Ontdek onze interieur sale -70%!

Ladekast met felle lampen en fotolijstjes in Shabby Chic stijl

Wat betekent shabby chic? Dit is een interieurstijl die wordt gekenmerkt door elegantie, romantiek, nostalgie en een vintage flair. Juist de imperfectie maakt deze stijl zo sfeervol. Shabby chic fotolijstjes horen helemaal in de huiselijke setting van een romantisch stulpje. In deze styleguide vind je de leukste stylingtips voor fotolijstjes. We laten je ook zien hoe je zelf een fotolijstje kant maken!


Hoe maak je een shabby chic fotocollage?

Een fotocollage aan de wand is een mooie manier om van je huis een thuis te maken. Door de bijzondere momenten in je leven in te lijsten blijven ze voor altijd bewaard. Maar hoe style je zo’n fotowand?

 • Gebruik verschillende maten en vormen fotolijstjes. Zo wordt je fotowand speels en verrassend waardoor je uitgenodigd wordt om te komen kijken.
 • Combineer zwart-witte foto’s met kleurenfoto’s. Zo ontstaat er een balans waardoor je fotowand niet te druk wordt.
 • Gebruik voor een speelse twist niet alleen foto’s, maar ook leuke spreuken in sierlijke letters. Doe ook deze in een mooie shabby chic fotolijstje.
Close-up plank met fotolijstje in shabby chic stijl

Een shabby chic interieur: zo doe je dat

Zo, jouw fotocollage is af! Nu de rest van de ruimte nog. Kijk eens goed naar de muur, welke vervlogen tijden zie jij terugkomen? En welke kleuren spelen de hoofdrol? Voeg dezelfde tijdsgeest en kleuren toe aan de rest van de ruimte. Wil je de shabby chic stijl doortrekken ? Ga voor pastelkleuren, zachte bloemmotieven en goudkleurige accenten. Nostalgische meubels met romantische look voelen zich ook helemaal thuis in een shabby chic interieur. Dus die stoel van oma mag blijven! Loop de rommelmarkten af op zoek naar vintage vondsten en zoek op internet naar kleurrijke trendy accessoires. Juist de mix van de vintage look en hedendaagse stijl geeft je huis een sfeervol karakter.

Voor een gezellige en huiselijke sfeer mogen de muren en vensterbanken van je huis niet leeg blijven. Vensterbanken bieden een geweldig podium voor mooie vintage woonaccessoires. De fotowand is de eyecatcher van je interieur, maar ook de andere muren kunnen wel wat decoratie gebruiken. Ga los met bloembehang en laat je inspireren door onderstaande DIY-tips.

DIY-fotolijstje in shabby chic look

Helemaal passend bij de shabby chic stijl is het zelf opknappen van antieke en vintage spulletjes. Met een likje verf maak je van dat oude kastje van oma een trendy meubel. Hetzelfde kan je doen met fotolijstjes. Wij laten je zien hoe je zelf een uniek fotolijstje maakt met dit DIY-fotolijst-project.

 1. Stap

  Zoek op een rommelmarkt en in antiekwinkels naar aparte fotolijstjes met een mooie sierlijst. De kleur van de lijst maakt niet uit.

 2. Stap

  Heb je mooie fotolijstjes gevonden? Dan is het tijd om ze op te knappen! Zorg dat je een goed penseel in huis hebt en een paar kleuren verf. Tip: crème- en pasteltinten passen helemaal bij de shabby chic look.

 3. Stap

  Heb je een fotolijstje van hout of een gelakt fotolijstje? Schuur deze eerst een beetje op zodat alle oneffenheden weg zijn en de verf beter hecht. En no worries, je hoeft geen professionele schilder te zijn. Zoals gezegd: juist de imperfectie maakt een shabby chic fotolijstje mooi!

 4. Stap

  Laat je fotolijstje goed drogen. Voor een extra vintage flair ga je er daarna licht met een schuurpapiertje overheen, die versleten look is ook heel shabby chic!

 5. Stap

  Jouw shabby chic fotolijstje is klaar!

Stijltips voor jouw romantische fotolijstjes

Natuurlijk kan je jouw mooie fotolijsten vullen met vakantiekiekjes en andere bijzondere herinneringen, maar je kunt er ook hele andere dingen mee doen. Wij geven je een paar stylingtips:

Maak een inspiratiebord door het glas van het fotolijstje te vervangen door een prikbord, een magneetbord of een metalen rooster. Hieraan bevestig je concertkaartjes, foto’s, mooie ansichtkaarten, bijzondere spreuken en meer.

Je kan ook een mooi stukje stof inlijsten, zoals kant of jute. Ook leuk: lijst bladmuziek van jouw favoriete nummer in. Door je eigen creativiteit los te laten, creëer je de mooiste shabby chic decoratie.

Wat is jouw favoriete uitspraak? Welke spreuk is jouw mantra? Heb je een lievelingsgedicht dat veel voor je betekent? Druk het allemaal af in een sierlijk lettertype op een mooi vel papier en gebruik een landelijk fotolijstje om het te presenteren.

Wil jij je interieur een speels, romantisch accent geven? Gebruik mooie fotolijsten in shabby chic stijl. Zet ze op het dressoir en hang ze aan de muur. Een beetje vrouwelijke charme kan nooit kwaad, toch?