Topmerken tot -70%! Registreer nu!

Kleurrijke kerstballen met paarse achtergrond

Oh dennenboom, oh dennenboom! Een van de mooiste voorbereidingen van het kerstseizoen is voor velen het versieren van de kerstboom! Dat kan met decoratieve accessorises of met kerstballen, waarvan de laatste wel de populairste keuze is. Net als andere decoratieve elementen zijn kerstboomdecoraties een uitdrukking van individualiteit en persoonlijkheid geworden en maken elke boom uniek. Onze interieurspecialisten ontdekken welke kerstballen dit seizoen bijzonder populair zijn en waar je de mooiste decoratie kan kopen. Veel plezier met lezen en versieren!

Veelgestelde vragen over kerstballen

Het succesverhaal van glazen kerstballen begon in het midden van de 19e eeuw. Thuiswerkers, voornamelijk in Thüringen, begonnen met de productie van glazen voorwerpen om hun financiële situatie te verbeteren. Deze ontwikkelden zich geleidelijk tot populaire decoraties voor kerstbomen en werden naast appels, noten, gebak en snoepjes aan de boom gehangen. Vanaf het Thuringse Lauscha genoten kerstballen een toenemende populariteit.
De gewoonte is terug te voeren op de paradijsboom. Midden 19e eeuw werd de oprichting van kerstbomen in huis verspreid vanuit Duitsland over de hele wereld. Het stond symbool voor vitaliteit en welvaart. Voordat er commercieel geproduceerde boomversieringen ontstonden, werd de boom voorzien van zelfgemaakte decoraties. Eind 19e eeuw vonden de eerste kerstballen hun weg naar de Verenigde Staten. Dit leidde tot een gestadige toename van de vraag naar de mooie glazen ballen. Het decoratieve glaswerk uit Duitsland werd internationaal bekend en groeide snel uit tot een populair exportproduct, net zoals het houtwerk dat ook vaak kerstgerelateerd was.
De kerstballen en kerstballen set zoals we ze vandaag kennen, werden voorafgegaan door vele variaties en vormen. De chemicus Justus von Liebig had een beslissende invloed op hun huidige vorm. In 1870 slaagde hij erin om de glazen objecten te coaten. De toepassing van een zilveren effect is de basis voor de typische spiegelglans van de kerstballen. De schitterende reflectie maakt de kerstachtige gloed van licht nog helderder.

Velle kleuren

Viele bunte Christbaumkugeln auf einem Haufen

Als het om de kleuren van kerstballen gaat is de keuze zeer groot. Zo kan je kiezen tussen glazen of plastic, gouden of zilveren, witte of rode, klassieke of moderne ballen. Ze zijn tegenwoordig meer dan ooit een onmisbaar kerstversieringselement geworden! Aan de boom, aan de kransen of alleen – je zal elk jaar een schitterende uitstraling hebben.

Westwing heeft de mooiste ideeën voor kerstversieringen samengesteld om jouw te helpen met het decoreren. Nostalgie fans, puristen of trend decorateurs: wij hebben de juiste tips en trucs voor al jouw feestelijke gelegenheden. Ontdek onze kersballen collectie op WestwingNow. Hieronder hebben wij alvast een paar suggesties voor je gemaakt!

Buitengewone kerstballen

Een kerstbal wordt vandaag de dag nog steeds beschouwd als een bal van bijzonder hoge kwaliteit, vervaardigd op de traditionele manier en handgemaakt. Tegenwoordig zijn de kerstballen qua materiaal, decor en design onderhevig aan zeer sterke individuele trends op het gebied van materiaal, decoratie en design. Qua ontwerp is er van alles mogelijk!

Eingepackte Christbaumkugeln auf rosa Untergrund

Naast de klassieke, glazen varianten, spelen ook de kerstballen van plastic, porselein, textiel of hout een belangrijke rol. Plantaardige of natuurlijke materialen, glinsterende elementen, decoratieve linten of stoffen zijn ook populaire materialen voor een persoonlijke kerstversieringen.

Vertrouw je op kerstboomdecoraties die al generaties lang in familiebezit zijn? Of ga je liever met de tijdgeest mee en voer jaar na jaar een nieuw decoratief thema in? De kerstversiering maakt van jouw huis een gezellige plek. Met de juiste decoratie kan je samen met jouw geliefden genieten van een eigen persoonlijke feestelijke sfeer. Bijzonder mooi zijn de grote kerstballen, die je samen met jouw kinderen kan versieren.

Ideeën voor de versiering

Het is niet alleen de kerstboom zelf die ons in de feestelijke kerststemming brengt. Deze sfeer wordt opgeroepen door een decoratie die zich door het hele huis verspreidt. Kerstballen hebben een grote inloved hierop. We gebruiken ze graag niet alleen op de kerstboom, maar ook in de rest van het huis.

Het is weer zover, het is weer advent, kijk hoe het eerste kaarsje brandt – In de adventskrans zijn kleine balletjes in alle kleuren welkom. Net zoals kaarsen, passen de rode of gouden ballen perfect bij de groene takken.

Kerstballen set van glas vormen een prachtige raamdecoratie. Hang de glazen ballen aan het raamkozijn en laat de kerstperiode binnen! Vrolijk Kerstfeest!

Kerstballen online kopen bij Westwing

In onze online shop vind je de mooiste kerstballen! Hier kan je ook een elegante ballen set pakken die jouw hele kerstboom zal opfleuren met kerst glitter! Blader door onze exclusieve selectie en laat je inspireren door moderne kerstballen set in monochrome stijl of de klassieke ballen in zilver! Registreer je op Westwing en ontvang dagelijks exclusieve aanbiedingen van top interieur merken!