Ballon in met de tekst: Love

Weet jij al wat je dit jaar gaat doen met Valentijnsdag? Er zijn allerlei opties, zelfs in tijdens van een lockdown. In ons artikel over Valentijnsdag ideeën lees je alles over wat je kunt doen op Valentijnsdag. Wil je deze dag extra sfeer geven, dan kies je voor Valentijn versiering. Of je de dag van de liefde nu buiten de deur viert of thuis; een beetje extra decoratie kan geen kwaad!

De traditie Valentijnsdag

De dag van de liefde, Valentijnsdag, is al heel oud. De traditie van deze dag, het eren van de liefdes om jou heen, door hen anoniem een kaartje te sturen, heeft vanaf de jaren ’90 van de vorige eeuw een commerciële wending gekregen. De traditie kwam uit Amerika, waar het geven van cadeaus en het verrassen van je geliefde al eerder de norm was. Tegenwoordig is Valentijnsdag de dag bij uitstek om de liefdes in ieders leven aandacht te geven.

Wat kun je doen op Valentijnsdag?

Op Valentijnsdag kun je van alles doen om jouw geliefden in het zonnetje te zetten. Stuur kaartjes rond naar je vriendinnen. Stuur je geheime vlam een liefdesverklaring. En neem een grote bos rozen mee voor je partner. Maar je kunt verder gaan. Koop een origineel valentijnscadeau voor je geliefde, neem hem of haar mee naar een romantisch diner of organiseer een romantische date thuis.

Sommigen grijpen Valentijnsdag zelfs aan voor het doen van een huwelijksaanzoek. Als je Valentijnsdag extra romantisch wilt maken, kun je ervoor kiezen om het huis, of de cadeaus, romantisch aan te kleden. Haal mooie Valentijn versiering in huis. Denk maar eens aan hartjes, slingers en ballonnen in allerlei kleuren.

Valentijn versiering: de opties

Kies jij voor Valentijn versiering om deze dag een extra dosis romantiek te geven? Goed idee! Kies voor de kleuren rood, wit en roze om mooi binnen het thema te blijven. Hier vind je een aantal opties voor Valentijnsdag met daarbij passende decoratie.

 • Versier het valentijnsontbijt met croissants en warme broodjes, eitjes en muffins, verse jus d’orange en koffie. Geef je het ontbijt op bed? Ga dan voor kleine Valentijn hartjes op het dienblad en een broodje of beschuitje in de vorm van een hart. Of bevestig een helium ballon aan het dienblad. Je kunt ook de tafel mooi dekken met Valentijn decoratie in rood, roze, wit, goud en zilver. Hang slingers op met hartjes of ga voor een slinger met tekst.
 • Organiseer je liever een romantische avond? Kies dan voor romantische lichtjes, kaarsjes, versier de slaapkamer met rozenblaadjes en roze ballonnen. Er bestaan zelfs LED ballonnen die een klein lampje hebben dat gaat branden als de ballon wordt opgeblazen.
 • Vier je Valentijnsdag met kinderen, dan is Valentijn versiering misschien wel extra leuk. Kinderen zijn immers gek op decoratie en versiering. Leg de kinderen uit dat Valentijnsdag de dag van de liefde is en dat je op die dag tegen iemand kunt zeggen dat je iemand lief vindt.

Tip: Voor elke Valentijnsgelegenheid zijn kaarsjes onmisbaar. Kaarsen staan voor romantiek en intimiteit. Wat ons betreft mogen ze niet ontbreken tijdens een Valentijnsontbijt, -diner of -uitje.

Soorten Valentijn versiering

Er bestaan allerlei soorten decoratie en versiering en er is ook versiering speciaal voor Valentijnsdag. Hier vind je een lijstje met soorten Valentijn versiering:

 • Slingers
 • Ballonnen
 • Hartjes
 • Confetti
 • Kaarsjes
 • Lichtjes
 • Letterslingers
 • Rozenblaadjes

Je kunt natuurlijk heel goed een mix maken van al deze soorten versiering, maar je kunt het ook subtiel houden en juist kiezen voor maar één soort. Je kunt de woonkamer, slaapkamer of eettafel versieren, maar je kunt natuurlijk ook kiezen voor het versieren van de tuin of de fiets van je liefje.

Valentijn versiering zelf maken

Je kunt ook zelf aan de slag gaan om Valentijn versiering te maken. Er bestaan verschillende DIY-projecten, maar je kunt het ook eenvoudiger aanpakken. Maak bijvoorbeeld zelf een slinger van uitgeknipte hartjes of ga met vouwblaadjes aan de slag om hartjes te vouwen. Je kunt ook een leuke ketting maken met een hartje of een boodschap eraan. Een ander leuk idee, is om een valentijnskaart zelf te maken. Bijvoorbeeld door hartjes te vouwen of te knippen. Een romantisch valentijnslichtje is ook erg leuk. Neem een leeg glazen potje en bekleed de wand met hartjes van vloeipapier. Zet er een waxinelichtje in en klaar!

DIY: hartjes slinger

Deze hartjesslinger is heel eenvoudig te maken, maar wel erg leuk! Vouw van stroken papier in verschillende kleuren of in alleen rood en/of roze, hartjes door ze te vouwen bovenaan en onderaan de zijkanten aan elkaar vast te plakken. Daarna maak je het volgende hart weer door een nieuwe strook door het vorige hart heen te maken. Zo kun je doorgaan tot je slinger de gewenste lengte heeft.

DIY: hartjes koekjes

Nog een leuke DIY is het zelf maken van koekjes in de vorm van hartjes. Bak koekjes, bijvoorbeeld van zandkoekjesdeeg, en doe er een beetje kleurstof door zodat de koekjes bijvoorbeeld rood of roze van kleur worden. Neem dan een hartvormig koekjesvormpje waarmee je de koekjes kan uitsteken.

Valentijnsdag zonder lover

Ook als je geen partner hebt kun je Valentijnsdag leuk maken. In ons artikel over de single Valentijn, lees je alles over hoe je Valentijnsdag alleen kunt vieren. Wellicht hul je niet je huis in Valentijn decoratie, maar je kunt jezelf wél in het zonnetje zetten. Koop iets moois voor jezelf, gun jezelf een fijn moment voor jezelf. Ga lekker ontspannen in bad of eet lekker de hele dag wat jij wilt. Je hoeft immers met niemand rekening te houden!

Ben jij klaar voor een romantische Valentijnsdag? Met passende Valentijn versiering maak jij deze dag extra sfeervol en knus hoe je het ook viert! Of je deze dag nu met vrienden, familie, je liefje of alleen doorbrengt; met Valentijn decoratie maak je de Valentijnssfeer compleet. Vergeet je niet in te schrijven voor alle kortingen op Westwing voor al je interieur en Valentijn versiering!