Ontdek onze interieur sale -70%!

Witte communie tafeldecoratie

Na de doop is de communie een belangrijke kerkelijke gebeurtenis in het leven van een kind. Daarom moet deze naar behoren worden gevierd. Van bijzonder belang is hier natuurlijk de bijpassende versiering voor tijdens het communiefeest. Waarom zou je zoveel aandacht besteden aan harmonieuze en creatieve versiering voor de communie? Dat is logisch! Het oog wil ook wat en bij kinderen werkt dit zeker. Je kunt indruk op ze maken met mooie tafeldecoratie en versiering. Ons stijlteam is altijd een stap voor als het gaat om de laatste trends op het gebied van inrichting en decoratie. We hebben ook een handvol goede ideeën voor al je vieringen, waaronder ook de communie. Laat je inspireren en leer meer over de perfecte communie versiering.

Belangrijke vragen over communie versiering

We hebben de belangrijkste vragen verzameld die je jezelf moet stellen voordat je overgaat tot het plannen van een communiefeest. Zo kan er niets misgaan!

Traditioneel wordt de eerste communie op de zondag na Pasen (Witte Zondag) gevierd. Sommige gemeenten veranderen echter deze datum. Los van dit alles vindt de communie altijd plaats in het voorjaar, waardoor een passende tafeldecoratie er altijd lenteachtig licht uitziet.
Uiteraard houd je rekening met het aantal gasten dat je verwacht op de communieviering. Dit geldt vooral als je zelf de tafel aan het opdekken bent en een aantal doe-het-zelf projecten plant. Immers, elke gast moet een liefdevol ontworpen zitplaats krijgen.
Overweeg bij de planning welk kleurenpalet de versiering voor het communiefeest van het kind moet hebben. Stem deze goed af op de tafeldecoratie. Ook de maaltijden – zoals de taart of het dessert – kunnen worden gepresenteerd met in achtneming van dit kleurenpalet.
Een goede maaltijd is een belangrijk aspect van elke succesvolle viering. Zorg er daarom voor dat gasten met bepaalde wensen, allergieën of speciale maaltijdaanvragen kunnen kiezen uit andere opties.

Klaar voor het feest: het buffet

Close-up van een gedekte tafel met witte servet en zilveren servetring

Wij houden van creatieve en het is daarbij slim om goed na te denken over het eten dat je aanbiedt. Heb je geen ideeën voor een geweldig buffet? Dat helpen wij je een handje!

 • Zelfgemaakte muffins: Verpakt in gekleurd papier, zien zelfgemaakte muffins er heerlijk uit en brengen ze niet alleen de kleine gasten in vervoering. Versierd met mooie decoratieve symbolen, neem je de gelegenheid van de viering ter hand. En je draagt ook voor een groot deel bij aan de perfecte feestelijke tafeldecoratie van de communie.
 • Fruit: Waarom zorgen we niet ook voor een gezond tussendoortje naast de zoetigheid? Fruit is lekker en gezond, maar draagt ook nog eens bij aan de kleurrijke decoratie van je tafel.
 • Heerlijke koekjes: Zelfgebakken of uit de supermarkt; koekjes kunnen op decoratieve wijze op het buffet geplaatst worden. Bijvoorbeeld op een étagère. Een welkome snack voor bij de koffie of tussendoor!
 • Snoepjes: Lekkere snoepjes in een zakje zijn een populair cadeautje voor kleine gasten en kunnen samen met een naamkaartje worden gebruikt als decoratie. Je gasten zullen zeker genieten van de zoete inhoud van de kleine zakjes..

Versieren met symbolen

Bij de communie zijn er verschillende symbolen om uit te kiezen die een Bijbelse oorsprong hebben en zo de kerkelijke gebeurtenis rond de viering onderstrepen. De decoratie met symbolen kan op veel verschillende manieren worden geïntegreerd. Voor de communie versiering, kan je met verschillende accessoires met symbolen spelen en op die manier diverse accenten leggen in de ruimte, bijvoorbeeld op de gedekte tafel.

Zo integreer je bijvoorbeeld een vismotief op de naambordjes voor je gasten en pas je deze aan het kleurenpalet aan. Ook op servetten kan een symbool de speciale gelegenheid onderstrepen en wat kleur in de look aanbrengen. Een bijpassend tafellint in het midden van de tafel, is zeer decoratief en voegt een extra vriendelijk vleugje kleur toe aan de decoratie voor de eerste communie. Kaarsen ronden het plaatje harmonieus af.

Een van de belangrijkste onderdelen, de communiekaars, kun je met kerkmotieven decoreren. Tijdens de viering kan de kaars decoratief in het midden van de tafel worden geplaatst.

Populaire symbolen voor de communieviering vind je hier

 1. Kruis

  Het kruis symboliseert Jezus Christus en wordt beschouwd als het belangrijkste motief voor de kerk, omdat het staat voor verlossing en hoop.

 2. PX en PaX

  Het letterpaar PX is een van de oudste christelijke symbolen, dat vooral tijdens de vervolging van christenen als een geheim teken werd gebruikt. Het wordt verondersteld de verbondenheid van het geloof te symboliseren. Het motief kan ook gelezen worden als PaX, wat niets anders betekent dan “vrede”.

