Topmerken tot -70%! Registreer nu!

Gedekte tafel in roze met paasdecoratie

Als de laatste winterkou verdwenen is en de wereld ontwaakt uit zijn winterslaap, vullen de supermarkten zich met paaseitjes, gourmet pakketten en chocoladehazen. Tijdens Pasen wordt er veel gegeten. Of je nu gaat gourmetten, paasontbijten of -brunchen. De juiste tafeldecoratie is essentieel. Bij Westwing weten we wel hoe je een feestje moet vieren. Hier vind je leuke DIY-tips en andere inspiratie voor het feestelijke dekken van je paastafel.

Deze tips maken een hit van jouw paastafel

Pasen wordt steeds uitbundiger gevierd. Waar het vroeger een gezamenlijk ontbijt met de hele familie was wordt er tegenwoordig echt uitgepakt. Dit geldt niet alleen voor de paastak maar zeker ook als het gaat om paastafel aankleding en het eten. Hieronder vijf stijling tips voor het decoreren van de tafel in verschillende stijlen.

5 tips voor het decoreren van de paastafel

 1. Scandi stijl
  Houd je niet van al te uitbundige kleuren dan is de scandinavische stijl voor de paastafel iets dat helemaal bij jou past.
 2. Pastel tinten
  Bij het voorjaar horen de zachte pasteltinten van de lentebloemen die buiten beginnen met bloeien. Deze zachte pasteltinten kun je makkelijk combineren met kleuren zoals goud en zilver. Gebruik hierbij een lichte kleur servies als basis.
 3. Klassiek Chic
  Ben jij iemand die meer houdt van een traditionele paastafel dan past de klassiek chic stijl helemaal bij jou en kun je deze ook toepassen op tafel.
 4. Landelijke stijl
  Een landelijke stijl brengt altijd een warme sfeer in huis, zo ook op de paastafel. Heb jij een huis ingericht in landelijke stijl dan kun je dit doortrekken op tafel.
 5. Mix & Match
  Kun je niet kiezen en vind je alles mooi. Geen probleem! Tegenwoordig hoef je niet in een vast thema of stijl te denken. Zet alles op tafel en maak er een mooie bonte verzameling van.

7 stappen naar een moderne Paastafel

De Paastafel versieren met bloemen

Bloemen zijn een belangrijk thema voor elke tafeldecoratie. En Pasen kondigt de komst van de lente aan. De paastafel moet daarom royaal worden versierd met seizoensbloemen. Paasklokken, tulpen, hyacinten en krokussen zijn bijvoorbeeld ideaal als bloemdecoratie. Zet deze in mooie vazen, potten en op wandplanken.

Bedek een wit tafelkleed met mos en leuke bloempotjes. Hiermee luid je stijlvol het nieuwe seizoen in.

Pastelkleuren passen ook perfect bij Pasen. Deze zachte kleuren geven de paastafel een frisse look. Maak een boeket van pastelkleurige bloemen. Ook leuk: knutsel je eigen pastelkleurige bloemkrans en leg deze in het midden van de tafel.

Tafeldecoratie voor de perfecte paastafel: het feest van de paaseieren

Geen Pasen zonder paaseieren – dit geldt ook voor de tafelversiering. Iedereen associeert Pasen met springende konijntjes en gekleurde eieren. Zij horen dus thuis op de Paastafel. Tip: knip kleurrijke konijntjes uit gekleurd papier en bind ze vast aan linnen servetten. Of versier eieren met felle kleuren of zilver- en goudtinten. Afhankelijk van de kleur van de rest van de tafel.

Nog een tip voor je Paastafel: een paasboom kan natuurlijk niet ontbreken. Maak een vlechtwerk van wilgentakken of zet de versierde boom in het midden van de tafel.

Paasservies voor op de tafel

Heerlijke tulbandcakes, chocoladefiguurtjes, paasbroden… Mmm, Pasen is om te smullen! Maar het oog wil ook wat. Versier de tafel met een tafelloper, paaskrans, paasversiering en bijpassend paasservies. Heb je geen paasservies? Koop witte bordjes en schilder hier zelf konijntjes, bloemen en gekleurde paaseieren op.

Interieur tip: Stem alle kleuren op de paastafel op elkaar af. Anders wordt het een kermis. Door 2 of 3 kleuren te kiezen ziet de tafel er harmonieus en sfeervol uit. 

Close-up paastafel met decoratief ei

DIY Paaskrans: hoe maak je dat?

Wij houden van decoratie die past bij het seizoen en de gelegenheid. Een krans kan voor elke gelegenheid gemaakt worden. Niet alleen voor Kerstmis, ook voor Pasen! Wij leggen je stap voor stap uit hoe je zo’n paaskrans maakt.

Wat heb je nodig?

Paaseieren, mos, veren, voorjaarsbloemen en paasdecoratie.

Zo maak je zelf een Paaskrans

Naast de kerstkrans bestaat er ook de paaskrans. In de onderstaande stappen nemen we je mee hoe je deze zelf kunt maken.

 1. Stap

  Afhankelijk van hoeveel tijd je aan jouw Paasproject wilt besteden, kan je een kant-en-klare krans als basis kopen die je zelf kunt decoreren. Hiermee bespaar je tijd. Je kan ook een piepschuim ring kopen en hier takjes in steken.

 2. Stap

  Zodra de basis is gelegd, kunt je beginnen met versieren! Begin met mos, twijgen en veren. Bevestig ze met onregelmatige tussenpozen om een willekeurig patroon te creëren.

 3. Stap

  Bloemen en paaseieren zijn de laatste stap naar de perfecte paaskrans. Steek deze hier en daar in de paaskrans.

 4. Stap

  Zorg ervoor dat de krans niet te vol wordt en stem de kleuren op elkaar af zodat het een harmonieuze paaskrans wordt.

 5. Stap

  Als je tevreden bent met je krans, kan je ‘m aan de voordeur hangen of je legt hem op de Paastafel natuurlijk.

De mooiste DIY-ideeën voor Paasdecoratie

Niets zo leuk als je eigen paasversiering maken. Dat geeft de tafel een unieke en persoonlijke uitstraling.

Servetten zijn ideaal knutselmateriaal. Wil je de Paastafel versieren met een paashaas? Vouw een paashaas van de servetten. Op onze pagina vind je genoeg voorbeelden van het knutselen van een paashaas voor op tafel. Geen goede knutselvingers? Versier het servet dan met een leuk takje en een touwtje. Hang aan het touwtje een kaartje met de naam van de gast.

Ook met een eischaal kan je leuke dingen doen. Kook een ei, snij ‘m doormidden, haal het eigeel en -wit eruit en zie nu: je hebt een leuk klein bakje om bijvoorbeeld een waxinelichtje in te zetten of een bloemetje in de planten.

Laat je inspireren

Registreer op Westwing en mis geen enkele exclusieve deal om je gasten tijdens mee te verrassen. Hieronder hebben we alvast een paar voorbeelden voor je samengesteld. Laat je inspireren! Wees creatief en betover je gasten met een vrolijk versierde paastafel!