Leisteen bord als onderzetter voor gin

Of het nu gaat om feestelijke tafeldecoratie voor een bruiloft of verjaardag óf stijlvolle decoratie voor een gezellig tuinfeest; wij houden van leisteen! Minder is meer, dat is ons motto als het om leisteen gaat. De eenvoudige leisteen borden of planken overtuigen met hun natuurlijke look en staan te wachten om zich te mogen presenteren. Ga je voor verschillende soorten kaas, lekkere tapas of zelfgemaakte koekjes? De leisteen plank is het decoratietalent bij uitstek waarmee je van elke maaltijd een onvergetelijke ervaring maakt. Leisteen heeft het allemaal! Ontdek wat je kan doen met het leisteen bord en laat je creativiteit de vrije loop.

Veelgestelde vragen

Eettafel van bovenaf met verschillende wafels op granieten bord

Het leisteen bord past bij deze stijlen

Welke interieurstijl je ook verkiest, met decoratie van leisteen borden zit je altijd goed. Leisteen decoratie past namelijk bij elke stijl. Of het nu gaat om een decoratief hart voor in de slaapkamer in landelijke stijl of een leisteen plank met bloemen en potpourri voor in jouw woonkamer in oosterse stijl; leisteen is altijd prachtig. Krijg je ’s avonds gasten te eten en heb je eenvoudige maar smaakvolle decoratie nodig? Zet een leisteen bord neer, plaats er een rond glas op en voeg een mooi boeket toe. Je decoratieve blikvanger voor op tafel is klaar! Zelfs als je de voorkeur geeft aan een eenvoudige en puristische look past de leisteen plank perfect bij je interieurstijl. Neem bijvoorbeeld een leisteen plank en witte, brede kaarsen. Dit werkt samen als een decoratief hoogtepunt. Wees moedig en decoreer je leisteen bord naar wens.

Leisteen bord of leisteen plank: hoe pas je hem toe in huis?

Onderzetters voor kopjes en glazen zijn chique en tegelijkertijd praktische decoratieve elementen. In XXL formaat zijn ze geschikt voor pannen en potten. Door hun hitte- en waterbestendige eigenschappen kunnen leisteen planken perfect in het dagelijks leven worden geïntegreerd.

Leisteen planken kunnen ook buiten perfect geënsceneerd worden. Ben je bijvoorbeeld een hobbytuinier en heb je een kleine groente- en kruidentuin? Dan kunnen kleine leisteen plankjes ingezet worden als plantborden met daarop de juiste benamingen. Met behulp van een krijtstift kan je de borden beschrijven.

Je kunt leisteen dus niet alleen decoratief gebruiken, maar ook praktisch! In de keuken of badkamer kunnen de platen bijvoorbeeld gebruikt worden als achterwanden. Leien tegels kunnen de rustieke charme benadrukken, ook als materiaal op de vloer. Of je kan het materiaal gebruiken voor zijn oorspronkelijke doel, op het dak. Leisteen geeft je dak een monochrome uitstraling die perfect past bij de wandgevel.

Stap voor stap: schilderen van leisteen borden

Leisteen hoeft niet altijd monochroom en effen te zijn. Met een beetje creativiteit en een paar gebruiksvoorwerpen kan je gemakkelijk kleine kunstwerken van leisteen maken voor in huis of als souvenir op het volgende feestje. Wij zullen je laten zien waar je op moet letten:

 1. Stap

  Eerst moet je ervoor zorgen dat het oppervlak vrij is van resten en vuil. Reinig je leisteen met water en een pluisvrije doek.

 2. Stap

  Vanwege het poreuze materiaal moet je een primer gebruiken voordat je gaat schilderen.

 3. Stap

  Je kan je leisteen een basiskleur geven. Wij adviseren een krijtkleur met een matte afwerking die vergelijkbaar is met die van het natuurproduct.

 4. Stap

  Voordat je creatief wordt, moet je je ontwerp van tevoren schuren. Omdat leisteen een natuurproduct is, heeft het geen gelijkmatig oppervlak. Dit maakt het moeilijk om het egaal te schilderen.

 5. Stap

  Nu is het tijd om te schilderen en te versieren! Laat je creativiteit de vrije loop en versier je leisteen bord naar wens. Zo kan je bijvoorbeeld gebrui maken van kleine ornamenten, spreuken of quotes.

 6. Stap

  Om ervoor te zorgen dat je ontwerp lang meegaat, moet je ook een toplaag gebruiken. Maar maak je geen zorgen, deze is verkrijgbaar in matte tinten. Op deze manier blijft de rustieke charme van de leisteen behouden.

Wil je je je tafeldecoratie een originele twist geven? Het leisteen bord is het antwoord op elke wens! Geen wonder dat natuurlijke materialen zo populair zijn, ze passen binnen elke stijl, zo ook leisteen. Het leisteen bord maakt van je volgende feest een absoluut hoogtepunt. Verras je gasten en zet jouw favoriete stijl neer. Veel plezier bij het inrichten!