Meld je aan en ontvang een €15 voucher!
Kerstversiering buiten

Als je het hele huis in kerstsferen hebt gebracht, kan de kerstversiering voor buiten natuurlijk niet achterblijven! Elke keer als je dan naar buiten kijkt, zie je de vrolijke kerstversiering en lichten. Daar word je toch happy van? Je kunt het zo gek niet bedenken of je kunt het buiten toepassen: versier de boomtoppen met lichtslingers of drapeer ze om het hek, hang kerstballen in de bomen of zet planten in de tuin die helemaal kerstproof zijn, zoals helleborus en ceder. Wij geven je wat inspiratie.

Kerstversiering: verlichting voor buiten

Het eerste waar je aan denkt als je het buitenshuis feestelijk wilt versieren is natuurlijk: kerstverlichting speciaal voor buiten. Die mooie verlichting brengt letterlijk wat licht tijdens de donkere dagen. Wij zijn fan van geel licht. Waarom? Het straalt warmte uit. In wit licht zit veel blauw dat koel aandoet.

Kerstversiering buiten: 6x kerst inspiratie voor je tuin of balkon:

  1. Gordijn van licht: zo’n gordijn van licht kun je kant-en-klaar kopen. Hang hem bijvoorbeeld langs de gevel van je huis. Het is ook leuk om het licht aan twee bomen of aan het hek vast te maken. Het licht is hartstikke sfeervol en sprookjesachtig.
  2. Netverlichting: meestal hang je dit in de kerstboom, maar netverlichting (mits weerproof) kan ook buiten worden opgehangen. Aan de gevel of lang de muur van de schuur bijvoorbeeld. Of drapeer hem over een heg of struik.
  3. Guirlandes van groen en licht: geef de ramen en deuren van je huis meer gezelligheid met kerstguirlandes en verlichting. Deze drapeer je om de ramen en deuren en maak je vast met tiewraps, zuignappen of S-haken.
  4. Verlichte figuren: je kunt verlichte sneeuwmannen, kerstmannen en rendieren neerzetten in de tuin. Het is ook leuk om sterren op te hangen onder de overkapping, pergola of paviljoen of aan een vlaggenstok.
  5. Lichtslingers: lichtslingers kun je overal omheen draperen. Langs het hek of de balustrade van het balkon maar ook om het paviljoen of de pergola.
  6. Lantaarns: versier het tuinpad met LED-lantaarns die je om de zoveel stappen langs de kant zet. Zo wordt het pad op een sfeervolle en romantische manier verlicht. Je kunt ook glazen waxinelichtjes langs het tuinpad neerzetten en vullen met elektrische windlichtjes. Daarnaast kun je de windlichtjes stevig aan de takken van de boom vastmaken, zo krijg je subtiele verlichting in de boom.

Kerstversiering: zo hang je de kerstverlichting op

Kerstverlichting buiten ophangen vergt wel wat voorbereiding. Allereerst moet je een stroomvoorziening hebben. Er bestaat kerstverlichting dat werkt op batterijen, maar deze zijn heel snel leeg en branden niet zo mooi als kerstverlichting op stroom. Wat je nog meer moet regelen, lees je hieronder:

Meten = weten

Waar wil je allemaal aan verlichting ophangen? Meet dat gedeelte en bepaal op basis hiervan hoeveel snoeren verlichting je nodig hebt. De meeste kerstverlichting voor buiten is koppelbaar. Dit houdt in dat je ze aan elkaar vast kunt maken, waardoor je een meterslang snoer kunt maken. Hierdoor heb je maar één stekker en stopcontact nodig.

Bepaal hoe je het ophangt

Er zijn verschillende manieren om de kerstverlichting voor buiten op te hangen. Zo heb je een S-haak, deze bevestig je aan de bestaande haken of ogen aan je gevel waardoor je het snoer kunt ophangen. Daarnaast heb je verschillende maten goothaken, hierdoor kan je de verlichting aan de dakgoot bevestigen. Als je al een frame hebt, kun je tiewraps gebruiken. Zuignapjes gebruik je als je de verlichting langs het raam wilt bevestigen. Dan moet het lichtsnoer niet te zwaar zijn. Per meter heb je ongeveer vijf haken, tiewraps of nappen nodig.

Hang de verlichting op

Rol eerst de verlichting goed uit. Maak alle snoeren aan elkaar vast en test of de lampjes werken. Werk altijd met iemand samen, dat is niet alleen gezelliger maar ook een stuk veiliger. Zorg voor een stevige ladder en hang dan alle haken aan de dakgoot of plak de zuignappen op het raam. Bevestig dan de snoeren aan de haken of zuigsnappen.

Kerstversiering: inspiratie en ideeën voor buiten

Oude lantaarns die je binnen niet meer gebruikt, kun je buiten zetten. Zet hier een kaarsje of kerstverlichting in of vul met mos en kerstballen. Zet de lantaarn op een boomstamschijf en versier ook deze met mos, dennenappeltjes, sierappeltjes en houten eekhoorns of hertjes. Daarnaast kun je twee oude manden naast de voordeur zetten. Vul ze met dennenappeltjes, een lichtsnoer en kerstballen die je toch niet meer gebruikt.

Het is ook leuk om een kerststuk op de tuintafel neer te zetten. Dat staat niet alleen supergezellig, het voordeel is ook dat het stuk door de kou lang mooi blijft. Daarnaast kun je een tafelklem aan de tuintafel bevestigen. Omwikkel met wat takjes eucalyptus en versier met een lichtslinger. En dat houten tuinbankje waar je voorlopig toch niet op zit, kun je ook een feestmake-over geven. Leg er wat grote dennenboomtakken en takken met bessen op, versier met kerstdecoratie en lantaarns, en klaar is je kersttafel. De schommel versier je met een guirlande en lichtjes.

Sfeervolle kerstkransen

Ook kerstkransen zijn de perfecte kerstversiering voor buiten. Ze zorgen voor meer sfeer en licht tijdens de donkere dagen voor Kerst. Natuurlijk kun je ze met verlichting en al aan de voordeur hangen, maar het is ook leuk om ze aan de achterdeur, de poort, boom of schutting te hangen. Versier ze met dennenappels en kerstballen die je met ijzerdraad om de kerstkrans wikkelt.

Bomen versieren

Zet een ceder of dennenboom in een pot in de tuin. Versier met lichtslingers en hang vol plastic kerstballen. Deze kunnen bijna niet kapot. Daarnaast kun je je tuin versieren met kerstgroen. Plant bijvoorbeeld winterse bessen, helleborus of eucalyptus in de borders. Handig: deze kun je ook gebruiken om zelf een kerststukje of kerstkrans van te maken. Je hoeft alleen maar een paar takken af te knippen en om een strokrans vast te binden met binddraad of je steekt de takken speels in steekschuim.

Stylingtip!

Gebruik decoratie in de kleuren die je ook voor je huis en kerstboom hebt gebruikt. Zo worden binnen en buiten met elkaar verbonden. Dit zorgt voor eenheid en is bovendien enorm stijlvol.

Kerstversiering en kerstdecoratie buiten – buiten zitten met Kerst

Alleen vanuit je raam naar de kerstdecoratie en kerstverlichting voor buiten kijken, is niet leuk. Zo lang het niet regent, kan je prima buiten zitten in de winter. Zo kun je optimaal genieten van de kerstversiering buiten. Trek een warme jas aan, steek de vuurkorf of tuinhaard aan voor nog meer warmte en sfeer, leg wat schapenvachtjes over je tuinmeubelen, wikkel een plaid om je heen en ga met z’n allen rond de korf of haard zitten.

Een leuk en lekker idee is om marshmallows te roosteren boven de korf. Helemaal voor de kids. Gebruik je de vuurkorf of haard niet? Wikkel dan wat subtiele kerstverlichting door de houten blokken voor een gezellig sfeerlicht.

Op zoek naar nog meer kerstinspiratie?

Bij Westwing kun je terecht voor prachtige kerstversiering voor zowel buiten als binnen. Van de mooiste lichtslingers tot alle kerstverlichting daar tussenin, kerstballen en andere versieringen. Allemaal maken ze het in huis en buitenshuis gezellig, warm en sfeervol!

Klaar om je huis in kerstsferen te hullen? Registreer je dan nu op Westwing en mis geen enkele exclusieve deal om binnen en buiten te decoreren met prachtige kerstversiering die helemaal bij jouw stijl en wensen past!