Tafeldecoratie voor doop

Een mooie decoratie bij de doop is een waardevol element dat een feestelijke sfeer oproept en de gelegenheid een bijzondere magie geeft. De doop is een feest waarbij de families van beide ouders vaak voor het eerst sinds het huwelijk en de geboorte samenkomen. Het nieuwe familielid wordt begroet en zijn of haar debuut op deze wereld wordt gevierd. Zo’n feest dient niet alleen om de baby officieel een naam te geven, maar moet ook iedereen een mooi en rijkelijk versierd feest geven. En natuurlijk heb jij daarbij de juiste decoratie nodig! Want zoals we weten, is alleen een prachtig versierd feest een geslaagd feest. Laat je daarom door Westwing inspireren voor nieuwe ideeën voor doopsel decoratie en kies voor de perfecte enscenering van deze bijzondere gelegenheid.

De mooiste motieven voor de doop

Met decoratieve motieven kan je de doopceremonie prachtig onderstrepen. Je kan bijvoorbeeld kiezen uit het volgende:

 • Vis
 • Kruis
 • Baby
 • Ooievaar
 • Kinderwagen
 • Fopspeen
 • Kinderschoenen

Bij het versieren van de doop valt men terug op verschillende motieven. Bijbelse tekens zoals vissen of kruizen kunnen de kerkelijke achtergrond van de doop benadrukken. Maar kleine symbolen zoals een baby, ooievaar of kinderwagen zijn ook populaire doopsel motieven. Alles wat herinnert aan de speciale gebeurtenis van de geboorte is passend. De prachtige motieven kunnen op verschillende manieren in de doopversiering worden geïntegreerd.

Deze kleuren zijn passend voor doopsel decoratie

 • Wit: Er is geen kleur die beter bij het doopfeest past dan wit. Een doop wordt immers gezien als een traditionele en belangrijke viering, waar het zuivere wit goed bij aansluit. Dit betekent echter niet noodzakelijkerwijs dat de gehele doopsel versiering wit moet zijn. De kleur kan ook dienen als neutrale basis, die gemakkelijk gecombineerd kan worden met enkele kleurrijke accenten.
 • Roze: Roze wordt vaak gebruikt voor meisjes tijdens de doopceremonie. Of het nu gaat om feestelijke tafeldecoratie, de taartdecoratie voor de doop of de keuze van de doopjurk – de vrouwelijke kleur kan toegepast worden zonder opdringerig of kitscherig over te komen.
 • Lichtblauw: Lichtblauw is een populaire kleur die vaak gebruikt wordt om de doop van jongens te versieren. Een delicaat hemelsblauw kan perfect gecombineerd worden met witte elementen om een frisse look te creëren.
 • Lichtgroen: Wil je minder aandacht besteden aan het geslacht van de baby of het kind in de doopversiering? Als je nog steeds een vleugje wilt, kun je kiezen voor een delicaat lichtgroen. De mooie toon is vriendelijk en kan harmonieus worden gecombineerd met natuurlijke materialen en aardse tinten zoals crème of beige.

Uitnodigingen & plaatskaartjes voor de doop

Je kan een zeer persoonlijk tintje toevoegen door je eigen uitnodiging en plaatskaartjes te ontwerpen. Neem bijvoorbeeld de kleur en het motief van je decoratie op de uitnodigingskaart. Voeg vervolgens een individuele tekst toe aan het prachtige ontwerp. Belangrijk: de naam van het kind, de plaats van de doop, de datum en het tijdstip en de gegevens van het volgende doopfeest.

Op dezelfde manier kan je ook de menukaarten of bedankkaartjes ontwerpen. Het uniforme ontwerp van de individuele kaarten zal je helpen om een harmonieus totaalbeeld van de decoratie te creëren en de doopviering zal bijzonder lang in het geheugen gegrift blijven.

Decoratieve ideeën voor de dooptaart

Bijna elke succesvolle viering draait om een gezamenlijke maaltijd en natuurlijk een heerlijke dooptaart. Ook de taartdecoratie bij de doop kan volledig naar wens worden gekozen. Of je nu voor Bijbelse motieven of neutrale symbolen kiest, het blijft jouw keuze. Heel populair is de decoratie met leuke dieren zoals vlinders, beren of olifanten.

Daarnaast heb je de mogelijkheid om de naam van je kind en de datum van de doop op de taart te zetten. Bij de keuze voor het taartontwerp hoef je geen motief te kiezen, maar kun je verschillende decoratieve elementen combineren. Tot slot biedt het kleurenschema van de taart je de mogelijkheid om de stijl van de taart af te stemmen op de rest van de doopsel decoratie te houden. Zo wordt het totaalbeeld van je doopsel decoratie superstijlvol.

De doopkaars als centraal element op de feesttafel

De doopkaars is een prachtig souvenir van deze bijzondere dag in het leven van je kind. Je kan ze naar uw wensen vormgeven. Ook hier kan je de kleuren en motieven van jouw doopdecoratie weer oppikken.

