Barok stijl: Decoratieve vogelkooi in het goud met kaarsen in de vensterbank

Vogelkooien zijn nu de leukste decoratieve objecten. Ze bungelen aan kettingen en creëren een romantische sfeer in de interieurs. Of het nu gaat om het bewaren van sieraden, om een mooie plaats voor je kaarsen of je planten – de vogelkooi is altijd een blikvanger. Onze interieurspecialisten hebben prachtige inspiratie voor je samengesteld en vertellen je de beste ideeën voor decoraties met vogelkooien. Geplaatst of opgehangen ─ deco vogelkooi heeft een sfeervol effect op elk interieur!

Kwestie van stijl: een nostalgisch effect

Decoratieve vogelkooien zijn ongetwijfeld romantisch en zijn daarom bijzonder populair in de bepaalde interieurstijlen zoals vintage en shabby chic. Ook de landhuisstijl profiteert van het edele effect van een deco vogelkooi. Of een vogelkooi op de feestelijke tafel staat, als een decoratie op de bruiloft is gebruikt of buiten op het terras staat – kleine decoratieve vogelkooitjes zijn altijd bijzondere blikvangers. Met passende objecten is de vogelkooi een stijlvolle decoratie op elk moment van het jaar en voor elke gelegenheid.

De beste ideeën voor deco vogelkooien

Een beetje romantisch, vintage of shabby chic – een decoratieve kooi brengt bijzondere stijlen naar je interieur. En het beste is: je kan het altijd weer versieren! Of het nu gaat om raam- of tafeldecoratie, wij hebben de beste ideeën voor je samengesteld.

Decoratieve vogelkooi voor je tafel

De vintage vogelkooien kunnen ook zonder een piepende vogel een mooie versiering zijn. Vooral kleine decoratieve vogelkooitjes zijn een absolute blikvanger op een feestelijke tafel. Zo kan je ze met mooie bloemetjes of theelichtjes vullen en daarna deze decoratieve elementen bij elk tafelgerei plaatsen. Wij vinden ook dat op een bruiloft een bijzonder goed idee is om de tafelnummers te versieren met vogelkooien. Iets anders!

Dit is waar je moet opletten bij de vogelkooi decoratie voor je tafel:

 • De grootte van de vogelkooi bepaalt de ruimte voor andere decoratieve objecten.
 • Vooral is de deur heel belangrijk. Als ze te klein is, kan je niet veel decoraties binnen plaatsen.
 • Kleine vogelkooitjes, die van bovenaf geopend kunnen worden, zijn perfect als tafeldecoraties, omdat je de vogelkooi zo gemakkelijk kan vullen.

Deco vogelkooi voor het raam

Een vogelkooi ziet er niet alleen mooi uit als een tafeldecoratie. Vintage vogelkooien zien er ook geweldig uit op een boekenplank, bij een open haard of op een vensterbank. Deze raamdecoratie met een vogelkooi is zeer eenvoudig. Kies een gouden vogelkooi, plaats hem op de vensterbank en versier hem met gouden distels zoals je dat wenst. Als je wilt, kan je de ruimte in de decoratieve kooi gebruiken om tijdschriften of decoratieve objecten te zetten. We vinden het leuk!

Vogelkäfig-Deko auf dem Fensterbrett mit Blumen in Gold

Decoratieve vogelkooi met bloemen

Vetplanten, orchideeën en cactussen zien er heel mooi uit in een decoratieve vogelkooi. Met verse bloemen of kunstbloemen kan je nog meer kleur toevoegen en de kooi een extra romantisch tintje geven. Snijbloemen en kunstbloemen zijn ook een goede keuze voor een decoratieve kooi. Je kan zelfs mos en vetplanten met vaste potgrond in een kooi planten en deze op de vensterbank plaatsen of met een geschikte haak in het raam hangen. Vooral vetplanten hebben niet veel ruimte nodig om te groeien en kunnen hier uitstekend gedijen. Luchtplanten in een decoratieve kooi zijn nog gemakkelijker te onderhouden. Besproei de luchtplanten gewoon met een beetje water en ze zullen lang genieten van je deco vogelkooi.

Kleiner Deko-Vogelkäfig mit Sukkulenten auf einem Holzesstisch

Onze tip: Als je de vogelkooi met verse bloemen wilt decoreren, gebruik dan een nat schuim. Dit houdt de bloemen langer vers. Je kan de planten ook laten drogen voor de retro stijl. Plaats de vogelkooi met de bloemen op een luchtige, warme plaats.

Vogelkooi decoratie voor de bruiloft

Bereid je je bruiloft in een romantische of vintage stijl voor? De vogelkooi kan hier ook gebruikt worden als een mooie decoratie. Gedroogde rozen in witte vogelkooien zijn perfect als tafeldecoraties. Alternatief kan je de deco vogelkooi ook als een enveloppendoos gebruiken om de wenskaarten van je gasten op te halen. Plaats de kooi op de cadeautafel en gebruik een “Kaarten” bordje om aan te geven dat dit het verzamelpunt voor de trouwkaarten is.

Onze tip: Je kan de vogelkooi ook in goud of in een andere kleur naar je keuze besproeien, als het beter passt bij je bestaande decoratie. Zo werkt het:


Stap voor stap naar de gouden vogelkooi:

 1. Stap 1

  Plaats je decoratieve vogelkooi op een stevige basis die je met oud krantenpapier heeft gelegd.

 2. Stap 2

  Spuit de kooi (of andere voorwerpen) nooit in huis, maar altijd buiten in de frisse lucht!

 3. Stap 3

  Schud het blikje met de verf goed en spuit het gelijkmatig op de vogelkooi op een afstand van ongeveer 20 tot 30 cm.

 4. Stap 3

  Minstens 24 uur laten drogen.

Doe-het-zelf: een decoratieve vogelkooi

Geen zin in een witte vogelkooi? Met een geschikte acrylverf kan je de decoratieve kooi een eigen tintje geven. Laat de verf goed drogen alvorens de kooi verplaatsen. Hierdoor kan je voorkomen dat de verf naar andere meubelen wordt overgebracht. De snelste doe-het-zelf decoratie met een vogelkooi is met prachtige kaarsen. Vooral uitstekend vinden we de decoratie van een gouden vogelkooi met witte stompkaarsen in verschillende maten. Een prachtige doe-het-zelf kandelaar met een persoonlijke tintje!