Topmerken tot -70%! Registreer nu!

Woonkamer in natuurlijke kleuren met gallery wall

Wanddecoratie in de woonkamer is een must voor interieurliefhebbers. Wanddecoratie zorgt immers voor persoonlijkheid en een aangename sfeer, ook als de wanden zuiver wit blijven. Je hoeft niet meteen je woonkamer volledig te schilderen om gezelligheid in de kamer te creëren. Sfeervolle wanddecoratie versiert je woonkamer op een bijzondere manier. Zelfs in de kleinste ruimtss kan wanddecoratie worden toegepast.

Onze interieurspecialisten vertellen je welke wanddecoratie voor de woonkamer bijzonder trendy is én waar je bij de selectie op moet letten. Geef je woonkamer een unieke flair met onze ideeën en creëer een persoonlijke plek waar je je goed voelt en volledig kunt ontspannen!

Moderne wanddecoratie vult de bestaande interieurstijl aan, zonder al te veel aandacht te trekken.

Carolina, Westwing woonexperte

Trend: Moderne wanddecoratie in de woonkamer

Close-up woonkamer met gouden decoratieve sterren op de muur

Ook als je van witte muren houdt en gek bent op een puristische interieurstijl, kan moderne wanddecoratie een eenvoudige woonkamer elegantie geven. En dat zonder dat het er vol of druk uitziet. Vertrouw op onze selectie decoratieve elementen, gemaakt van hoogwaardige materialen. Zorg er ook voor dat de wanddecoratie bij jouw interieurstijl past. Is jouw stijl puristisch en modern, dan geef je de voorkeur aan moderne ontwerpen met heldere lijnen en een strakke uitstraling. Expressieve objecten die veel aandacht trekken moeten binnen deze stijl worden vermeden. Zo kan moderne wanddecoratie in je woonkamer af en toe worden aangepast om de look een update te geven.

Behang & wandobjecten als moderne wanddecoratie in de woonkamer

Niet alleen foto’s zijn geweldig voor aan de muur, ook klassiek behang is een stijlvolle blikvanger die momenteel erg populair is. Of het nu in vintage- of retrostijl is, met grafische of tropische motieven – behang geeft je woonkamer een persoonlijke touch. Als je graag je woonkamer een update zou willen geven en dus vaker zou willen wisselen, kun je het best voor vliesbehang kiezen. Dit type behang is zeer gemakkelijk aan te brengen en even gemakkelijk weer te verwijderen. Wat je nog meer in overweging moet nemen bij het behangen, kunt je lezen in ons Westwing-magazine.

Ons mooiste behang als wanddecoratie in de woonkamer

Tip: Wil je je woonkamer verfraaien met expressief behang? Om het geheel subtiel te houden, kun je het beste beginnen met het behangen van één muur.

Moderne wanddecoratie voor de woonkamer gemaakt van diverse materialen

Niet alleen de vormgeving heeft vele gezichten, ook de materialen die gebruikt worden voor de afzonderlijke objecten zijn heel divers. Naast glanzend metaal voor een ruw industrieel chique stijl of rustiek hout in verschillende tinten, zijn keramiek en glas ook zeer populair. Versier je woonkamer met verschillende materialen die passen bij je interieurstijl!

Voor een eenvoudige Scandi-look zijn hout, beton en vlies prachtige materialen. Woonkamerwanddecoratie van metaal is niet alleen geschikt voor de stoere, industrieel chique stijl. Het ziet er ook geweldig uit binnen de romantische landelijke stijl wanneer je kiest voor decoratieve elementen met een speelse look. Wanddecoratie van kunststof en kunststofvezels zijn zeer geschikt voor een moderne woonkamer.

Verdere ideeën voor wanddecoratie in de woonkamer

Naast onze suggesties zijn er ook bijzonder discrete en kleine details die je als wanddecoratie in de woonkamer ken integreren. Want soms is een klein maar fijn accessoire genoeg! Belangrijk: Zorg er altijd voor dat het harmonisch in de ruimte opgaat! je moet op de volgende punten letten:

  • Kleurenharmonie
  • Compatibiliteit met de woonstijl
  • Genoeg ruimte omheen – omddat decoratie altijd de ruimte hebben om een indruk achter te laten!

Zo slaag je erin om een fotocollage te maken als moderne wanddecoratie:

Muurverf of behang zijn niet zo je ding? Een doe-het-zelf fotocollage op de muur in de woonkamer brengt persoonlijkheid en, afhankelijk van de kleur- en motiefkeuze, flair en kleurrijke accenten in de ruimte.

Meng consistente, rechte of verschillende vormen en stijlen voor jouw persoonlijke fotocollage. Daarnaast zorgt een kleurrijke potpourri van kleuren en materialen voor een modern wandontwerp. Natuurlijk kan je je fotocollage ook een uniforme uitstraling geven en soortgelijke afbeeldingen en foto’s selecteren. Zo zijn zwart-wit foto’s een mooi thema. Zoek een geschikte plaats voor je fotocollage. Het geheel ziet er bijzonder mooi uit op een vrije woonkamerwand boven de zitbank.

Wandstickers

Wandstickers zijn ook zeer populaire soorten wanddecoratie in de woonkamer. Geen wonder! Deze vorm van decoratie heeft een aantal voordelen. Als je niet een hele muur wilt schilderen of behangen, dan bieden wandstickers een effectieve oplossing. Zo heb je je woonkamer in een mum van tijd een nieuwe look gegeven.

Daarom zijn wandstickers zo populair:

  • Wandstickers kunnen op bijna elk oppervlak worden toegepast.
  • Dit type wanddecoratie kan gemakkelijk worden verwijderd zonder dat er nog restanten achterblijven.
  • Wandstickers hebben meestal een zelfklevend oppervlak en kunnen daarom gemakkelijk op de muur worden geplakt.
  • Voor grotere wandstickers heb je een helpende hand nodig, kleinere exemplaren plak je eenvoudig zelf op de muur.

De wandklok als moderne decoratie voor in de woonkamer

Hou je graag de tijd bij? Of houd je gewoon van het gevoel van een klok in de buurt? Dan is een wandklok in een modern design ideaal als wanddecoratie in de woonkamer. Registreer je op Westwing en mis geen exclusive deal van top interieur merken! Hier vind je onze mooiste modellen: