Gedekte bruiloftstafel bloemen en plaatskaartjes

De perfecte bruiloft – welke vrouw droomt er niet van? Een droomhuwelijk moet goed gepland zijn: van bloemdecoratie tot de tafelschikking met bijbehorende plaatskaartjes. Het plannen van een bruiloft vereist veel aandacht voor detail, zodat jouw grote dag er een wordt om nooit te vergeten.

Wij denken graag met je mee over de bruiloft. Van de juiste aankleding en de laatste bruilofttrends tot het zelf maken van leuke bruiloftdeco, waaronder plaatskaartjes. Op een bruiloft zijn deze onmisbaar! Het is een mooie manier om je gasten een warm welkom te heten.

3 voordelen van plaatskaartjes op jouw bruiloft

 • Stoelendans
  Wanneer je geen plaatskaartjes gebruikt, blijven er waarschijnlijk her en der stoelen vrij doordat je gasten niet goed aanschuiven. Hierdoor heb je uiteindelijk een tekort aan stoelen. Als je alle gasten vervolgens moet verzoeken om op te schuiven, ontstaat er een massale stoelendans. Wel gezellig, niet praktisch.
 • Scheelt tijd
  Een bruiloft heeft vaak een strikt programma. Door plaatskaartjes te gebruiken kan iedereen snel aan tafel. Zonder plaatskaartjes wordt het een chaos en voor je het weet loopt het programma in de soep.
 • Tafelgenoten
  Jij weet het beste wie leuke gesprekspartners zijn (en wie niet). Wanneer jij de tafelschikking maakt, heeft iedereen een leuke avond.

Een bruiloft met veel gasten? Vergeet de plaatskaartjes niet!

Grote, gedekte bruiloftstafel buiten met bloemen en plaatskaartjes

De tafelschikking is misschien wel het moeilijkste onderdeel van het organiseren van een bruiloft. Wie gaat waar zitten? Wie vinden elkaar aardig? En wie hebben juist geen klik? Het is een heel gepuzzel. Maar zeker bij een bruiloft met veel gasten, is zo’n tafelschikking essentieel.

Een doordachte tafelschikking met plaatskaartjes zorgt voor harmonie tussen de gasten. Daarbij: zo’n plaatskaartje is gelijk een leuke herinnering aan de grote dag!

Om te voorkomen dat je gasten allemaal door de eetzaal gaan lopen om hun zitplaats te zoeken, raden we aan om al bij de ingang een groot bord te plaatsen met een plattegrond van de zaal waarop alle tafels genummerd staan. Per tafel geef je aan welke gasten er aan die tafel zitten. Zet op elke tafel in de eetzaal vervolgens een nummer zodat elke gast in één oogopslag ziet aan welke tafel hij of zij plaats moet nemen.

Naamkaartjes voor de bruiloft: Stylingtips

Door extra aandacht aan de naamkaartjes te geven, wordt het echt een souvenir die elke gast mee naar huis kan nemen.

 • Romantische bruiloft in vintage stijl? Ga voor mooie handgeschreven romantische naamkaartjes en gebruik een kurk als naamkaarthouder.
 • Je kunt ook een naamkaartje aan een servetring hangen.
 • Leg op elk bord een menukaartje met bovenaan de naam van de gast. Eventueel kan je aan de achterkant het programma van de dag laten drukken.

Maak je eigen plaatskaartjes

Wil je zelf plaatskaartjes voor een bruiloft maken? Op het eerste gezicht klinkt het ingewikkeld als je zelf plaatskaartjes moet maken voor meer dan honderd gasten. Maar je kunt zelf bepalen hoeveel tijd je wilt investeren. Als je houdt van knutselen kan je dagenlang zoet zijn door elk kaartje zelf te ontwerpen. Heb je weinig tijd? Laat de kaartjes dan gewoon drukken bij een drukkerij.

Zelfgeschreven plaatskaartjes

Wil je op een makkelijke manier naamkaartjes maken? Koop dan blanco plaatskaartjes en schrijf hier met de hand de namen van de gasten op. Gebruik een gouden of zilveren stift. Vraag hulp van je vriendinnen, dan is de klus zo geklaard!

Hippe zelfgemaakte plaatskaarten

Plaatskaartjes op een bruiloft geven de bruidstafel een persoonlijke touch. Door originele plaatskaartjes te maken, verras je je gasten extra. Bak bijvoorbeeld koekjes – in de vorm van een hartje – en schrijf op elk koekje met suikerstift de naam van de gast.  Zeer trendy zijn de zogenaamde cakepops. Hang een naamkaartje aan het stokje van elke cakepop.

Tip: Het mooiste is om de naam van de gast te kalligraferen. Doe eerst wat oefeningen op een wit papiertje, voordat je op de naamkaartjes gaat schrijven.

Dit zijn slechts een paar van de opties die je kan gebruiken als mooie bruiloft plaatskaartjes. De wereld van de plaatskaartjes heeft nog veel meer te bieden, veel plezier bij het ontdekken en decoreren! Schrijf je in op Westwing en mis geen enkele exclusieve interieur deal!