Close-up twee rode glazen

Nu wordt het spannend! Maar maak je geen zorgen, we hebben het over Halloween decoratie. Elk jaar op 31 oktober versieren we onze huizen met Halloween decoratie, met griezelige accenten en spannende details. Dit herfstfeest kennen we dankzij de gewoonte van de Ierse Kelten en wordt vooral in Engeland en de VS gevierd. Inmiddels wordt ook in Nederland hier en daar Halloween gevierd. Met creatieve Halloween versiering in de tuin of in huis, jaag je iedereen de stuipen op het lijf, óf creëer je gewoon een fijn herfstseizoens-feertje. Als je ook van plan bent een Halloween feestje te organiseren, vind je hier creatieve ideeën voor de versiering en decoratie die voor een geweldig feest kunnen zorgen.

De nacht van de verschrikking: Halloween decoratie voor je huis

Traditie is dat Halloween altijd ‘s avonds en ‘s nachts voor Allerheiligen gevierd. Het is het hoogste kerkfestival van alle heilige martelaren en luidt de jaarlijkse ‘horrornacht’ in.

De naam Halloween gaat terug naar Allerheiligenavond, wat zich vertaalt als “de avond voor Allerheiligen.”

Om de nacht voor 1 november te vieren, is de bijpassende Halloween feestdecoratie natuurlijk een must. Naast klassieke Halloween ideeën, zoals de uitgeholde pompoendecoratie, zijn moderne Halloween-ideeën voor op tafel en bij de entree zeer populair.

Halloween tafeldecoratie

Wat kan er niet ontbreken op een succesvol Halloweenfeest? Heerlijke hapjes, koele drankjes en een enge Halloween tafeldecoratie. Inspiratie voor spookachtige Halloween servetten, lantaarns met spannend kaarslicht en een griezelige Halloween taartdecoratie vind je hier. Wij hebben de twee mooiste Halloween decoratie-ideeën voor je samengesteld. Je kunt ze zelfs op het laatste moment nog gebruiken voor het maken van versiering. Zo kun je de eettafel de bijpassende uitstraling geven – perfect om een gezellige knutselmiddag met de kinderen door te brengen. Laat je gasten griezelen met donkere kleuren, flikkerende kaarsen, zwarte kandelaars en bijpassende pompoendecoratie.

Dit is hoe je spookachtige servetten maakt…

Vouw een wit linnen servet en leg het over een bolvormig, omgekeerde glas. Verberg de hoeken van de servetten in het glas. Knip twee ovale ogen uit zwart karton en kleef ze op de witte stof. Schik de spookachtige servetgeest op een bord of op een mooie onderzetter van leisteen.

Doe-het-zelf windlichten met kaarslicht

Dep op drinkglazen die je niet langer nodig hebt met oranje glasverf. Knip Halloween-motieven – een spin bijvoorbeeld – uit zwart karton en plak ze op de glazen. Als alternatief kun je ook een decoratief lint om het drinkglas binden. Nu alleen nog een waxinelichtje in het glas doen en voilà; de spookachtige lantaarn is klaar!

Halloween entree-decoratie

Je kostuum is klaar, de decoratie is klaar en ook de snacks worden bereid. Halloween decoratie bij de entree is onmisbaar om je gasten op een goede manier te kunnen ontvangen. Naast de klassiek gesneden pompoenen kun je je gasten en de kinderen van de buren ook verrassen met angstaanjagende entree-decoratie.

Ideaal is hier een vogelverschrikker, die je bijzonder griezelig kunt maken op Halloween en aan de voordeur kunt bevestigen. Een lichtslinger van kleine decoratieve LED-pompoenen zal hier zeker zijn plaats vinden. Of verander gewoon je voordeur in een mummie in een paar minuten; wikkel daarvoor de deur volledig in met plakband en versier met twee kartonnen ogen.

Halloween decoratie voor tuin & balkon

Als je ook je buitenruimte volledig naar Halloween thema wilt inrichten, dan heb je hier ook de meest uiteenlopende mogelijkheden. Verander bijvoorbeeld je voortuin of balkon in een groot spinnennest. Planten, bomen en struiken zijn voorzien van decoratieve spinnenwebben.

Als kers op de taart worden één of twee zelfgemaakte Halloween-spinnen van dennenappels en pijpreinigers op het doe-het-zelf-spinnenweb geplaatst. Natuurlijk mogen kleurrijke pompoenen met griezelige grimassen niet ontbreken in de tuin of op het balkon. Dansende geesten kunnen worden gemaakt van piepschuim bolletjes die je op een stokje doet. Vervolgens kun je deze dan “aankleden” met witte stof.

Zelfgemaakt – Spookachtige ideeën voor Halloween decoratie

Een echte must-have voor een authentiek griezelig feestje is de pompoen, die voor Halloween naar onze tuinen en woningen mag verhuizen. Of het nu gaat om een theelichthouder, een grimaskop of een decoratieve pompoenmummie – de Halloween-pompoen kan op een creatieve manier worden omgetoverd tot de meest uiteenlopende wezens. Ontdek hier hoe je van een eenvoudige pompoen een spookachtig, mooi en decoratief gezicht kunt maken:

Halloween pompoen snijwerk

 1. Stap

  Bereid de pompoen voor door er aarde en vuil uit te halen.

 2. Stap

  Gebruik een scherp mes om op de bovenkant het deksel te tekenen en vervolgens af te snijden.

 3. Stap

  Verwijder met een lepel het vruchtvlees aan de binnenkant van de pompoen met de hand. Met een ijslepel of een getande schraper kun je zelfs de kleinste vezels en zaden losmaken. Hol de binnenkant van de pompoen uit tot je met een zaklamp door de kom kunt schijnen.

 4. Stap

  Met een stift teken je het enge gezicht op de gewenste plaats.

 5. Stap

  Gebruik nu een kartelmes om de getekende onderdelen te verwijderen en delen van de pompoen uit te snijden.

 6. Stap

  Tip: om de pompoen langer houdbaar te maken, kun je de randen van de snede en de binnenkant van de pompoen insmeren met vaseline.

Een net zo mooi decoratie idee, dat ook geweldig is als een Halloween accessoire, zijn lamp geesten. Deze zijn geschikt voor zowel binnen als buiten. Bedek de lampen met een wit linnen doek. Afhankelijk van het soort lamp kunnen de geesten binnen of buiten geplaatst worden. Maar ook in het midden van de kamer of boven de eettafel werkt een zelfgemaakte lampgeest erg goed.

Dankzij onze tips, guides en onze spookachtige inspiratie, staat niets jouw Halloween decoratie nog in de weg. Veel plezier!