradiënt in de belettering integreren – van rood naar oranje naar geel bijvoorbeeld.

 3. Schrijven van ondertitels met een viltstift

  Als je dit in de eerste stap nog niet hebt gedaan, schrijf je nu de ondertitel van je drankmenu alvast met potlood. Daarna vul je de letters in met stift. Tip: voor een authentieke kalligrafie-look raden wij je aan om elke streek twee keer zo breed te tekenen op het moment dat de hand naar beneden beweegt.

 4. Tekst schrijven met een fineliner

  Laat je gasten weten wat ze kunnen drinken op je zomerfeest! Met een zwarte fineliner vul je de tekst van het menu met eenvoudige letters in. Tip: verschillende lettertypen zorgen voor een speelse balans op je DIY drankmenu.

 5. Benadruk randen met aquarel

  Aan het eind van het schrijfwerk kan er wat meer kleur in het spel komen. Voor de ultieme zomerse uitstraling kun je alle vier de hoeken van het papier afwerken met een kleurrijke aquarel, die ook in je titel terug te vinden is. Ook hier creëer je een mooi kleurverloop, waardoor je zin krijgt in de zon en in de koele drankjes.

Je kunt nu je DIY drankmenu stijlvol presenteren op het buffet of op de bar. Maak de presentatie van je zomercocktails compleet met stijlvolle glazen en kleurrijke rietjes van glas of papier. In onze online winkel op WestwingNow vind je een exclusieve selectie aan baraccessoires voor je zomerfeest.