Gratis retourneren
30 dagen retourtermijn
Herfst tafeldecoratie op de eettafel in het rood

Waarom heb je nu inspiratie nodig voor herfst tafeldecoratie? Omdat het zogenaamde “gezellige seizoen” in de herfst begint en je vanaf dat moment meer thuis bent met familie en vrienden. Hoe creëer je een herfststemming op de tafel? Natuurlijk met allerlei natuurlijke materialen, bepaalde kleuren en een beetje creativiteit! Wij laten je talrijke ideeën zien voor een succesvolle herfst tafeldecoratie.

Herfst is de beste tijd van het jaar.


Johann Wolfgang von Goethe

Pompoenen en meer: de mooiste natuurlijke materialen voor herfst tafel decoratie

Pompoenen zijn allrounders die elk jaar weer een hoofdrol spelen in de herfst! Kies dit jaar voor lichtgekleurde pompoenen of spuit decoratieve pompoenen wit om voor afwisseling te zorgen op de herfsttafel. Geweldig voor daarbij: hortensia’s in groene tinten, takken en kaarsen.

Kleurrijke bladeren in warme tinten zijn ook echte klassiekers voor jouw herfst tafeldecoratie. In deze periode zijn de bossen, maar ook de straten gevuld met een fijn tapijt van bladeren in felle kleuren. Vertrouw op de hele reeks aan herfstkleuren en pers verschillende geelgouden, roestrode en groene bladeren. Drapeer ze vervolgens als herfstaccent op een deksel, een servet of doe ze als alternatief voor een boeket in een vaas. Als alternatief kun je ze ook los op de tafel leggen. Ze gaan goed samen met verzamelde kastanjes en noten uit het bos. De schatten die je vond tijdens die laatste wandeling in het bos sieren de tafel als kleine hoogtepunten en zorgen voor een herfstige tafeldecoratie op de eettafel. Combineer kastanjes, walnoten, eikels en hazelnoten en verdeel ze gelijkmatig over de tafel.

Seizoensfruit (bijv. appels, peren en druiven) vormen ook een mooie tafeldecoratie voor een herfstarrangement. Onze favoriet: gedroogde sinaasappelschijfjes!

Deze bloemen bloeien bijzonder mooi in de herfst

Natuurlijk hoef je voor je herfst tafeldecoratie niet voorbij te gaan aan bloemen. Vooral populair in de herfst zijn hortensia’s, dahlia’s, chrysanten en zonnebloemen. Zo haal je ook nog een klein beetje zomer je huis in. De beste manier om je tafel te versieren met bloemen, is om de kleuren van de bloemen en de tinten van het tafellinnen op elkaar af te stemmen voor een harmonieus totaalbeeld.

Maak zelf herfst tafeldecoratie: onze favoriete DIY ideeën

Herfst tafeldecoratie is ook gemakkelijk zelf gemaakt. Wij laten je zien hoe je in een handomdraai een herfstige tafeldecoratie voor je huis kunt maken en tegelijkertijd op een creatieve manier bezig kunt zijn. Probeer het uit en interpreteer onze ideeën voor herfstdecoratie op tafel volgens jouw persoonlijke smaak!

Ga aan de slag met spuitverf voor een persoonlijke decoratie in de herfst. Als je voor je interieur de voorkeur geeft aan een minimalistische uitstraling, kan de herfst al snel te kleurrijk voor jou worden. In plaats van volledig af te zien van herfst tafeldecoratie, raden wij dan een klein doe-het-zelf project aan. Spuit de vondsten uit de natuur met verf en pas de natuurlijke materialen aan je interieurstijl aan. Kies voor wit of zwart om de zuivere uitstraling te benadrukken, goud daarentegen kan een bijzonder elegant effect hebben en specifieke accenten leggen.

Herfstslingers voor tafeldecoratie? In plaats van op bloemenslingers kun je in de herfst ook een paar takken met bessen, lijsterbessen of rozenbottels verzamelen en ze tot een slinger binden. Verstop een paar extra bundels bessen in het decoratieve arrangement om het geheel wat meer kleur te geven. De guirlande is bijzonder geschikt als herfst tafeldecoratie als je hem op een rustieke linnen loper legt. De bessen geven je tafeldecoratie een prachtige herfst flair en zorgen voor een mooi contrast.

Herfst tafeldecoratie: verlichting voor een extra sfeervolle herfst

Als het buiten kouder wordt, staat waarschijnlijk de herfst voor de deur en daarmee start de gezellige tijd van kaarsen en open haarden weer. Dit brengt niet alleen warmte in huis, maar de aangename verlichting zorgt ook voor een warme en gezellige sfeer. Om een herfst tafeldecoratie te creëren, mogen kaarsen in alle vormen variaties in geen geval ontbreken. Samen met de vondsten uit de natuur vormen ze het hart van een geslaagde herfst tafeldecoratie. Je hebt de keuze uit diverse varianten: groot, klein, dik, dun, lang, kort. Zo kun je in de herfst voor fijn sfeerlicht zorgen op de eettafel maar ook op de salontafel.

  1. Kaarsen in een windlicht

    Plaats een grote kaars in een glazen lantaarn en zet deze op kastanjes of noten. Deze najaarsdecoratie ziet er prachtig uit op tafel, maar kan ook mooi op een ladekast of een trap worden geplaatst.
  2. Herfst geurkaarsen

    Breng het comfort van geuren in jouw huis en steek je favoriete geurkaarsen aan. Kies nuances die jouw reukzin het gevoel van warmte geven – dit creëert een extra portie gezelligheid. Wij raden geparfumeerde kaarsen met vanille, amber, karamel, pompoenkruid, sandelhout of kaneel aan voor een typische herfststemming.
  3. Pompoenen als kandelaars

    Voor Halloween ken je vast de uitgeholde en uitgesneden pompoenen met kaarsjes erin als decoratie voor de voordeur. Ze zijn ook leuk voor de herfst! Je hoeft de pompoenen dan natuurlijk geen enge gezichten te geven. Ook mooie patronen hebben een decoratieve werking en ontvouwen hun effect gedurende het hele najaar met een mooie kaars.

Het meest stijlvolle tafeltextiel voor de herfst

Voor een harmonieuze herfst tafeldecoratie is het een goed idee om ook je tafeltextiel aan te passen aan het seizoen. Dan ziet het geheel er bijzonder harmonieus uit. Servetten en tafelkleden van natuurlijke materialen in herfstkleuren, kunnen prachtig gecombineerd worden met allerlei vondsten uit de tuin of het bos. Kleine decoratieve pompoentjes kunnen ook op een tafelloper worden gelegd om in de herfst een stijlvolle tafeldecoratie neer te zetten. Krijg je gasten op bezoek voor een herfstdiner? Vergeet dan de naamkaartjes niet bij het tafel dekken voor een geslaagde tafelschikking. In onze video hieronder laten we je zien hoe je zelf een servet kan vouwen in de vorm van een pompoen.

Ook een vleugje van dit sfeervolle seizoen in jouw interieur integreren? Registreer je dan nu op Westwing en mis geen enkele exclusieve deal om jouw tafel te decoreren met de mooiste najaarsitems.