Gedekte eettafel bedekt met lila accessoires

De verjaardag is voor iedereen elk jaar weer een bijzondere gebeurtenis. Een gebeurtenis die tafeldecoratie verdient die de feestelijke sfeer benadrukt. Er zijn zoveel verschillende ideeën die een verjaardag tot een unieke ervaring maken. Maar hoe pas je deze toe? Met een beetje fantasie en kleine aanpassingen kun je de persoonlijkheid van de persoon die jarig is, tot uitdrukking brengen. Bij Westwing vind je eenvoudige tips en tricks, passend bij diverse stijlen, voor de beste verjaardag tafelversiering!

Maak het persoonlijk: elke verjaardag tafelversiering is uniek

Om het totaalbeeld harmonieus te houden op de verjaardagstafel, kun je de kleuren van de tafeldecoratie op elkaar afstemmen. Het is vooral mooi als je de verjaardagstafel personaliseert en zo de jarige in het middelpunt van de belangstelling plaatst.

Van de favoriete kleur, de favoriete bloemen, maar ook de naam en leeftijd; alles kan gebruikt worden om de tafeldecoratie voor een verjaardag te personaliseren. Uiteraard kun je de gasten ook hierin meenemen en voor een gepersonaliseerde feestdecoratie naamplaatjes verspreiden zodat iedereen weet waar hij of zij moet zitten. Dit is vooral handig wanneer niet alle gasten elkaar kennen en nieuwe gesprekspartners worden geïntroduceerd. Zo leren al je vrienden en familieleden elkaar kennen en staat niets een uitbundig feest in de weg!

Heb je nog tips nodig voor het maken van de tafelschikking? Lees dan snel ons artikel.

Inspiraties voor persoonlijke verjaardag tafeldecoratie

Deze elementen mogen bij geen enkele verjaardag tafelversiering decoratie

De tafeldecoratie voor een verjaardag kan kleurrijk en opvallend zijn. Een verjaardag is immers een vrolijk feest dat je in positieve sferen wilt doorbrengen met al je vrienden en geliefden. Dit is precies het gevoel dat je ook in de tafeldecoratie terug wilt zien. Uiteraard met de juiste verjaardag tafeldecoratie. Enkele elementen voor een geslaagde tafelversiering voor een verjaardag zijn absolute must-haves voor elke tafel!

Prachtig serviesgoed voor de verjaardagtafel decoratie

Laten we beginnen met de basis! Mooi mooi servies met bijpassende servetten ziet er altijd elegant uit. Als je kiest voor een kleurrijk tafelkleed, kun je de kleuren van het serviesgoed basic houden en neutrale tinten zoals crème of wit gebruiken. Voor een toost op de jarige, mag een glas Prosecco natuurlijk niet ontbreken. Bij Westwing vind je een grote selectie van verschillende champagneglazen die passen bij de stijl van de andere verjaardag tafeldecoratie.

Tafeldecoratie in close-up met klassiek servies

Bloemdecoratie voor de tafelversiering op de verjaardag

In het midden van de tafel is meestal genoeg ruimte voor een mooie bloemdecoratie. Kies voor een verjaardagsboeket in een vaas of voor een bloemenslinger. Wat je kiest is uiteraard afhankelijk van je wensen, stijl en de vorm van de tafel. Als het gaat om het kiezen van bloemdecoraties, is het bijzonder mooi wanneer het betreffende seizoen wordt weerspiegeld in de keuze van de bloemen.

Een krans van verse bloemen ziet er bijzonder mooi uit in het voorjaar en de zomer, maar straalt ook een vrouwelijk tintje uit. Als je het neutraler wilt hebben, kun je kiezen voor groene planten zoals palmbladeren waarmee je een Caribisch gevoel kunt creëren. In de herfst of winter kun je daarentegen met twijgen en takken een prachtig alternatief voor klassieke bloemdecoraties tevoorschijn toveren.

Onze tip: spuit de vondsten uit de natuur in de favoriete kleur van je jarige en gebruik ze om de tafel te versieren.

Geen verjaardag zonder kaarsen

Een ding ziet er altijd mooi uit, welke look je ook kiest voor de decoratie: kaarsen. Kaarsen mogen op geen enkel verjaardagsfeestje ontbreken! Natuurlijk zijn ze ook onmisbaar op de verjaardagstaart. Zeker bij kinderfeestjes. De tafeldecoratie met extra kaarsen past ook perfect bij elke verjaardag.

Een bijzonder slim idee voor de tafeldecoratie voor een verjaardag zijn kaarsen in de vorm van cijfers – die ook op een taart gezet kunnen worden. Soms wil de jarige daarentegen niet noodzakelijkerwijs direct worden geconfronteerd met zijn of haar leeftijd. Dan kun je ze natuurlijk ook achterwege laten óf het aantal kaarsen op tafel zetten dat overeenkomt met het aantal levensjaren.

Tip: kaarsen in combinatie met mooie, vrolijke bloemen laten de tafelversiering extra schitteren.

Verjaardag tafeldecoratie met taart, kaarsen en bloemen

Ballonnen voor de feeststemming

Als je op zoek bent naar originele ideeën voor de tafeldecoratie, kun je het ontwerp aanvullen met een “Happy Birthday” guirlande of grote ballonnen. Dit ziet er niet alleen decoratief uit, maar benadrukt ook de mooie gelegenheid van het feest en brengt je gasten hopelijk in een feeststemming!

Geschenkpapier aanpassen aan de decoratie

Als je een feestje organiseert waarbij jij niet de jarige bent, hebben we nog een andere decoratietip voor je. Bij het decoreren van de verjaardagstafel kun je ook de presentatie van cadeaus aanpassen. Het ziet er verfijnd uit als je de geschenkverpakking aanpast aan de verjaardag tafeldecoratie. Bij een themafeest is dit bijzonder eenvoudig, maar je kunt ook rekening houden met bepaalde elementen van de decoratie die in het cadeaupapier of de verpakking terugkomen.

Het feest vindt plaats in de zomer en heeft een maritieme flair? Verstop de cadeaus in conservenblikken gevuld met zand en schelpen.

Tafelversiering voor de kinderverjaardag: het verjaardagsfeest voor de kleintjes

De verjaardag tafeldecoratie voor kinderen moet extra kleurrijk, vrolijk en opvallend zijn – een verjaardag vieren met kinderen is altijd een kleurrijk geheel. Er zijn een aantal elementen in de tafeldecoratie voor een kinderverjaardag die nooit mogen ontbreken:

Tafeldecoratie voor een kinderverjaardag:

  • Ballonen: Idealiter is de ruimte voor het verjaardagsfeestje versierd met veel ballonnen in verschillende vormen en kleuren. Zo kun je bijvoorbeeld de namen van de kleine gasten op de ballon schrijven en aan een stoel bevestigen. Het zal voor de allerkleinsten erg leuk zijn om zo hun eigen plekje te vinden.
  • Feesttoeter: als je oren tegen een stootje kunnen, kun je voor elk kind een feesttoeter op de tafel leggen. De feesttoeters zijn niet alleen mooie verjaardag tafeldecoratie, ze zorgen ook zeker voor een uitbundige, vrolijke sfeer aan de verjaardagstafel. Een tafelversiering om mee te spelen is immers een hit voor elk kind.
  • Bedrukte papieren borden: Als het verjaardagsfeestje een thema heeft, kun je ook de tafeldecoratie daarop aanpassen. Kies voor borden met piraten, elfen of superhelden – het verjaardagsdiner is op die manier ook een belevenis voor de kinderen. En het beste van alles, ze hoeven niet de afwas te doen.