Ontdek onze interieur sale -70%!

Wandtafel in Shabby chic stijl met dekoratie in Shabby chic stijl

Met de shabby chic stijl krijg je interieur een magische, nostalgische look. Aan de witte, metalen tafel met romantische ornamenten staan houten stoelen met dezelfde uitstraling. Je zou je kunnen voorstellen dat de tafel voor de middagthee gedekt was, als in grootmoeders tijd. Wanneer je het porseleinen servies met de rozen en het kostbare zilveren bestek ziet ben je overtuigd. Shabby chic creëert een sfeer als uit een sprookjesboek. Shabby chic decoratie – wij leggen uit hoe je je huis die shabby chic stijl geeft. Ontdek onze shabby chic trend guide!

Veelgestelde vragen over de shabby chic look

De stijl verwijst naar de charme van het gebruikte. Dus zogenaamd uit het verleden bestaande decoratieve voorwerpen en meubilair. Maar je kunt ook een modern interieur een vleugje shabby chic geven, door gebruik van woontextiel zoals kussens, plaids, vloerkleden en gordijnen in deze stijl. Alles wat nostalgie, romantiek en vrouwelijkheid uitstraalt kan hier gebruikt worden. Of het nu gaat om kussens met bloemprint, een vintage Perzisch tapijt of een kanten gordijn: ze maken allemaal deel uit van de vintage decoratie.
Decoratieve elementen in de romantische shabby chic look, zijn geschikt voor alle interieurfans die van vrouwelijke en speelse woonaccessoires houden. Als je er de voorkeur aan geeft om puur en modern te leven, zal deze stijl niet bij jou passen. Je moet de charme van versleten meubels uit een ander tijdperk kunnen waarderen. Natuurlijk kun je de vintage decoratie stap voor stap benaderen. Begin met een paar accessoires in shabby chic look. Zo kun je uitproberen hoe je deze elementen in je huis kunt en wilt toepassen.
Shabby chic is een subcategorie van vintage, het is alleen meer romantisch en meisjesachtig. Shabby chic kan gebreken hebben of gebruikssporen, die een gevoel van nostalgie oproepen. Des te belangrijker is de shabby chic decoratie, die de bewust versleten look versterkt. Dit werkt bijvoorbeeld goed met accessoires van luxe materialen. Kaarshouders, dienbladen en vazen in zilver- of goud herinneren je aan de glamour van weleer. Dit draagt bij aan het nostalgische gevoel als sleutelelement van de shabby chic look.

Stap voor stap naar de shabby look

Shabby chic decoratie geeft een kamer iets traditioneels en nostalgisch in een oogwenk, vergelijkbaar met landelijk meubilair. Deze tips en tricks geven je interieur in een mum van tijd de hippe shabby vintage look:

  1. Van oud naar nieuw: De shabby chic stijl draait om oude en gebruikte meubels. Je kunt ze al kopen in deze stijl, of vinden op de zolder van je moeder of oma. Ook op rommelmarkten, kun je het geluk hebben om dit type meubels te vinden. Je kunt ze dan zelf een beetje aanpassen om de ideale shabby chic stijl neer te zetten met de juiste kleur en nieuwe elementen zoals handvatten en poten.
  2. Woonaccessoires in vintage stijl: Romantische elementen zoals kaarsen en lichtslingers verlichten de ruimte met sfeerlicht. Een paar bloemen uit de tuin zijn perfect in een schattige vaas. Kijk eens aan: dit haalt al een sfeer van vervlogen tijden naar boven!
  3. Wat dacht je van in stof gebonden boeken en spiegels met romantische decoraties? Ook vintage wanddecoratie help een kamer aan de shabby look. Vloeiende, lichte stoffen in natuurlijke tinten maken het totaalplaatje af.

Tip van de interieurexpert: ook jouw exterieur kan schitteren met vintage design. Metalen buitenmeubelen met romantische zitkussens in zachte kleuren roepen meteen de sfeer op van een betoverende tuin.

Kleuren voor de vintage look

Ook de gebruikte kleuren spelen een belangrijke rol in shabby chic interieurs. Blijf vasthouden aan gedempte tinten zoals wit of crème als basis. Zo ben je er zeker van dat er een zachte sfeer in de kamer hangt. Voor meer kleur kun je pasteltinten gebruiken. Een fris mintgroen of romantisch oudroze werkt prachtig en verfrist je interieur.

Zogenaamde poederkleuren zijn vooral populair bij vintage fans. Kort na het aanbrengen krijgen ze vanzelf de trendy “used look”. Schilder bijvoorbeeld een meubelstuk in deze kleur. Pak daarna en stukje schuurpapier om een deel van de kleur weer te verwijderen van kleine oppervlakken en randen. Hierdoor kunnen de onderliggende tonen doorschijnen. In een mum van tijd ontstaat zo de indruk dat het meubel tientallen jaren heeft overleefd en daarom een vintage meubel moet zijn.

Je kunt bovenstaande tips ook volgen bij het ontwerpen van muren. Gedempte en lichte tinten fleuren de kamers op en vormen een mooie basis voor de romantische stijl.

En? Ben je verliefd geworden op de shabby chic stijl? Dan kun je bijpassende producten direct op Westwing kopen. Laat je inspireren door onze shabby chic decoratie!