Tip van onze stijlexperts: de doopkaars moet een duidelijk zichtbare plaats op de tafel krijgen, want dit is een belangrijk symbool voor de doop.

Tafeldecoratie voor het doopfeest

Is de taart klaar? Dan is het de hoogste tijd om voor de tafeldecoratie te zorgen. Het wordt tenslotte verondersteld om jong en oud te behagen. We hebben de beste ideeën voor zowel meisjes als jongens. Laat je inspireren door onze voorbeeldtafels!

Tafeldecoratie voor meisjes

Simpelweg klassiek: Het is duidelijk dat de klassieke decoratie voor de doop van een meisje roze is. In combinatie met wit creëer je een mooie en stijlvolle tafeldecoratie. De bijpassende bloemen en linnen tafelkleden ronden de tafeldecoratie perfect af.

Tafeldecoratie voor een jongen

Terwijl roze de favoriete kleur is voor meisjes, is blauw perfect voor jongens. De kleur lichtblauw is vooral populair voor het versieren van de doop van jongens. Bijzonder mooi bij blauwe tafellopers zijn bijvoorbeeld decoratieve linten in fel geel. Wij raden dierlijke motieven zoals beren of kleine apen aan. Met bijpassende plaatskaartjes rond je de tafeldecoratie stijlvol af.

Neutrale tafeldecoratie

Wat dacht je van een mooi spandoek dat over de tafel hangt en dat de naam van het kind in de schijnwerpers zet? Dit is een prachtige aanvulling op de doopsel versiering. Slingers, lantaarns en ballonnen die de kamer vullen, zijn ook populair.

Veel accessoires kunnen bijvoorbeeld gebruikt worden om prachtige accenten te leggen in de tafelversiering. Als je eenmaal een bepaalde kleur voor de decoratie hebt gekozen, kan deze met een tafelloper ook op de tafel worden geïntegreerd. Dit ziet er niet alleen stijlvol uit, maar geeft de decoratie ook een harmonieuze look. Servetten en andere decoratieve elementen, maar ook de geselecteerde bloemen, kunnen ook in de centrale kleur worden gekozen en zo het harmonieuze totaalbeeld onderstrepen. Zogenaamde ‘strooidecoratie’ ziet er ook bijzonder mooi uit op een tafelloper. Je kunt kiezen uit glittersteentjes of confetti of kleine motieven zoals fopspenen, ooievaars of kinderschoenentjes.

Wees niet bang om de kamer feestelijk te maken, en maak je niet alleen maar zorgen over de tafeldecoratie.

Met deze gastgeschenken zit je altijd goed

Doopgeschenken geven je de gelegenheid om vrienden en familie te bedanken voor hun komst. Je kunt ook een kleine boodschap kiezen als herinnering aan deze bijzondere dag. Probeer, indien mogelijk, de doopgeschenken vooraf te personaliseren. De naam van het kind en de datum van de doop zijn een goed idee. Maar ook voor de kersverse ouders wil je een cadeautje meebrengen tijdens het doopfeest. Wij hebben een aantal ideeën voor je verzameld die zeker een glimlach op hun gezichten zullen toveren:

 • Past altijd: Creëer een klein feel-good pakketje voor de kersverse ouders! Kleine lekkernijen zoals chocolaatjes en macarons, maar ook geurkaarsen, wijn en lekkere snacks maken vermoeiende dagen met een pasgeboren kind gemakkelijker. Op deze manier laat je zien dat je de kleine familie alleen het beste voor de toekomst wenst.
 • Heel persoonlijk: Een fotocadeau met een foto van het gedoopte kind is een prachtige manier om memorabilia te creëren voor het kind dat gedoopt wordt. Zo kan het kind later terugkijken op de geschenken en zich alle mensen herinneren die belangrijk zijn in de familie.

Doopsel decoratie: maak het persoonlijk

Doopsel decoratie kan niet alleen spelen met klassieke motieven, maar kan ook gepersonaliseerd worden. Bijzonder populair is om in het ontwerp van de decoratie de naam van de te dopen persoon te integreren. De naam van het kind kan bijvoorbeeld gebruikt worden om uitnodigingen, kamerdecoraties of taartdecoraties voor doopfeesten te versieren.

Een andere mooie mogelijkheid voor meer personalisatie bij de doopversiering kan worden geïntegreerd door een foto van de kleine eregast. Een foto is altijd een goede manier om het kind in het middelpunt van het feest te plaatsen. Op deze manier kun je een mooie en tegelijkertijd zeer persoonlijke doopsel decoratie creëren.

De keuze van de kleuren voor de afzonderlijke decoratieve elementen is ook een mooie manier om de decoratie meer persoonlijkheid te geven. Bij de keuze van de kleur kan bijvoorbeeld rekening worden gehouden met het geslacht. Maar ook het gebruik van neutrale kleuren kan de doopsel decoratie losser maken en de feestelijke gelegenheid meer persoonlijkheid geven. Het spectrum van mogelijke doopsel decoratie kan worden uitgebreid met vele opties.