Menukaartjes op de trouwtafel

Het is een must voor elke huwelijksvoorbereiding: menukaartjes! Prachtig vormgegeven menu’s laten de ogen van je gasten stralen en zorgen
ervoor dat je zin krijgt in het diner. De menukaartjes voor je bruiloft kunnen naar wens op de tafels worden geplaatst of op de borden worden gelegd. De prachtig vormgegeven menukaartjes voor je bruiloft dienen bovendien als extra tafeldecoratie.

Bij Westwing besteden we aandacht aan elk detail. Om je bruiloft tot in het kleinste detail harmonieus en stijlvol te laten verlopen, moeten ook de menukaartjes voor je bruiloft goed ontworpen zijn. Wil je ze zelf ontwerpen? Leuk! Laat je inspireren door onze ideeën.

Ontwerp zelf menukaartjes voor je bruiloft: sjabloon & elementen

Er zijn veel dingen waar je rekening mee moet houden bij het maken van het sjabloon voor je menukaarten. Hieronder zijn de belangrijkste designelementen in één oogopslag te zien.

Stijl: Of het nu vintage, boho of retro is; alle stijlen hebben hun specifieke details. Terwijl pasteltinten en mooie lettertypen belangrijk zijn voor de vintage menukaarten, schittert de menukaart in boho-stijl met levendige kleuren en patronen. Voor een speelse retro stijl kun je met de materialen spelen. Concentreer je op het kleurenpalet, het gevoel en het tijdperk dat de stijl van je keuze heeft bepaald. Probeer dit concept te implementeren door middel van symbolen, het lettertype, de kleur en het materiaal.

Vorm: Het sjabloon voor de menukaartjes voor de bruiloft hoeft niet persé rechthoekig te zijn. Maak bijvoorbeeld de menukaart in de vorm van een hartje of van een bloem die je ook gebruikt als decoratie op tafel.

Materiaal: De menukaartjes voor je bruiloft moeten niet altijd van papier te zijn. Je kunt ook kiezen voor fijn vloeipapier of je kunt andere items laten bedrukken met het menu. Kaarsen zijn bijvoorbeeld ook prachtig als ondergrond voor het menu. En heb je wel eens gedacht aan plexiglas menukaarten? Ze zijn zeer trendy.

Het thema van de menukaartjes voor je bruiloft

Een bruiloft is altijd iets magisch en feestelijks. Het is leuk om de sfeer van het feest over te brengen op de menukaartjes. Laat je menukaartjes opvallen door een leuk thema te bedenken. In het beste geval is je hele bruiloft gebaseerd op een bepaald thema. Hieronder vind je een selectie van bijpassende motieven en patronen voor romantische sjablonen voor je menukaartjes:

 1. Hartjes

  Wat drukt de liefde meer uit dan het symbool van het hart?
 2. Twee met elkaar verweven trouwringen

  Dat staat voor oneindigheid en eeuwige trouw.
 3. Het bruidspaar

  Een foto of illustratie van het echtpaar kan ook een mooi motief zijn voor het menu.
 4. Bloemen

  De menukaart kan worden ontworpen met bloemenprint die past bij de bloemdecoratie op tafel. Of het nu gaat om rozen, hortensia’s of tulpen. Bloemen zijn feestelijk en sierlijk.
 5. Persoonlijk

  Heeft één van de echtgenoten een ongewone hobby of een interessante passie? Dan is het leuk om dit als thema te gebruiken. Wat dacht je van een afbeelding van een oldtimer als de bruidegom bijvoorbeeld gek is op auto’s? Of een hoge hak die verwijst naar de liefde voor mode van de bruid?

Mooie menukaartjes voor de bruiloft: kies voor een sjabloon

Als je je menukaarjest eenvoudig wilt houden en de menukaart snel zelf wilt kunnen drukken of beschrijven, kun je lege kaarten kopen. Deze kaarten zijn gemakkelijk met de hand te etiketteren. Dergelijke handgeschreven kaarten zijn persoonlijk en geven de bruiloft een speciaal tintje. Helemaal naar jouw wens en stijl.

Kaarthouders voor de menukaartjes voor je bruiloft

Je kunt kaarthouders gebruiken om de menukaartjes op tafel te zetten. De kaarthouders kunnen ook gekozen worden volgens het thema. Wil je dat het een sixties bruiloft wordt? Ga voor bloemetjespatronen en kleurrijke accessoires in je huwelijksdecoratie, tafeldecoratie én menukaartjes. De kaarthouder kan dan bijvoorbeeld een Volkswagen busje, een hippiebord, of iets anders grappigs zijn.

Denk aan persoonlijke voorkeuren en passies van de bruid en bruidegom óf pas de menukaartjes voor de bruiloft aan, aan de stijl en sfeer van het huwelijk. We hopen dat onze ideeën voor sjablonen voor de menukaartjes voor je bruiloft je kunnen inspireren. Creëer eenvoudig jouw eigen menukaartjes! Vergeet je niet in te schrijven op Westwing en ontvang exclusieve interieur deals!