Gratis retourneren
30 dagen retourtermijn
landelijke paastafel met paasdecoratie en paastakken

De zon laat zich steeds meer zien en de narcissen en krokussen komen uit hun winterslaap. De lammetjes staan weer in de wei en langzaamaan ruilen we onze winterkleding in voor een nieuwe voorjaarscollectie . Bij het begin van de lente horen ook de paasdagen! Om jouw interieur klaar te maken voor Pasen kun je kiezen voor leuke paasdecoratie voor in huis. Elke ruimte van je huis kun je een frisse touch geven en verrijken met knusse decoratie die past bij Pasen en het lente gevoel. Kies bijvoorbeeld voor takken die in allerlei soorten te vinden en te versieren zijn. Wanneer je een paastak gaat versieren, kun je vast en zeker wat goede tips gebruiken. Hoe je jouw paastakken kunt versieren, welke soorten takken je kunt gebruiken als paasdeco en hoe je jouw huis verrijkt met de leukste paasdecoratie ontdek je hier!

Ben je op zoek naar mooie paastakken om het begin van de lente te vieren? Registreer je dan snel op Westwing en mis geen enkele exclusieve deal voor de mooiste paasversiering!

Welke type paastakken en thema’s zijn er?

Er zijn diverse soorten paastakken. De meeste takken die als paastak gebruikt worden zijn wilgentakken, ook wel Salix genoemd. Maar ook Magnolia takken, takken van de Kronkelhazelaar en Forsythia worden veel ingezet als paasdecoratie. De Forsythia heeft vrolijke gele bloemetjes die perfect passen bij de paassfeer.  Ook Magnolia takken hebben prachtige bloemen die heel sfeervol zijn. Welke tak je kiest hangt allereerst van jouw smaak af en van je interieur. Je kunt in principe elke grote tak gebruiken om te versieren tijdens de paasdagen. Ga je een paastak versieren? Hieronder een aantal thema’s voor de stijl van je paastak:

● Bontgekleurd – Vul je takken compleet met gekleurde paaseieren, veren, kuikentjes, knutselwerk; alles dat kleurrijk en vrolijk is mag jouw paastak in!
● Knutselwerk – Ga, eventueel met de kinderen, aan de slag om konijntjes, kuikentjes en eitjes te knutselen van papier. Vouw ze van vouwblaadjes, teken ze en knip ze uit, of laat de kleintjes zelf iets verzinnen.
● Een persoonlijke twist – Hang je paastak vol met kleine foto’s, mooie en persoonlijke spreuken of kaartjes. Hier zal jouw bezoek zeker even bij stil staan!
● Puur wit – Eenvoud staat centraal binnen dit thema. Kies voor paaseitjes in effen wit in een natuurlijke, rustieke tak. Voor deze stijl kun je ook voor zogenaamde ‘wilgenkatjes’ kiezen. Dit zijn de wilgen met zachte witte knopjes erin. Voor een extra moderne look kun je ook kiezen voor decoratie in zwart en wit.
● Glamour met zilver en goud – Dit thema is voor de liefhebbers van glam. Verf je paastak goud of zilver óf kies voor versiering, decoratie, paaseitjes en lintjes in goud en zilver.

Dit is een kleine greep uit alle opties voor thema’s van paastakken. Voor elke interieurstijl is een mooie, passende paastak te versieren van weelderig en sierlijk tot natuurlijk en robuust.

Stappenplan: Hoe versier je de een paastak?

Hoe je jouw takken het beste kunt versieren hangt van veel factoren af. Je smaak en stijl spelen mee, maar ook de plek waar de tak een plekje krijgt, hoe groot de tak is en hoe opvallend je de tak wilt maken. In principe kun je de paastak versieren zoals je ook de kerstboom versiert.

Zo kun je het beste te werk gaan:

 1. Kies een tak

  Kies een tak die jij mooi vindt. De kronkelhazelaar is lekker speels en heeft – zoals de naam al doet vermoeden – kronkelige, gekrulde takken. Berkentakken zijn juist heel recht en daardoor strakker.

 2. Verf de takken

  Begin (eventueel) met het verven van de takken en laat ze vervolgens goed drogen. Je kunt ze ook juist helemaal natuurlijk laten.

 3. Versier de tak

  Hang je paastakken vol met paaseitjes in verschillende kleuren, chocolade eitjes, kuikentjes, kippen, konijnfiguren, kleine bloemetjes, pompons, kleine vlaggetjes. In principe kun je alles dat jij leuk vindt in je paastak hangen. Denk bijvoorbeeld ook eens aan gekleurde wol waarmee je de takken kunt inpakken. Of maak met de wol kleine strikjes.

 4. Vergeet de deco onder je paastak niet

  Je kunt tot slot ook nog wat paasdecoratie onder je tak zetten. Denk aan een nestje met kippetjes, kuikentjes en andere kleine decoratieve dieren. Kaarsjes erbij zijn ook leuk en een schaaltje met chcoladepaaseitjes.

