Gratis retourneren
30 dagen retourtermijn
Witte communie tafeldecoratie

Communie versiering voor een geslaagd feest. De communie is een overgangsritueel in het leven van een kind. Na de doop is de communie een belangrijke kerkelijke gebeurtenis in het leven van een kind. Het is namelijk een van de zeven sacramenten van de katholieke kerk. Deze ceremonie vindt plaats rond het zevende levensjaar van een kind.

Kinderen leven meestal weken of maanden toe naar dit bijzondere moment. De hele familie komt samen voor het communiefeest. Van bijzonder belang is hier natuurlijk de bijpassende communie versiering. Want geen feest is compleet zonder bijpassende decoratie. Laat je inspireren en leer meer over de perfecte communie versiering.

Wat is de communie?

Communie is een katholieke ceremonie wat gemeenschap betekent. Tijdens de eerste communie doet een kind voor het eerst mee met de eucharistieviering. Zo wordt het lid van de kerkelijke gemeenschap. Tijdens deze viering bedankt men God voor Jezus te hebben gezonden. Tijdens de communie krijgt het kind voor het eerst een hostie. Dit staat symbool voor het brood dat Jezus tijdens het laatste avondmaal met zijn leerlingen deelde.

Voor kinderen is het moment van eerste communie meestal als ze 7 jaar zijn. Omdat dit moment volgens het kerkelijk wetboek van de katholieke kerk ‘de jaren van verstand’ zijn. Na de viering in de kerk volgt het communiefeest. Hiervoor huurt men vaak een feestzaal.

Belangrijke vragen over communie versiering

Om een mooi communiefeest te kunnen vieren heb je feestelijke communie versiering nodig. Voordat je een keuze maakt kun je jezelf het beste een aantal vragen stellen. Zo kan er niets misgaan!

Soorten communie versiering

Er zijn allerlei middelen om je huis of tuin mee te versieren voor het communie feest.

 • Vlaggenlijnen
 • Ballonnen
 • Slingers
 • Lampionnen
 • Pompons
 • Waaiers
 • Een bord boven de voordeur
 • Gepersonaliseerde letterslingers

En vergeet de suikerbonen niet! Na feest nemen de gasten namelijk suikerbonen mee naar huis als aandenken aan deze bijzondere dag. Zorg dat ze in dezelfde lijn zitten als de versiering. Je kan bijvoorbeeld met de kleur spelen of een foto van de communikant gebruiken. Hier kan je je creativiteit echt laten gaan.

Versieren met symbolen

Bij de communie zijn er verschillende symbolen om uit te kiezen. Deze hebben een Bijbelse oorsprong en onderstrepen zo de kerkelijke gebeurtenis rond de viering. Je kan deze decoratie op veel verschillende manieren integreren. Voor de communie versiering, kan je met verschillende accessoires met symbolen spelen. Op deze manier kan je diverse accenten leggen in de ruimte, bijvoorbeeld op de gedekte tafel.

Zo integreer je bijvoorbeeld een vismotief op de naambordjes voor je gasten en pas je deze aan het kleurenpalet aan. Ook op servetten kan een symbool de speciale gelegenheid onderstrepen en wat kleur aanbrengen. Je kunt de servetten bovendien op een bijzondere manier vouwen. Een bijpassend tafellint in het midden van de tafel is zeer decoratief en voegt een extra vleugje kleur toe. Kaarsen ronden het plaatje harmonieus af.

Een van de belangrijkste onderdelen, de communiekaars, kun je met kerkmotieven decoreren. Vervolgens kan je de kaars decoratief in het midden van de tafel plaatsen.

Populaire symbolen voor de communieviering vind je hier

 1. Kruis

  Het kruis symboliseert Jezus Christus en wordt beschouwd als het belangrijkste motief voor de kerk. Het staat voor verlossing en hoop.
 2. PX en PaX

  Het letterpaar PX is een van de oudste christelijke symbolen. Deze werd vooral tijdens de vervolging van christenen als een geheim teken gebruikt. Het wordt verondersteld de verbondenheid van het geloof te symboliseren. Het motief kan ook gelezen worden als PaX, wat niets anders betekent dan “vrede”.
 3. Kelk

  Als symbool voor de Eucharistie (het Avondmaal) kan de met wijn gevulde kelk ook als motief voor ‘het Bloed van Christus’ worden gebruikt.
 4. Hostie

  Dit symbool wordt vooral gebruikt in verband met de kelk en wordt verondersteld het lichaam van Christus weer te geven.
 5. Vis

  De vis werd beschouwd als een geheim symbool van de eerste christenen. Het zou symbool staan voor de samenhorigheid van de christelijke gemeenschap tot op de dag van vandaag.
 6. Witte duif

  De witte duif staat voor de Heilige Geest, maar kan ook symbool staan voor vrede.
 7. Boom

  De boom symboliseert de cyclus van het leven. Het staat in teken van groei, overgang naar een nieuw levensetappe, zomer en winter.

Zo feestelijk kan het communiefeest zijn: de stijlen

De versiering voor het communiefeest moet in de eerste plaats feestelijk zijn. Je kunt echter nog steeds kiezen tussen verschillende stijlen, die elk een andere sfeer creëren voor de speciale gelegenheid. Ook bijvoorbeeld de plaatskaartjes voor de tafelschikking of de menukaarten kun je naar wens decoreren.

We laten je kennismaken met drie populaire ideeën voor communie versiering. Deze zullen zowel de kleine feestvierder als de gasten bevallen!

De 3 populairste stijlen

 • Klassiek in wit & zilver: Of het nu gaat om zilveren schalen, kandelaars of decoratieve objecten – kortom, zilver is gegarandeerd een verrijking voor elke tafeldecoratie. Combineer zilverkleurige accessoires met wit servies. Zo benadruk je het feestelijke karakter van de klassieke tafelversiering. Dit geeft de tafel bovendien een extra vleugje glamour.
 • Traditioneel in roze en lichtblauw: deze kleuren gebruikt men vaak bij de communieviering. Laat de kleine eregasten ook zelf meedenken. Zorg er dan voor dat de basis sober blijft. Bijvoorbeeld door pastelkleurige servetten, tafellopers, bloemenvazen of kaarsen te verspreiden tegen een eenvoudige witte ondergrond.
 • Modern in limoengroen: Kies voor moderne communie versiering met limoengroen! Deze lichte kleur is vriendelijk, licht en voegt een kleurrijk accent toe aan de look. Bovendien komt het niet kitscherig of schreeuwerig over. Onze tip: In combinatie met crème is limoengroen bijzonder stijlvol.

Kortom, laat je inspireren door onze ideeën voor de perfecte communie versiering! Ben je nog steeds op zoek naar de bijpassende tafeldecoratie? Blader door de selectie van onze interieurspecialisten en vind wat je zoekt. Wij wensen je veel plezier!

Registreer op Westwing en mis geen enkele exclusieve deal voor de perfecte communie versiering.