Het kan je interieur een bijzondere twist geven, het zorgt voor een natuurlijke noot én voor gezonde lucht in huis; planten zijn belangrijk voor het welzijn in ons interieur. De jungle trend is dan ook al enige tijd belangrijk in interieurland. Veel mensen toveren hun huizen om tot zogenaamde ‘urban jungles’ en voegen zoveel mogelijk planten én decoratieve items en accessoires toe uit de plantenwereld. Niet gek dat ook jungle behang momenteel erg populair is. Behang met tropische prints, jungles en exotische dieren zijn geweldig in elke kamer van je huis. Ontdek hier hoe je jungle behang kunt toepassen in jouw interieur!

Wat is jungle behang?

Onder jungle behang verstaan we alle soorten behang met tropische prints, exotische wilde dieren en heel veel groene bladeren. Het lijkt erg op de trend van botanische prints. Deze soorten behang ademen natuur. Het is soms bijna alsof je middenin de jungle zit. Lees verder en ontdek de mogelijkheden met trendy wanddecoratie.

Wanddecoratie

Is jungle behang niks voor jou maar wil je wel je wanden decoreren. Lees eens onze andere artikelen over de muurverf op de wand, ideeën voor muurdecoratie in de woonkamer of top ideeën voor een sfeervolle wand in de slaapkamer.

De kracht van groen

Groen in huis halen is een geweldig idee. Groene plant in de zithoek, een paar hangplanten in de keuken en een vetplantje op de slaapkamer; planten zorgen in huis voor schone lucht én veel zuurstof. Helemaal wanneer je kiest voor de planten die voor éxtra zuurstof zorgen.

Daarnaast zorgen groene planten voor een rustgevende sfeer, zowel binnen als buiten én tot slot zien ze er natuurlijk gewoon geweldig uit. Of je nu van jouw interieur een complete jungle wilt maken óf enkel wat meer groen in huis wilt; dieren, tropisch, of jungle behang zijn een goede keuze voor elke ruimte.

Hoe pas je jungle behang toe?

Wil je graag jungle behang toepassen in je huis? Houdt dan de volgende tips in je hoofd als je aan de slag gaat.

 • Wil je het geheel niet té overheersend maken, behang dan een (kleine) muur of slechts een deel van een muur.
 • Begin eventueel met een enkele muur en kijk hoe je dat vindt. Later kun je altijd nog een tweede muur aanpakken.
 • Je kunt er ook voor kiezen om het subtieler aan te pakken door een wand achter bijvoorbeeld het bed of een boekenkast te behangen met tropisch behang.

Jungle behang in diverse ruimtes

In elke ruimte kan jungle behang mooi staan. We zien het veel in woonkamers, slaapkamers en kinderkamers. Ontdek de ideeën hieronder.

 1. Woonkamer

  In de woonkamer raden wij aan om niet de grootste wand te behangen met jungle behang. Beter kun je juist een kleine wand die minder prominent aanwezig is versieren met het behang.

 2. Slaapkamer

  In de slaapkamer kun je tropisch behang het beste combineren met rustige kleuren of natuurlijke tinten. Hier is het fijn om rust te bewaren in de styling. Behang hier bijvoorbeeld de wand achter het bed. Je kunt in de slaapkamer ook kiezen voor jungle behang in zwart-wit om het geheel wat rustiger te maken.

 3. Hal

  Ook in de hal kan tropisch behang prachtig zijn. Denk bijvoorbeeld eens aan de wand langs de trap waar je behang toepast met kleurrijke vogels of tropische bladeren.

 4. Badkamer

  In de badkamer kan tropisch behang of jungle behang superleuk zijn. Plaats het behang bijvoorbeeld in een strook achter de spiegel of langs de badrand. Gecombineerd met wit en gouden details maak je het geheel extra luxe.

 5. Kinderkamer

  In de kinderkamer is dieren behang zeer populair. Behang met wilde beesten of exotische dieren is niet alleen lekker speels, maar ook kleurrijk en knus. Lees in het volgende hoofdstukje meer over dieren behang in de kinderkamer.

Dieren behang in de kinderkamer

Jungle thema’s zijn enorm populair voor kinderkamers. Wilde dieren blijven aantrekkelijk voor ons kroost en het leuke aan een jungle thema is dat het past bij jongens of meisjes, het thema is stoer en toch ook lief. Jungle behang of dieren behang bestaat in heel veel soorten.

 • Kleine olifantjes in lichte tinten is superlief, leuk voor de babykamer.
 • Coole tijgers in donkergroen, met accenten in okergeel passen perfect bij de kamer voor stoere kinderen.
 • Dieren behang met verschillende tropische dieren en heel veel groene planten voor grotere kids.
 • Voor babykamers is ook het subtiele dieren behang in wit met allemaal verschillende dieren in lichtblauw prachtig.

Kortom, voor kinder- en babykamers zijn er heel veel opties als het aankomt op tropisch behang.

Tropisch behang, zomerse vibe

Tropisch behang geeft de ruimte een zomerse sfeer. Vooral de lichtere prints zorgen voor veel frisheid. De donkerdere prints passen beter bij mysterieuze interieur of stijlen met een vleugje glamour. Ook passen donkere prints wat beter bij de koude maanden.

Jungle behang combineren

Hoe je jungle behang kunt combineren, hangt allereerst af van je smaak. Over het algemeen is de wanddecoratie vrij aanwezig in het interieur, dus in minimalistische, moderne of Scandinavische interieurs is het niet direct passend. Toch is het in diverse interieurs mogelijk om jungle behang toe te passen.

 • Glamour – Door jungle behang te combineren met donkergroen, luxe materialen als velvet of donker hout en een vleugje goud geef je jouw jungle interieur een vleugje glans.
 • Boho vibes – Combineer jungle behang met palmbladeren bijvoorbeeld met veel wit, licht hout en riet om een frisse boho sfeer neer te zetten. Hier speelt het behang een echte hoofdrol als je de rest rustig, licht en natuurlijk houdt.
 • Behang met eclectische touch – Een mix van jungle behang met hippe prints en kleuraccenten, zorgt samen voor een eclectische stijl. Binnen deze stijl kun je veel maken, aangezien (bijna) alles mag en kan. Zorg er wel voor dat er ook rustige elementen in deze interieurstijl voorkomen anders wordt het geheel wel heel druk. Het kan bijvoorbeeld slim zijn om één accentkleur te kiezen, bijvoorbeeld groen, die mooi bij het jungle behang past.

Heb je ook zin om jungle behang in huis toe te passen? Hopelijk heeft ons artikel je kunnen inspireren. Registreer op Westwing en mis geen enkele exclusieve deal om je huis te stylen met deze trendy wanddecoratie.