twee eitjes met gezicht en kransje

De seizoenen zijn misschien wel de leukste thema’s voor knutselideeën. Zo ook Pasen! Wil jij aan de slag met het maken van paasversiering? Laat je dan inspireren door dit artikel. Wist je dat er allerlei stijlvolle opties zijn om je huis een paassfeer te geven? Je paasversiering hoeft echt niet persé geel en gestippeld te zijn. Er zijn talloos veel mogelijkheden voor paasdecoratie. Je kunt deze paasversiering natuurlijk kopen, maar je kunt het ook zelf maken. Ontdek onze ideeën voor originele, leuke, sfeervolle paasversiering. Uiteraard ontbreken ook de paaseieren, paashazen, lentebloemen en paastakken niet. Met leuke paasversiering hul jij je huis in een gezellige paassfeer!

Ben je op zoek naar mooi servies, decoratie of textiel om Pasen in jouw interieur te verwerken? Registreer je dan snel op Westwing en mis geen enkele exclusieve deal voor de mooiste paasversiering!

Pasen

Pasen draait voor velen om het versieren en zoeken van paaseieren. Maar zeker ook om veel gezelligheid mét lekkernijen en paashapjes, waarbij het paasbrood natuurlijk onmisbaar is. We genieten van lekker eten met de familie tijdens een paasbrunch of ontbijt. Daarbij hoort ook passende paasversiering. Hoe je Pasen ook viert dit jaar, passende paasversiering mag niet ontbreken. Inspiratie nodig? Lees gauw verder.

Soorten paasversiering

Pasen is meestal het moment waarop we de donkere wintertijd achter ons laten en een lichtere, warmere periode in gaan. Het begin van de lente hoort ook bij vrolijke, lichte en kleurrijke versiering. Er zijn allerlei soorten paasversiering.

Natuurlijk zijn er de eieren die je kunt verven. Je kunt paastakken neerzetten en versieren. Je kunt met kinderen eieren en paashazen knutselen of paasslingers maken. Ook paaskaarten zijn erg leuk om te maken. Je kunt ze opsturen of op de paastafel zetten. Met paasversiering kun je elke ruimte in huis een fijne paassfeer geven. Ontdek de opties hieronder!

 • Paasslinger
 • Paaskaart
 • Paastak
 • Paasei
 • Paashaas
 • Eieren verven
 • Paaseieren met een boodschap
 • Lentebloemen
 • Krans
 • Decoratieve hazen
 • Versierde eieren
 • Decoratieve kippen
 • Veren
 • Nestjes
 • Tafeldecoratie voor Pasen
 • Tuindecoratie voor Pasen

Paasversiering kopen

Je kunt hele leuke paasversiering kopen. Bepaalde bloemen zoals krokussen, narcissen, sneeuwklokjes en tulpen passen erg bij deze tijd, het begin van de lente. Zet ze in een mooie vaas. Ook een stel mooie paastakken, bijvoorbeeld takken van een hazelaar of katjes, passen prachtig bij dit seizoen. Koop een paar houten paaseitjes waarmee je de takken kunt versieren.

Het is ook erg leuk om wat bollen narcissen en krokussen te planten in een bloembak. Volledig passend bij deze tijd van het jaar. Daarnaast kun je de leukste decoratieve paaseieren, hazen, kippen, slingers en kransen kopen. Maar je kunt paasversiering natuurlijk ook zelf maken! Lees verder en vind inspiratie voor leuke paasversiering om zelf te maken.

Paastafel dekken en versieren

De paastafel kun je volledig in paasthema hullen met passende versiering. Denk aan een mooi tafelkleed, servetten, stijlvol servies en glaswerk. Maar ook decoratieve paaseitjes, hazen en paaskaarten zijn leuk voor op de paastafel.