Paasdecoratie voor in huis: meer ideeën

Naast de paastak, zijn er nog veel meer ideeën om jouw huis helemaal in paassfeer te hullen. Denk bijvoorbeeld eens aan de typische paasdieren:

 • konijnen
 • hazen
 • kippen
 • kuikentjes
 • schaapjes
 • lammetjes

Maar er zijn meer opties! Dek je tafel met stijlvol tafellinnen. Dit kan zijn een tafelkleed met paasfiguren, dieren of paaseitjes erop, maar het kan ook een eenvoudig en elegant puur wit tafelkleed zijn. Verrijk de tafel vervolgens met kaarsen in mooie kandelaars of windlichtjes en verspreid diverse paasaccessoires over de tafel. Zet kleine pluizige kuikentjes neer, leg paaseitjes – eetbaar en decoratief – neer, zet een grote paastak neer of ga meerdere kleine paastakken versieren. Én ga voor een voor meer vrolijke bossen bloemen. Tulpen staan prachtig op de paastafel, maar in principe kun je elke bloemsoort kiezen. Dit zorgt bovendien voor een fijne dosis kleur.

Je kunt er ook voor kiezen om in een hoekje van je woonkamer, of op een dressoir, een plek te creëren met allerlei paasdecoratie. Denk aan porseleinen konijnen en hazen, een versierde paastak, bloemen, eitjes, een decoratief nestje en zo kunnen we nog wel even doorgaan. Laat je creativiteit de vrije loop!

Kies voor kleurrijk, minimalistisch wit, modern zwart-wit, elegant pastel of maak er een bont kinderfeest van!

Tip! Vergeet niet om ook gewone eieren te gaan beschilderen met de kinderen. Dit kun je doen met speciale verf. Kook de eieren eerst en laat de kinderen daarna zelf iets leuks schilderen op de eieren. Dit vinden kinderen niet alleen heel leuk om te doen, die beschilderde eitjes zien er ook superleuk uit op de gedekte tafel tijdens het paasontbijt. Bovendien kun je natuurlijk vervolgens die eieren verstoppen en de kinderen ze laten zoeken. Eén van de leukste activiteiten voor kinderen tijdens de paasdagen. Nog een slimme tip als je meerdere kinderen eieren laat zoeken: laat elk kind een bepaalde kleur eieren zoeken, dat voorkomt ruzie!

Top 5 paastak trends

 1. Traditioneel. De traditionele paastak versiering is toch wel het meest populair. Hierbij kun je denken aan gekleurde, al dan niet zelfgemaakte, paaseitjes. Daarnaast hangen we chocolade paaseitjes en kleine gele kuikentjes in de paastak.
 2. Kleurrijk. Houd je van kleurrijk dat is deze paastak trend een goede optie voor jou. Ga voor vrolijke pompons in diverse kleuren, gecombineerd met gekleurde paaseitjes en eventueel slingers. Je kunt ook kiezen voor 1 of 2 tinten die mooi bij elkaar passen. Je kunt deze look extra kleurrijk maken door er ook gekleurde kwastjes en veertjes in te hangen. Deze bonte paastak zet je uiteraard ook in een vrolijke, kleurrijke, opvallende vaas.
 3. Minimalistisch. We hebben ook een mooi idee voor de minimalisten onder ons. Plaats de paastak in een licht witte, slanke vaas of een vaas van glas. Kies voor subtiele of rustieke takken of wilgenkatjes met witte knopjes en hang je takken vol met fris witte eitjes en andere decoratie.
 4. Glamour. Ben je gek op glim en glans? Dan is deze look voor je paastak perfect. Zet jouw paastak in een grote robuuste shiny vaas. Ga voor eitjes in goud en zilver, glitterdecoratie en slingers. Het is ook mooi om deze stijl aan te vullen met paasdecoratie en eitjes in één classy tint zoals donkergroen of blauw.
 5. Bloesem. Ga voor een tak of meerdere takken vol lichte bloesem in een grote glazen vaas. Dit is zonder versiering al prachtig. Deze paastak kun je stijlvol aanvullen door hier paaseitjes in natuurlijke tinten, wit of bruin, in te hangen.

Paastak 2.0

Ben jij niet zo van de traditionele, klassieke paastak in een vaas op tafel? Er zijn meer opties voor het plaatsen van een paastak.

 • Hang je paastak ondersteboven op als een soort maretak. Extra handig aan deze variant; hij neemt zo geen ruimte in op tafel! Perfect voor de kleiner behuisden.
 • Je kunt je paastak ook neerleggen op een tafel. Maak hiervoor een gezellig paashoekje ergens in huis waar je een elegante kleine versierde tak bij legt.
 • Gedrapeerd langs de deur of het raamkozijn, kan een paastak ook een speelse decoratie vormen. Leg je versierde paastak bijvoorbeeld in het raamkozijn zodat ook buiten van jouw paasdecoratie genoten kan worden.

Je hoeft de paastak niet persé een prominente plek in de woonkamer te geven. Je kunt jouw paastak ook op een kastje in de hal zetten zodat iedereen hem kan zien bij binnenkomst. Maar in de slaapkamer of in je home office is ook een goed idee!

Ben jij al helemaal in de paassferen? Registreer je dan nu op Westwing en mis geen enkele exclusieve deal voor de mooiste paasdecoratie!