Interieur stijlen

De toon van een woning wordt niet alleen door de meubels bepaald. Het hangt ook van de gekozen interieurstijl af! Met de juiste tips en trucs kan je van elke ruimte een oase van welzijn maken. In ons magazine laten onze interieurspecialisten je kennismaken met de meest populaire decoratiestijlen en vertellen ze je waar je bij de inrichting moet opletten. Je gaat het zelf zien, het is niet moeilijk om je woning in te richten zodra je jouw stijl gekozen hebt.

Decoratie in stijl ─ met deze basics kan je niets verkeerd doen

Het maakt niet uit welke decoratiestijl je ook kiest, met sommige woonaccessoires kan je niet fout gaan. Houd je er bijvoorbeeld niet van om je aan interieur stijlen te binden en jouw decor te veranderen? Dan kan je onze voorbeelden gebruiken om een goede basis te creëren die zich aan elk levend experiment aanpast!

  • Een eenvoudige spiegel is slechts een must voor de verplichte outfitcontrole. De bijpassende spiegel maakt elke woonkamer groter en weerspiegelt jouw favoriete woonaccenten. Een eenvoudige spiegel in neutrale tinten of een metalen afwerking vindt zijn plaats in elke decoratieve stijl.
  • De stijlvolle kussens kunnen ook met elke decoratiestijl gecombineerd worden. Hierbij geldt ook de regel – hoe neutraler de bedrukking en de kleur, hoe multifunctioneler de kussenovertrekken zijn. Vind je het gewone en neutrale textiel saai of te eenvoudig? Combineer verschillende materialen en texturen. Dit maakt zelfs de eenvoudigste kleurencombinatie een blikvanger. Met een geschikte basis kan je nu eenvoudig individuele eyecatchers aan jouw gewenste decoratiestijl toevoegen. Dit resulteert in een spannend totaalconcept dat ook gemakkelijk uitgewisseld en bijgewerkt kan worden.
  • De koffietafelboeken kunnen ook eenvoudig in elke decoratiestijl geïntegreerd worden. Vind boeken met thema’s en foto’s die je persoonlijk interesseren. Je kan ze perfect inrichten met de bijpassende accessoires op de salontafel, planken of dressoirs.
  • De persoonlijke foto’s maken van elke woning een plek van welzijn. Kies de juiste fotolijst en zo integreer de mooie herinneringen in de bijpassende decoratiestijl.

Decoratie volgens jouw favoriete interieur stijlen─ ga met Westwing mee op binnenreizen

Ben je een liefhebber van exotische landen en houd je van reizen? Dan is een Aziatische, Indische of Oriëntalistische decoratie precies wat je nodig hebt! Het filigraansnijwerk, gedetailleerde patronen en exotische materialen zoals bamboe of mangohout laten de flair van het Verre Oosten in jouw woning doordringen.

De decoratie in de populaire landhuisstijl is de favoriet van veel interieurliefhebbers. De romantische look combineert gezellige flair met charmante patronen en natuurlijke tinten. Gebruik materialen zoals hout, katoen, raffia en linnen. Textiel met Vichy ruitjes of traditionele bloemenprints en keramische accessoires maken het geheel compleet.

De vintage decoratie wordt door bewuste gebruikssporen en romantische decoratieve elementen gekenmerkt. De woonaccessoires in delicate pasteltinten zoals roze, lichtblauw of pastelgeel toveren subtiele accenten. De stijlvolle vondsten van rommelmarkten of zelfs erfstukken geven de decoratiestijl nostalgische vintage flair.

Safari stijl! Afrika decoratie is populairder dan ooit. Geen wonder, want de mix van sterke aardetinten, natuurlijke materialen en dierenprints is een onverslaanbare combinatie. Als je zelf over het continent hebt gereisd, kan je jouw souvenirs natuurlijk in de decoratieve stijl integreren. Dit zal jouw woning nog persoonlijker maken.

Maritiem stijl zorgt voor een ontspannen vakantiegevoel. De decoratieve artikelen gemaakt van materialen zoals koraal, hout en bast brengen mediterrane charme over. Tinten zoals blauw, wit of zandkleuren passen perfect bij de decoratieve stijl. Wil je een in het oog springend kleuraccent aanbrengen? Dan zijn decoratieve artikelen in felrood precies het juiste voor je. De maritieme decoratie stijl met een twist!

Het maakt niet uit of het nu ongewoon, eenvoudig of exotisch is: de decoratiestijl van jouw woning zegt veel over jouw eigen persoonlijkheid. Weet je nog niet zeker welke stijl je moet kiezen? Klik door onze categorie en laat je door onze interieurspecialisten door de meest populaire decoratieve stijlen leiden. Wij zijn er zeker van dat je precies datgene vindt wat je nodig voor jouw woning hebt. Laat je inspireren!