Bruiloftstafel decoratie in rood

Er is een grote verscheidenheid aan tafeldecoratie. Elke gelegenheid vraagt om een andere look of stijl. Zo zijn er bruiloften, verjaardagen of themafeesten. Zoals bij alle andere gelegenheden, wordt ook de keuze voor bruiloftsdecoratie vooral gemaakt op basis van persoonlijke smaak. En helemaal als het gaat om de keuze van de kleur. Kies je voor klassiek wit? Of ga je voor groen, roze, turquoise of misschien wel rood? Er zijn geen grenzen aan de mogelijkheden. Hoe unieker de kleurkeuze, hoe individueler en persoonlijker de decoratie uiteindelijk zal zijn. Wij laten je zien hoe je jouw huwelijksdromen kunt verwezenlijken met bruiloftstafel decoratie in rood.

Liefdevolle bruiloftstafel decoratie – rood als symbool van eeuwige liefde

De bruiloft is het feest van de liefde. Twee mensen zeggen “ja” tegen een leven samen voor de ogen van getuigen en een heleboel vrienden en familie. Het is geen toeval dat rode rozen en een rood hart symbolen zijn van de liefde. In de Balkanlanden worden rode sluiers nog steeds gedragen als traditie uit de Romeinse tijd.

Goed idee dus om de kleur rood toe te voegen aan de huwelijksdecoratie. Op het eerste gezicht lijkt rood misschien een gedurfde felle kleur. Een bruiloftstafel decoratie in rood kan in een paar eenvoudige stappen stijlvol worden toegepast en je tafel tot een echte blikvanger maken! Onze interieurspecialisten hebben 3 mogelijke combinaties voor je samengesteld.

Combinatiemogelijkheden voor bruiloftstafel decoratie in rood

Tafeldecoratie bruiloft: wijnrood ontmoet donkerblauw

Kies je voor rood, dan hoef je niet persé voor fel rood te kiezen. Kies voor een donkere bordeaux tint of diep wijnrood om een beetje extra stijl toe te voegen aan je feest. Vooral in de koude maanden brengt donkerrode tafeldecoratie warmte in huis.

Stijlvolle bruiloftstafel decoratie in rood kan worden gecombineerd met donkerblauw. Hier is echter voorzichtigheid geboden. Te veel van het goede kan leiden tot een chaotisch eindresultaat! Combineer de twee complementaire kleuren, subtiel. Kies bijvoorbeeld voor een vleugje blauwe kleur in je bloemstuk, servetten en menukaarten. De bruidstaart kan ook worden gedecoreerd in de bijpassende kleuren. Dit creëert een harmonieuze tafeldecoratie voor je bruiloft zonder overweldigend te zijn.

Accessoires in goud zorgen voor de nodige glamour touch. Belangrijk: bij gebruik van twee dominante kleuren moet je altijd werken met een neutrale tint zoals wit of crème als basis. Dan voorkom je hysterie en drukte.

Geef niet alleen jouw tafeldecoratie een mooie rode kleur. Ga voor een volledig samenhangende huwelijksdecoratie in een vast kleurenschema. Hierdoor ontstaat een harmonieus en stijlvol totaalbeeld.

Traditionele tafeldecoratie in rood en wit – alle belangrijke feiten

 1. Bruiloft à la Sneeuwwitje

  De klassieke combinatie voor bruiloftsdecoratie in rood is de combinatie met puur wit. Denk aan het verhaal van Sneeuwwitje waarin deze twee kleuren zeer belangrijk worden geacht. Voeg een vleugje magie toe aan je bruiloft met fantastische accessoires in wit en rood.
 2. Bloemen, bloemen, bloemen

  Bloemenboeketten met rode bloemen zullen de bruiloftstafel decoratie een bijzondere boost geven. Als je voor een klassieke look wilt gaan, kun je natuurlijk je toevlucht nemen tot rode rozen.
 3. De combinaties naar rood & wit

  Zowel gouden als zilveren accessoires zijn een perfecte match met de bruiloftstafel decoratie in rood. Hoe je deze look neerzet hangt volledig af van je persoonlijke smaak. Je kunt ook de andere accessoires voor je bruiloft aanpassen aan de bestaande stijl van je huwelijksdecoratie? Zo kun je een harmonieus totaalbeeld creëren.
 4. Accessoires zijn het puntje op de i

  Waxinelichthouders, kaarsen en menukaarten kun je kiezen in je favoriete felrode kleur. Let er echter wel op dat de balans wordt behouden tussen de twee kleuren. Zodat de afzonderlijke elementen van je decoratieve setting samenwerken. Met deze tips kan er niets mis gaan met jouw bruiloftstafel decoratie in rood.

Bruiloftstafel decoratie in rood – rode en natuurlijke tinten voor spannende accenten

Wil je een rustieke en authentieke tafeldecoratie voor je bruiloft in het rood? Dan moet je vertrouwen op een combinatie van rood met natuurlijke en subtiele kleuren zoals grijs, beige en natuurlijk wit als basis. Grove stoffen zoals linnen of gebreide stoffen met in subtiele kleuren én accenten in een elegant rode kleur zorgen voor een bijzondere stijlmix voor je bruiloftsdecoratie in rood. Je kunt ook rode tinten gebruiken voor de bloemdecoraties op je rustieke bruiloft. Wat dacht je van klaprozen? Deze geven je bruiloftstafel een prachtig accent in rood.

Bruiloften in charmante landhuizen kunnen elegant en chic zijn! Elementen voor de tafeldecoratie in brons en antiek goud verspreiden een vleugje nonchalante elegantie. In combinatie met natuurlijke tinten en een mooie selectie aan bruiloftstafel decoratie in het rood, ontstaat er een spannend geheel.

Laat je inspireren en vind de juiste bruiloftstafel decoratie in rood bij Westwing!