 3. Kelk

  Als symbool voor de Eucharistie (het Avondmaal) kan de met wijn gevulde kelk ook als motief voor ‘het Bloed van Jezus’ worden gebruikt.

 4. Hostie

  Dit symbool wordt vooral gebruikt in verband met de kelk en wordt verondersteld het lichaam van Jezus weer te geven.

 5. Vis

  De vis werd beschouwd als een geheim symbool van de eerste christenen en zou symbool staan voor de saamhorigheid van de christelijke gemeenschap tot op de dag van vandaag.

 6. Witte duif

  De witte duif staat voor de Heilige Geest, maar kan ook symbool staan voor vrede.

 7. Baum

  De boom symboliseert de cyclus van het leven die voortdurend wordt vernieuwd door groei, volwassenheid en het voorbijgaan.

Zo feestelijk kan het communiefeest zijn: de stijlen

De versiering voor het communiefeest moet in de eerste plaats feestelijk zijn. Je kunt echter nog steeds kiezen tussen verschillende stijlen, die elk een andere sfeer creëren voor de speciale gelegenheid. We laten je kennismaken met drie populaire ideeën voor communie versiering, die het kind dat communie viert zeker zullen bevallen!

 • Klassiek in wit & zilver: Of het nu gaat om zilveren schalen, zilveren kandelaars of glanzende decoratieve figuren – zilver is gegarandeerd een verrijking voor elke tafeldecoratie. Combineer zilverkleurige accessoires met wit servies om het feestelijke karakter van de klassieke tafelversiering voor de gemeenschap te benadrukken. Dit geeft de tafel bovendien een extra vleugje glamour.
 • Traditioneel in roze en lichtblauw: Lichtblauw en roze worden vaak gebruikt als kleuren om het geslacht te benadrukken. Roze is geschikt als versiering voor de communie van een meisje, blauw past meer bij de communie versiering voor een jongen. Vaak willen de kleine eregasten zelf ook graag een bepaalde kleur zien. Om het elegante karakter van de feesttafel te behouden, kies je voor kleine toefjes kleur hier en daar als accenten. Bijvoorbeeld door pastelkleurige servetten, tafellopers, bloemenvazen of kaarsen te verspreiden.
 • Modern in limoengroen: Hoe ze je versiering voor de communie neer die kindvriendelijk is en er tegelijkertijd stijlvol uitziet? Met limoengroen! De lichte kleur is vriendelijk, licht en voegt een kleurrijk accent toe aan de decoratie zonder kitscherig of schreeuwerig over te komen. Onze tip: In combinatie met crème is limoengroen bijzonder aantrekkelijk.

Ontwerp je eigen communie versiering

Bloemendecoratie voor communie in wit

De communie is een speciale gelegenheid waar je kind aan kan deelnemen. Daarom vraagt deze feestelijkheid om aandacht als het gaat om de communie versiering. Laat je fantasie de vrije loop en versier samen met je kind de communietafel. Wij laten je twee varianten van zelfgemaakte tafeldecoratie voor de communie zien, waarin je kind zijn of haar creativiteit kan uitleven.

DIY menukaarten

Voor de versiering voor de communie is het leuk om zelf menukaarten te maken. Ga voor puur wit of met gekleurde details – menukaarten werken uitstekend als tafeldecoratie voor de communie. Je kunt ze zelf ontwerpen op de computer bij verschillende online aanbieders en ze vervolgens professioneel laten drukken. Je kunt er ook voor kiezen om je eigen menukaarten te maken. Het enige dat je hiervoor nodig hebt is karton in de kleur van je keuze en decoratieve potloden of stiften om mee te schrijven.

Onze tip: mooie stickers kunnen de menukaarten extra versieren.

Stap voor stap: bloemenarrangementen door jou zelf gemaakt

Mooie zomerbloemen, bloemenkransen of smaakvolle bloemstukken zorgen voor een kleurrijke afwisseling in je communie versiering. Wij laten je zien hoe je zelf stap voor stap een bloemenarrangement kunt maken:

Maak je eigen bloemstukken voor op tafel

 1. Haal het mos en de bloemen van je keuze bij de bloemist. Het ziet er mooi uit als de bloemen het kleurenschema van je tafelversiering volgen.
 2. Doe het mos in een kom vol water en laat het weken. Plaats het schuim vervolgens op een geschikt dienblad en snijd het op maat.
 3. Snijd voorzichtig gaten in het schuim met een houten stokje. De stengels van de bloemen zijn te breekbaar om direct in het mos te steken.
 4. Schik de bloemen naar wens in de daarvoor bestemde gaten.

Voilà! Je bloemdecoratie voor het communiefeest is klaar!

Laat je inspireren door onze ideeën voor de perfecte communie versiering! Ben je nog steeds op zoek naar de bijpassende tafelaccessoires? Blader door de selectie van onze interieurspecialisten en vind wat je zoekt. Wij wensen je veel plezier!