Kerstdecoratie

Feestelijk, sfeervol en gezellig: Kerst staat voor de deur. Tijd om onze woning in een feestelijke sfeer te brengen en te decoreren met prachtige kerstversieringen! Of het nu gaat om kransen, sprookjesachtige lichtjes, kaarsen, kerstbomen of andere kerstversieringen: maak van jouw huis een klein kerstwonderlandje!

De aanloop naar kerst nodigt uit om uit te rusten en te relaxen. Kerstversiering speelt een belangrijke rol in het creëren van een gezellige sfeer. Jouw huis moet een persoonlijke oase van welzijn zijn, zowel op esthetisch vlak als qua comfort. Laat je inspireren door de exclusieve ideeën van onze stijlexperts bij Westwing en laat je creativiteit de vrije loop!

Kerstversiering – een feestelijke kerstkrans voor aan de deur

In de winter is een kerstkrans aan de deur een prachtige blikvanger. In deze donkere tijd van het jaar, wanneer het buiten koud en grijs is, heeft een krans aan de deur een uitnodigend effect: kom binnen, hier is het gezellig en warm. Als je zelf zo’n krans maakt, krijgt het een persoonlijk tintje. Wij zullen je stap voor stap uitleggen hoe je op een eenvoudige manier zo’n krans kan ontwerpen. Onze tips:

  1. Dennenappels, rode bessen en dennengroen zijn ideaal voor het maken van een kerstkrans. Zorg er alleen voor dat deze natuurlijke materialen schoon en droog zijn nadat je ze in de tuin of het bos hebt verzameld. Daarnaast moeten ze ook gecontroleerd worden op eventuele beestjes en ongedierte.
  2. Als de afzonderlijke takken, bessen, twijgen en groene elementen niet te kort zijn afgeknipt, kan in een mum van tijd een mooie en prachtige krans worden gemaakt.
  3. Een kerstkrans moet niet altijd een klassieke dennenkrans zijn. Wat dacht je van een kerstkrans van wol? Je kan met behulp van een kransbasis en blauwe, crèmekleurige of rode wol een wollen kerstkrans breien.

Tips voor tafeldecoratie met kerst

Kerst zonder een prachtig gedecoreerde kersttafel is onmisbaar. Je hele familie rond de tafel verzameld te hebben en genietend van de kerstmaaltijd is een moment dat je wil vastleggen. En met een mooi versierde kersttafel zullen ze zich deze dag nog lang blijven herrineren.

Kaarsen, dennengroen en kerstdecoratie of servetten met kerstmotieven zijn ook mooie elementen voor op de kersttafel. Kaarsen creëren een heerlijke sfeer met hun warme gloed. Dennengroen brengt de natuur in huis. Wil je nog meer inspiratie voor jouw kersttafelversiering? Lees dan ons artikel over tafeldecoratie voor Kerstmis.

Sfeervolle tuindecoratie

Kerstversiering voor buiten: kleine vogelhuisjes of bomen zijn perfect voor sprookjesachtig licht. Decoreer ze met een lichtslinger op je eigen manier. Zo creëer je prachtige lichtaccenten!

Kerstballen – de must-have kerstversiering

Kerstballen zijn een must voor elke kerstversiering. Ze zijn immers een onmisbaar onderdeel van elke kerstboom. Welke variant je ook kiest, of het nu gaat om de klassieke kleuren zoals rood, goud en zilver, houten kerstballen of zelfs transparante glazen ballen. Houten decoraties zijn bijzonder geschikt als je nog kleine kinderen in huis hebt. Dit verkleint het risico dat de kerstballen breken en zorgt voor meer veiligheid voor de kleintjes.

Transparante glazen ballen zien er bijzonder elegant uit. Als dit eenvoudige purisme te gereserveerd is voor jou, kan je ook simpele monochrome strikken aan de takken van de boom vastbinden! Dit maakt de kerstboom en de kerstversiering elegant!

Tips en trucs rond kerstboomdecoraties

Een kerstboom kan je op verschillende manieren versieren. Niet alleen met kerstballen of strikken. Er zijn tal van andere kerstdecoratie-elementen waarmee je jouw kerstboom kan versieren.

Wat dacht je van engelen, kaarsen, sterren, kleine cadeautjes of kerstsymbolen? De uitstraling zal bijzonder harmonieus zijn als het kleurenschema van de kerstboomdecoratie overeenkomt met de rest van de kerstdecoratie.

Gebruik je eigen creativiteit! Wij geven je tips maar het is aan jouw om te kiezen wat bij je smaak en interieur past.

Kerstverlichting als sfeermaker

Wat zou Kerstmis zijn zonder sfeerverlichting? De kerstversiering in huis zou onvolledig zijn zonder de bijbehorende kerstlichtjes. Het maakt niet uit of je kiest voor lapmpjes, kaarsen of een combinatie van beide: verlichting speelt een belangrijke rol. Je kan eenvoudig een lichtslinger om je kerstboom draperen of op de vensterbank uitstallen zonder risico op brand. Kerstverlichting is een eenvoudige manier om snel een feestelijke sfeer te creëren.

Tip: Kaarsen zijn ook een garantie voor een goed humeur! Met hun warme en licht flikkerende gloed brengen ze ons huis in een heerlijk gezellige sfeer.

Adventskalender en cadeaus als kerstversiering

Ja, de adventskalender en de kerstcadeaus kunnen ook deel uitmaken van de kerstdecoratie! Wat zou een kerstboom zijn zonder omringd te zijn door geschenken? En waarom zou een adventskalender niet ook bijdragen aan de kerstversiering? Of het nu gaat om een klassieke chocoladevariant of een individueel samengestelde adventskalender – mooi gedecoreerd wordt het een echte blikvanger!

Laat je ideeën in verband met kerstversiering de vrije loop, zowel in de tuin als in huis. Wij wensen je een vrolijk kerstfeest!