Tafeldecoratie met roze rozen voor een bruiloft in de zomer

Kan er iets mooier zijn dan een zomerse bruiloft? Als het buiten warm is, de zon schijnt en alle vrienden en familie van de gelukkige bruid en bruidegom zijn bij elkaar is een heerlijke sfeer gegarandeerd. Deze vrolijke sfeer moet ook tot uiting komen in de tafeldecoratie. De zomerbruiloft vraagt om andere tafeldecoratie dan een huwelijk in de winter. Ga voor zomerse dingen op tafel zodat de zomer overal zijn fijne sfeer kan verspreiden.

Wie de zomermaanden heeft uitgekozen voor zijn bruiloft heeft het goed voor elkaar. Maak van de gelegenheid gebruik en versier ook je tafel met zomerse decoratie. De interieurexperts van Westwing presenteren de beste mogelijkheden voor jouw zomerbruiloft tafeldecoratie. Ontdek hier de mooiste looks.

Zomerbruiloft tafeldecoratie: een huwelijk aan het begin van de zomer

Natuurlijk valt het te betwisten of mei überhaupt wel als zomer geteld kan worden. Maar mei en juni, de maanden die we de vroege zomer noemen, zijn perfecte maanden voor het vieren van een huwelijk. Kies ook voor tafeldecoratie in zomerse stijl! Zomerbruiloft tafeldecoratie begint met heel veel bloemen.

Zomerse bruiloft: decoreer met romantisch lila

Als het gaat om bloemen is het in mei vooral de sering die de tafeldecoratie domineert. En met zijn geur neemt hij de hele kamer in beslag. Kies je voor zomers lila als kleur op de tafel, ga dan voor paarse tafellopers, lila servetten en andere decoratieve items in paars en lila tinten. In combinatie met veel wit ziet deze zomerlook er fris en romantisch uit. Het resultaat is een elegante en vrolijke tafel voor jouw zomerse bruiloft.

Tip van onze interieurspecialist: gele tinten kunnen gecombineerd worden met lila voor een maritieme look. De ongebruikelijke kleurencombinatie heeft een verfrissend effect en verlevendigt elke zomerbruiloft tafeldecoratie!

Pioenen voor een zomerbruiloft

Juni is echt het begin van de zomer. Etentjes en feestelijke gelegenheden verplaatsen zich naar buiten. Pinksteren valt ook in deze maand en het is de tijd van de pioenroos. Deze prachtige bloem met zijn mooi kop is een blikvanger op zich. Je kunt je bruiloftstafel vol vertrouwen versieren met diverse vazen vol met pioenrozen. Romantische kleuren zoals roze, wit en koraalrood zijn prachtig voor pioenrozen. De rest van de zomerhuwelijksdecoratie kun je dan subtiel houden, zodat de pioenen volledig tot hun recht kunnen komen. Goud en natuurlijke tinten harmoniëren prachtig met de frisse kleuren van de bloemen!

Leuk weetje: de pioenroos staat, net als zijn naamgenoot (de roos) voor liefde. Het perfecte symbool voor je bruiloft.

De liefhebbers van extra details kunnen drankjes en cocktails in bijpassende kleuren serveren. Het trendy drankje ‘Peach Bellini’, bijvoorbeeld, is perfect voor het zonnige seizoen.

Zomerbruiloft tafeldecoratie met rozen en wilde bloemen

Rozen in alle kleuren zijn bijzonder mooi voor jouw zomerbruiloft tafeldecoratie. Ze kunnen worden gepresenteerd in vazen of naar wens worden gedecoreerd tot uitgebreide arrangementen. Leuk idee is om naast echte bloemen te kiezen voor servies gedecoreerd met rozen. Het symbool van de liefde kan niet vaak genoeg verschijnen op een bruiloft!

Wilde bloemen kunnen ook hun charme verspreiden op een zomerse bruiloft. In combinatie met natuurlijke tinten en kaarsen in jampotjes ontstaat een prachtige rustiek-chique look voor je zomerbruiloft tafeldecoratie.

Bloemen in blauwe tinten, zoals de populaire vergeet-mij-niet, geven een maritieme flair aan elke trouwlocatie. In combinatie met zilver en andere accessoires in blauw ontstaat in een mum van tijd een strandgevoel. Perfect voor zomerse bruiloften aan zee!

Zorg ervoor dat je de bloemen niet te vroeg neerzet. Ze worden snel slap, dor of bruin. Dus haal de bloemen kort voor de bruiloft. En voorzie ze van voldoende vers water om ze fris te houden.

Zonnebloemen in de nazomer

Wanneer de zomer al ten einde loopt en de herfst zich al een beetje laat zien. Zelfs dan is een zomerbruiloft tafeldecoratie geschikt. Zonnebloemen zijn superleuk en combineren perfect met andere gele accentkleuren op tafel. Een combinatie van een wit tafelkleed met gele kaarsen en een bos grote zonnebloemen, zorgt in ieder geval voor een heerlijk zomers feestje. Ook een combinatie van zonnebloemen en geel accenten met gouden bestek en kandelaars is zeer succesvol.

Welke stijl je uiteindelijk ook kiest: je zomerbruiloft kan met onze tafeldecoratie prachtig worden neergezet. Ontdek de opties bij Westwing!