 • Presenteer een geverfd eitje op een bedje van gras (sla of tuinkers).
 • Maak paaskaarten met een leuke paasgroet en zet deze bij elk bord.
 • Leg voor de kinderen een paas kleurplaat neer! Zo kunnen ze zichzelf bezighouden tijdens het eten.
 • Zet paastakken neer, versierd met eitjes en slingers.
 • Verspreid chocolade-paaseitjes over het midden van de tafel.

5x leuke paasdecoratie maken

Heb je zin om creatief aan de slag te gaan? Laat je dan inspireren door deze vier leuke ideeën voor paasversiering en paasdecoratie.

1. Paaseieren met een boodschap

Wat je nodig hebt voor deze doe het zelf versiering is een ei waar de inhoud uit is gehaald. Dat doe je door met een naald een gaatje te maken aan beide kanten en het ei er vervolgens uit te blazen. Zorg ervoor dat het gaatje groot genoeg is om het eigeel en het eiwit uit het ei te blazen.

 1. Vang de inhoud van het ei op in een bakje.
 2. Beschilder het ei naar wens. Bijvoorbeeld met stippen, strepen of in een effen kleur.
 3. Schrijf op een stukje papier een boodschap op.
 4. Rol het stukje papier met de boodschap op zodat deze door het gaatje past.
 5. Leg de eitjes met boodschap op een bord óf stop elk ei in een klein kartonnen doosje.

2. Maak je eigen paashaas servet met onderstaand stappenplan

3. Slinger met paashazen

Van vilt of gekleurd papier of karton kun je een mooie paashaasslinger maken.

 1. Knip eerst uit het vilt of papier een aantal paashazen. Bijvoorbeeld 10 of 12 stuks
 2. Vervolgens kun je op de billen van de paashaas een plukje watten plakken als staartje.
 3. Rijg de hazen aan een touw.
 4. Hang de slinger op.

Je kunt er ook voor kiezen om naast paashazen, paaseieren of kippen uit te knippen, zo wordt de slinger gevarieerder.

4. Papieren eierdopjes

Het is extra leuk om de gekookte eitjes te presenteren in zelfgemaakte papieren eierdopjes. Probeer bijvoorbeeld zelf eierdopjes te maken in de vorm van kippen, gemaakt van eierdozen:

 1. Je knipt een eierdop uit een eierdoos. Laat daarbij ook een middenstukje (een hoog stuk) van de eierdoos vastzitten aan het diepe deel waarin je je ei kunt zetten.
 2. Verf in een kleur naar wens, bijvoorbeeld wit.
 3. Knip een rode kam uit en plak die op het hoogste punt.
 4. Plak er wiebelogen op of teken de ogen zelf.
 5. Plak er tot slot nog een lel en een snavel op.

5. Paasmandje voor op tafel

Mist jouw tafel nog een mooi bloemstuk die alle ogen naar zich toe trekt? Ben je op zoek naar een schattige manier om jouw beschilderde eieren tentoon te stellen? Of heb je te veel chocolade eieren voor je kinderen verstopt en kunnen ze extra hulp gebruiken met het dragen van alle gevonden eieren? In elk geval komt een mooi paasmandje goed van pas: multifunctioneel en prachtig. Wil je net zo een mooi mandje deze Pasen, bekijk dan de onderstaande video en laat jouw creativiteit zijn gang gaan!

Ben jij al helemaal klaar voor de komende Pasen? Ga jij all the way, of kies je voor enkele kleine, subtiele items van paasversiering? Je kunt met paasversiering alle kanten op.

Zoek je meer inspiratie voor het bakken van lekkernijen? Je vindt er alles over in ons magazine. Of wil je graag je tuin helemaal klaar maken voor de Pasen? Of je nu zelf gaat knutselen of dat samen doet met de kinderen, bij Westwing vind je heel veel knutseltips en ideeën voor een gezellige, stijlvolle en knusse Pasen.

Veel plezier met onze DIY’s paasversiering! Registreer je bij Westwing en mis geen enkele paas-deal!