Kerstmobiel aan een tak met verschillende kerstballen

Nu dat de donkere dagen weer zijn gekomen, krijgen wij al stiekem de kerstkriebels. De tijd van vrolijke lichtjes, versieringen, kerstnummers en saamhorigheid. Een periode om gezellig bij je dierbaren te zijn. Hoe leuk is het dan om samen met je gezin een kerstmobiel te maken? In dit artikel leggen we eenvoudig uit hoe jij je eigen kerstmobiel in een handomdraai in elkaar zet, veel plezier!

DIY kerstmobiel

Draad en spijker

Sanne Horlings
– www.draadenspijker.com –

Wat heb je nodig om een kerstmobiel te maken?

 • Houten plank (naar keuze)
 • Touw
 • Garen
 • Mal van de rondjes en sterren
 • Naald
 • Boormachine
 • Schaar

Kesrtmobiel maken in 5 stappen

 1. De basis van de mobiel

  Kies een mooi plankje uit dat je wilt gebruiken als basis voor de mobiel. Daarna zetje je puntjes op het hout waar je de gaatjes wilt maken. Nu is het tijd om de puntjes te gaan boren.
 2. Versieren van de sterretjes

  Knip daarna de rondjes en sterren uit en nu is het tijd om deze te gaan beplakken met bijvoorbeeld glitters, veertjes, steentjes of het mooi te tekenen of te schilderen.
 3. Ophangsysteem maken

  Pak je draad of touw, hier mee gaan we het ophang “systeem” maken. Knoop aan elke kant van het hout het draad vast. En deze uiteindes bind je samen tot één punt.
 4. Sterretjes bevestigen

  Rijg de rondjes of sterretjes met een naald aan het draad. Maak aan de uiteindes een knoopje zodat ze er niet af vallen.
 5. Versieren

  Door het ophang systeem op te hangen kan je nu makkelijk je mobiel versieren door je draad door de gaatjes van het mobiel te steken. Je zou het mobiel nog verder kunnen versieren door er bijvoorbeeld kerst koekjes, kerstballen, kraaltjes enzovoort in te hangen. Zo kan je hem helemaal stylen naar jouw smaak. En klaar is je mobiel tijd om hem een mooi plekje te geven in je huis.

Meer kerst knutsel ideeën!

Er zijn natuurlijk ook veel mogelijkheden als het gaat om kerstknutsels voor kids maar ook voor volwassenen. Laat je inspireren om zelf aan de slag te gaan met kerstdecoratie maken. Check ook dit leuke artikel over het zelf maken van een kersthanger. Wil je zeker weten dat je helemaal klaar bent voor Kerst? Check dan onze Kerst checklist en de Kersttrends 2021. In ieder geval heel veel knutsel plezier gewenst! 

Helemaal in de kerstsfeer na het lezen van dit artikel? Registreer je dan nu op Westwing en mis geen enkele exclusieve deal voor de mooiste kerstdecoratie!