Rudolf het rendier zelf knutselen

De kerstboom versieren houdt voor veel mensen in: naar de winkel gaan, kerstballen kopen en die in de boom hangen. Maar heb je ooit overwogen om de versieringen die je in de boom hangt gewoon zélf te maken? Dat kost dan misschien meer tijd, maar het is wel veel origineler dan die saaie kerstballen, lekker creatief dus. En het ziet er nog leuker uit ook! Hieronder een ideetje om de kerstboom te versieren door een rendier te knutselen met behulp van pompoms.

DIY rendier knutselen

De basis: een snelcursus pompoms maken

Eerst even een snelcursusje pompoms maken! En dat is veel simpeler dan het lijkt. Alles wat je nodig hebt is wol, en een vork en schaar.

Stappenplan:

 1. Wikkel een stuk wol om de bovenkant van de vork (houd aan beide kanten van de prikkers een stukje over). Zorg ervoor dat het een paar laagjes zijn, anders krijg je zo’n ‘kaal’ bolletje.
 2. Knip het uiteinde af.
 3. Knip een ander stuk touw af en steek dat door het gaatje tussen de onderkant van de prikker en de wol.
 4. Leg een knoopje om de wol heen, maar trek die nog niet aan.
 5. Schuif de wol van de vork af en trek de knoop dan zo strak mogelijk aan.
 6. Knip de lussen aan de zijkanten van de knoop door. Let er wel op dat je het knoopje zelf niet doorknipt!
 7. Schik de kleine touwtjes en knip ze eventueel nog wat bij om het pompommetje in model te brengen. That’s it!

Wat heb je nodig om een rendier voor in de kerstboom te maken?

 • Rode wol
 • Vork
 • Schaar
 • Lijm
 • Lichtbruine vilt
 • Donkerbruine vilt
 • Twee oogjes

Rendier knutselen in 5 stappen

In 5 stappen je eigen rendier knutselen:

 1. Maak het rode pompommetje

  Maak een rood pompommetje. Maak hem zo klein mogelijk, anders krijg je wel een heel grote hanger. Knip de lange touwtjes er ook af.

 2. Teken het rendierhoofd

  Teken een rendierhoofd (een ovaal met twee oortjes) op de lichtbruine vilt en knip deze twee keer uit.

 3. Maak het gewei en de snuit

  Teken op de donkerbruine vilt een gewei en knip ook deze twee keer uit. Doe hetzelfde met een ‘snuit’ – maar daar heb je er maar één van nodig.

 4. Plakken

  Lijm de twee hoofden op elkaar met het gewei ertussen. Lijm ook de snuit erop, en daarop het rode pompommetje als neus. Plak er tot slot twee oogjes op.

 5. Touwtjes bevestigen

  Maak het af door achterop elk gewei een touwtje te plakken. Knoop deze aan elkaar om er een lusje van te maken. Daarna is ook Rudolf klaar om in de boom gehangen te worden!

Meer kerst knutsel ideeën!

Er zijn natuurlijk ook veel mogelijkheden als het gaat om kerstknutsels voor kids maar ook voor volwassenen. Ontdek onze 10 leukste kerst knutselen ideeën en een stappenplan voor het maken van een kersthanger. Wil je zeker weten dat je helemaal klaar bent voor Kerst? Bekijk dan eens onze kerst checklist en de Kersttrends 2021. In ieder geval heel veel knutsel plezier gewenst! 

Helemaal in de kerstsfeer na het lezen van dit artikel? Registreer je dan nu op Westwing en mis geen enkele exclusieve deal voor de mooiste kerstdecoratie!