Schoolbordverf met coffie tekeing

Het klassieke, misschien zelfs een beetje ouderwetse, schoolbord dat vooraan in de klas hing en waar de juf of meester de namen op noteerde of op schreef wat er die dag gedaan moest worden; het was onmisbaar. Je leerde erop rekenen en grammatica. Tegenwoordig zien we het niet in elke klas meer. Maar dat ouderwetse schoolbord is tegenwoordig weer helemaal on trend! Ja, dat hoor je goed. Het zogenaamde schoolbordverf gaat namelijk als warme broodjes de toonbank over.

Schilder een kastdeur met de verf of de deur van de kinderkamer. Een wand in de keuken kan er baat bij hebben of een stuk muur in je home office. Maar ook meubels kun je beschilderen met deze verf. De experts bij Westwing weten alles over dit type verf en kunnen je helpen om een plan te maken. Ontdek de diverse mogelijkheden met schoolbordverf hier!

Schoolbordverf in (w)elke ruimte?

In elke ruimte kun je aan de slag gaan met dit type verf. Je zou misschien verwachten dat de verf alleen bestaat in het donkergrijze kleurtje, maar de verf is er in diverse kleuren. Zo kun je ook een mat pastelgroene, donkerblauwe of lichtgrijze kalkverf kiezen.

  • In de werkruimte is een bord waarop je de to do’s voor die dag kunt noteren heel handig. Een wand met schoolbordverf is hier dus zeer praktisch.
  • In de keuken dient de verf ongeveer hetzelfde doel. Hier kun je bijvoorbeeld boodschappenlijstjes of een recept op noteren.
  • In de kinderkamer kun je je kleintjes hier lekker creatief op los laten gaan, óf je kunt ze stimuleren om te leren schrijven en tekenen.
  • In de woonkamer een hele wand met matte kalkverf beschilderen kan erg stijlvol zijn. De kleur is subtiel en met krijt kun je deze wand bewerken zoals jij (of de kindjes) willen. Maak een tekening ter grootte van de wand, houd een gedeelte vrij voor notities of zet elke dag een inspirerende of motiverende quote op de wand. Succes gegarandeerd.
  • Naast een wand kun je ook meubels bewerken met dit type verf. De mogelijkheden ontdek je hieronder.