Barok stijl: Bloemen voor de bruiloftstafel met witte rozen en een feestelijk gedekte tafel in het wit

De trouwdag – voor velen de mooiste dag van hun leven. Een mooie jurk, een bijzondere locatie, verse bloemen en natuurlijk betoverende tafeldecoratie. De bruiloft moet perfect zijn! De juiste decoratie speelt een bijzondere rol. Lees hier alles over bloemendecoratie voor de bruidstafel.

Bloemen zijn een onmisbaar onderdeel bij elke bruiloft: of het nu voor het bruidsboeket is of gewoon als tafelversiering. Elke bruiloft heeft bloemendecoratie nodig! Westwing geef je graag tips over hoe je bloemendecoratie toepast bij een bruiloft.

Het belang van bruidstafel bloemendecoratie

Waarom zien we altijd zoveel bloemen op een bruiloft? Bloemen staan voor vreugde en vrolijkheid, ze brengen een ruimte tot leven en zorgen voor een mooi kleuraccent. De keuze van de bloemen zegt veel over het bruidspaar en over de stijl van de bruiloft.

 • Liefde: met rode en roze bloemen, in combinatie met wit, wordt de liefde benadrukt. Vooral de roos is hét symbool van de liefde. Wil je je bruiloft een romantische look geven? Decoreer de bruidstafel dan met rode of roze rozen. Ook pioenrozen zijn prachtig! En ze ruiken nog lekker ook.
 • Passie: wil je de passie benadrukken op je bruiloft? Ga dan hoe dan ook voor rode bloemen als tafeldecoratie. Rozen zijn natuurlijk altijd goed, maar tulpen of anjers maken ook indruk.
 • Zuiverheid: hou je van de klassieke stijl? Ga dan voor veel wit zoals lelies, zigeunerbloemen of mirte.
 • Elegantie: wil je dat jouw bruiloft glamour en luxe uitstraalt? Kies dan vooral voor heel veel bloemen en laat mooie bloemstukken en tafelstukken voor een bruiloft maken. Zet ook grote zilveren kandelaren op tafel zodat het geheel sfeervol wordt verlicht.

Decoreer de bruidstafel met bloemen en meer – alles op elkaar afgestemd!

Natuurlijk is bloemdecoratie niet de enige decoratie op de bruidstafel. Ook kaarsen, servetten, serviesgoed en bestek bepalen de stijl van de bruidstafel. Stem alles op elkaar af zodat er een harmonieus geheel ontstaat.

Tip: stem je bruidsboeket – of visa versa – af op de bloemendecoratie van de tafels op je bruiloft.

Tips voor bloemendecoratie op je bruiloft

 1. Fact

  Zorg dat alle bloemen genoeg water krijgen en bewaar ze de nacht voor de bruiloft gekoeld. Zeker wanneer je in de zomer trouwt, kunnen bloemen snel gaan hangen wanneer je ze droog laat staan.
 2. Fact

  Het is ook een goed idee om bij de keuze van de bloemen rekening te houden met het seizoen. Voor een voorjaarsbruiloft zijn bijvoorbeeld pioenen een prachtige keuze, terwijl zonnebloemen in de herfst een vrolijke sfeer brengen.
 3. Fact

  Een alternatief voor verse bloemen, zijn kunstbloemen. Deze kan je lang van tevoren naar eigen wens schikken en op de dag zelf kunnen ze nooit hun kopjes laten hangen!

Welke bruidstafel bloemendecoratie je kiest voor de bruiloft is geheel aan jou! Wij wensen je een kleurrijke dag! Schrijf je in op Westwing en geen exclusieve interieur deal!