Ontdek onze interieur sale -70%!

Donker behang met lichte bank

Wil jij je huis een metamorfose geven? Met behang geef je een ruimte een persoonlijke touch. Zeker wanneer je kiest voor behang met print. Van wilde bloemenprints tot strakke grafische patronen – printbehang heb je in heel veel verschillende varianten. Hierdoor kan je per ruimte bekijken welk behang het beste past. Afhankelijk van de print kan je het behang in de hele ruimte gebruiken of slechts op één muur. Onze experts vertellen je hoe je behang met print kunt toepassen en wat de laatste behangtrends zijn.

Waar kan ik behang met print toepassen?

Heb je een te gek behangetje gespot, maar weet je niet waar je het moet toepassen in je interieur? Wij helpen je graag. Kies een muur in de woon- of slaapkamer die direct in het oog springt wanneer je de ruimte binnenstapt. Het liefst een muur waar veel (dag)licht op valt zodat de print ‘tot leven komt’. Wij laten je per ruimte zien hoe je printbehang kunt toepassen:

 1. Eethoek

  Zitten jullie vaak aan de eettafel? Behang dan de muur achter de eettafel met een opvallend printje. Trek de stijl en kleuren van het behang door in de aankleding van de eethoek. Heb je bijvoorbeeld gekozen voor botanisch behang? Kleed de eethoek dan aan met bamboe accessoires, groene accenten en planten.

 2. Zithoek

  Ook achter de bank is het mooi om printbehang toe te passen. Bijvoorbeeld weelderig bloembehang met een zwarte achtergrond. Zet daar een Chesterfieldbank voor om een trendy zithoek te creëren.

 3. Slaapkamer

  Wil jij de slaapkamer een persoonlijke look geven? Bekleed de muur achter het bed dan met een mooie print. Let op: kies een rustige print en/of een print in een neutrale kleur. Té druk behang zorgt voor onrust in de slaapkamer. Beperk je tot 2 of 3 kleuren en pas deze subtiel toe in de aankleding van je slaapkamer.

Behang met print in de kinderkamer

Printbehang voelt zich nergens zo thuis als in de kinderkamer. Met printbehang geef je karakter aan de kinderkamer en zorg je voor een gezellige, knusse sfeer. Kies voor een print die iets zegt over je kind. Is je kind gek op het bos? Behang zijn muur met een bomenprint! Of houdt hij meer van het strand? Dan is het leuk om schelpjesbehang toe te passen.

Je kunt ook kiezen voor een subtiel patroon in de lievelingskleur van je kleintje. Belangrijk is wel dat het niet te druk wordt. Heeft je kind een druk behang uitgekozen? Beperk je dan tot één muur en zet hier een open kast voor om de print te doorbreken. Gebruik de kleuren van het behang als basis voor de aankleding van de rest van de kinderkamer. Zo ontstaat er een harmonieus geheel. 

Hoe moet je een muur behangen met printbehang?

Een muur behangen met printbehang schrikt veel mensen af. Want het lijkt een heel gepuzzel om de print naadloos op elkaar aan te laten sluiten. Toch valt het mee! Met een beetje geduld en de hulp van onze experts is het helemaal niet moeilijk om een muur zelf te behangen met een mooie print. In onderstaand stappenplan leggen we het je stap voor stap uit:

Wat heb je nodig?

 • Behang met print
 • Behangborstel
 • Behangstrijker
 • Behangliniaal
 • Behanglijm
 • Verfroller
 • Ladder
 • Waterpas
 • Stanleymes

Stap voor stap: behangen met printbehang

 1. Schakel de stroom uit en haal de stopcontacten van de muur.
 2. Zorg ervoor dat de muur helemaal egaal is. Werk gaatjes en scheuren weg met muurvuller. Laat dit drogen.
 3. Gebruik voorstrijk zodat het behang strak beter blijft zitten.
 4. Bepaal of je aan de linker- of rechterkant van de muur begint met behangen.
 5. Op de verpakking staat hoe breed het behang is. Teken een verticale loodlijn met een waterpas op de plek waar de eerste behangstrook tegenaan wordt gelegd straks.
 6. Breng de behanglijm op de muur aan met een verfroller. Ga daarbij iets over de loodlijn heen.
 7. Plak nu de eerste strook op de muur. Begin bovenaan en strijk het glad met een behangstrijker. Zorg dat je het behang strak tegen de loodlijn aan legt.
  Tip: werk direct vanaf de rol, dan is het makkelijker om de print op elkaar aan te laten sluiten.
 8. Gebruik een behangliniaal en scherp stanleymes om de boven- en onderkant strak af te snijden.
 9. Smeer nu het tweede vlak in met lijm. Zorg ervoor dat de print aansluit op de eerste strook. Werk van boven naar beneden.
 10. Herhaal dit totdat de hele muur behangen is.

Behangtrends

Behang oubollig?! Echt niet! Behang is helemaal van nu. Zelfs bloemetjesbehang heeft zijn stoffige imago afgeschut. In de hipste interieurs kom je bloemenprints op de muur tegen. En zo zijn er nog een paar behangtrends. Dit zijn onze favorieten:

 • Tropische prints: palmbomen, monstera bladeren, bamboe prints en varens. Er heerst tropenkoorts in het hedendaagse interieur! Met tropisch behang leg je de basis voor een botanische binnentuin.
 • Bloemenprints: het bloemetjesbehang is back! Van grotere weelderige bloemmotieven tegen een zwarte achtergrond tot fijne romantische bloemenprints. Zeker in de slaapkamer is het mooi om met bloemetjesbehang te werken.
 • Patroonbehang: grafische patronen op de muur geven het interieur een strakke Scandi look. Ga voor een monochroom behang om het rustig te houden of behang in een accentkleur wanneer je lef wilt tonen.

Wij zijn gek op behang! Regelmatig vind je behangrollen in onze sale en ook voor de aankleding van de rest van de ruimte zit je goed bij Westwing.
Neem eens een kijkje op WestwingNow voor meer inspiratie.