Tafeldecoratie bruiloft

Een bruiloft is een dag om nooit te vergeten. Een dag waarop de liefde wordt gevierd door samen te dansen, te lachen, te proosten én te eten. Wie droomt er niet weg van een twintig meter lange tafel waaraan alle bruiloftsgasten plaats kunnen nemen? Rijk versierd met bloemen, kaarsen, strikjes, glitters, hartvormige versiering en andere romantische bruidsdecoratie. Alles voor de liefde! Wij laten je zien welke feestelijke tafeldecoratie voor een bruiloft geschikt is. We geven tips over wat er zeker niet mag ontbreken op de tafel en hoe je een bruiloft-tafelschikking maakt.

De beste kleuren voor een bruidstafel

Of de bruiloft nu in de zomer of winter plaatsvindt, en of het nu gaat om een klein of een uitbundig feestje: de tafeldecoratie is heel belangrijk op een bruiloft. Bruiloften verlopen extra soepel als de tafels feestelijk zijn versierd. Met de keuze van de kleuren kies je zelf welke sfeer je neerzet op de bruidstafel.

Welke kleuren gebruik je het best als bruilof tafeldecoratie?

Variant 1: Een chique en feestelijke sfeer wordt vooral gecreëerd met veel wit in combinatie met zilver of goud. Vazen met een glanzende afwerking in combinatie met witte damasten tafelkleden en servetten zorgen voor de perfecte bruidstafel.
Variant 2: Het wordt extra romantisch op het moment er rood aan de tafeldecoratie wordt toegevoegd. Rood is immers de kleur van de liefde. Rode rozen op tafel zijn een must!
Variant 3: Tafeldecoratie voor een bruiloft is zoet en dromerig als er veel groen en wit wordt gebruikt. Gebruik bijvoorbeeld groene twijgen en effen witte bloemen. Dit creëert een rustige en harmonieuze sfeer. Perfect voor een voorjaarsbruiloft!
Variant 4: Met paars creëer je een originele bruidstafel, omdat paars een kleur is die zelden wordt gebruikt. Perfect voor iedereen die zich wil onderscheiden van de massa. Paarse servetten en paarse kaarsen zijn een prachtige toevoeging aan de bruidstafel.


Een must voor bruiloft tafeldecoratie: plaatskaartjes

Met plaatskaartjes geef je aan wat de tafelschikking is. Zo ontstaat er geen chaos bij het bruidsdiner.

4 redenen waarom plaatskaartjes niet mogen ontbreken op je bruiloft:

Feit 1: Met plaatskaartjes weet iedereen waar aan de bruidstafel hij of zij plaats moet nemen. Bij een bruiloft is de tafelschikking heel belangrijk. Zo zorg je ervoor dat iedereen een leuke gesprekspartner heeft. Stem de kleur van de naamkaartjes af op de rest van de tafeldecoratie.
Feit 2: Je kunt ook een menukaartje combineren met een plaatskaartje door op elk bord een menukaart te leggen met bovenaan de naam van de gast. Ook leuk: zet op de achterkant van de menukaart het programma van de dag.
Feit 3: Maak of koop kleine doosjes en doe daar een leuk aandenken in. Hang aan de doosjes een naamkaartje en plaats op elk bord een doosje.
Feit 4: Gebruik een naamkaarthoudertje en zet daar een plaatskaartje in. Zo zien de gasten in één oogopslag waar ze moeten zitten.


Plaatskaartjes voor een bruiloft moeten natuurlijk wel een romantisch motiefje hebben. Hartjes, zwanen of twee ringen zijn altijd goed!,

De cadeautafel

Vergeet ook niet een cadeautafel neer te zetten op de bruiloft! Zo hebben de gasten hun handen vrij om te dansen en te dineren. Jij kan dan achteraf samen met je partner alle cadeaus in alle rust uitpakken. Ook de cadeautafel op een bruiloft moet sfeervol worden aangekleed. Versier ‘m met mooie bloemen en strooi er hartjes overheen.


Musthave tafeldecoratie voor een bruiloft: Wat hoort er op een bruidstafel te liggen?

Voor de perfecte tafeldecoratie mogen sommige dingen niet ontbreken. Maar hoe je deze elementen toepast, is geheel aan jou.

  • Prachtige servetten
  • Tafelloper
  • Glanzend bestek
  • Verse bloemen
  • Kleine cadeautjes voor gasten
  • Plaatskaartjes en menukaarten
  • Kaarsen
  • Tafelstukken voor een bruiloft

Het is belangrijk dat de bruidstafel er harmonieus uitziet. Let er daarom op dat je niet te veel kleuren door elkaar gebruikt. Kies een kleurenfamilie en beperk je tot dit palet. Ga voor een ingetogen basiskleur, je kunt wel variëren met de verschillende kleurtonen van deze basiskleur. Wij wensen je alvast een mooie bruiloft!