witte bloemen in een veld

Pasen staat voor de deur! Dat betekent quality time met familie en vrienden. Culinaire hoogstandjes inbegrepen. Niet alleen voor kinderen is Pasen een feest, maar ook voor volwassenen. Maak het binnen en buiten gezellig met DIY-paasversiering. Wij laten je zien hoe je stijlvolle tuindecoratie voor Pasen maakt!

De mooiste tuindecoratie voor Pasen

Pasen vier je binnen én buiten. Met een beetje mazzel laat het voorjaarszonnetje zich zien tijdens het zoeken van de paaseieren. Is jouw tuin al klaar voor Pasen? Met deze leuke knutselideeën creëer je je eigen paastuin:

  • Ga paaseieren schilderen en leg deze in een paasnest.
  • Maak een paasnest van natuurlijke materialen.
  • Maak paashazen van papier-maché of kippengaas.
  • Creëer je eigen paasstukje voor in de tuin.
  • Hang een paaskrans aan de voordeur .

Je kan je eigen creatieve geest erop loslaten! Het belangrijkste is dat het kleurrijk en vrolijk is. De tuin biedt alle ruimte om je te laten gaan qua paasdecoratie en daarmee het voorjaar te verwelkomen. Het decoreren van de tuin is een leuke familie-activiteit. Betrek je kinderen bij het decoratieproces. Je zal zien hoeveel plezier je kleintjes hebben. Dit wordt een onvergetelijke paastijd!

Idee voor Pasen: een paasnest maken

Paaseieren zoeken is niet alleen voor kinderen leuk om te doen, het haalt ook het kind in jou naar boven. Maar waar leg je de gevonden paaseieren in? Creëer een paasnest voor elke deelnemer aan de paaseieren-zoektocht! Wanneer iemand een paasei gevonden heeft, legt hij deze in zijn eigen paasnest. Het paasnest met de meeste eieren, wint het gouden paasei! Voor het knutselen van een paasnest kan je mos, kartonnen dozen, kleine manden en/of (paas)takken gebruiken. Door de takken te vlechten creëer je een natuurlijk paasnest.

Decoratie voor buiten en binnen: paasboom en paasbloemen

Bloeiende bloemen kondigen het voorjaar aan en zijn daarom onmisbaar met Pasen. Typische voorjaarsbloemen/paasbloemen zijn: narcissen, krokussen, viooltjes, tulpen en wilgen. Plant deze op tijd zodat je tuin in bloei staat tijdens Pasen. Ook leuk: vul meerdere kleine vaasjes met deze voorjaarsbloemen en zet ze in alle ruimtes van het huis om dat heerlijke voorjaarsgevoel overal terug te laten komen.

(Kunst) paastakken, ofwel wilgentakken, horen bij traditionele paasdecoratie. Versier de paasboom met houten paasfiguurtjes. Heb je een wilg in de tuin staan? Ook die kan je versieren met paasfiguurtjes! Een moderne variant op de kronkelige wilgentakken, zijn wilgenkatjes. De witte bolletjes maken deze takken bijzonder feestelijk, ook zonder paasdecoratie.

Tuindecoratie voor Pasen: paashaas knutselen

Op zoek naar klassieke tuindecoratie voor Pasen? Knutsel een paashaas in elkaar van gaas, mos en sisal. Je kan hem zo groot maken als je zelf wilt. Met kippengaas kan je ook andere paasfiguren maken zoals een paaslammetje, kuiken of paasei. Een leuke variant op beschilderde paaseieren, is het beschilderen van keien. Leg meerdere beschilderde keien bij de voordeur of langs het tuinpad. Tip: maak bij het knutselen van paasversiering voor de tuin vooral gebruik van de aanwezige natuurlijke materialen!

Paasdecoratie voor de voordeur: maak een paaskrans

heel erg leuk: maak een paaskrans van voorjaarsbloemen, stro, mos en (paas)takken en prik of hang er paasdecoratie in. Bevestig deze krans aan de voordeur om de gasten voor de paasbrunch of het paasdiner een warm welkom te heten. Met zo’n krans aan de voordeur kom je gelijk in de paasstemming!

Wees creatief dit voorjaar en creëer je eigen, unieke tuindecoratie voor Pasen!