Gedekte tafel met kerstballen in glazen vaas

Voor een pure decoratie die licht en transparant is, is decoratie van glas perfect geschikt. Er zijn tal van ideeën om glasdecoratie, bijvoorbeeld een decoratieve glazen schaal, te stylen. Of het nu gaat om een feestelijke gevulde glazen schaal met glinsterende kaarsen op tafel, of een sfeervol dagelijks woonaccessoire op de salontafel, gevuld met smakelijke vruchten; decoratieve glazen schalen zijn op diverse manieren inzetbaar. Onze interieurspecialisten zullen je vertellen waarom glasdecoratie in de vorm van een decoratieve glazen schaal altijd past. Een decoratieve glazen schaal is bijvoorbeeld niet enkel een praktisch product voor het opbergen van diverse zaken. Wij geven je creatieve tips over hoe de decoratie in de glazen schaal er in een paar eenvoudige stappen oogverblindend uitziet. Creëer hele composities van fruit, decoratie en alles wat je maar kunt bedenken.

Tips voor een mooie glasdecoratie

Laat je creativiteit de vrije loop en geef je decoratieve glazen schaal een nieuwe look door verschillende elementen toe te voegen aan het transparante woonaccessoire! Vaak heb je al een of ander decoratief object in huis. In het donkere seizoen van het jaar zorgt een lichtslinger, gedrapeerd in een glazen schaal, voor veel sfeer in de ruimte. Kaarsen zijn een must voor een gezellige avond. Ook deze kunnen worden ondergebracht in een decoratieve glazen schaal. Planten zorgen niet alleen voor een beter klimaat en gezonde lucht, ze zijn ook heel sfeervol. Presenteer ze zonder vazen en klassieke bloempotten op de salontafel in een glazen schaal. Laat je creativiteit de vrije loop met glasdecoratie!

Onze tip: seizoensdecoratie in een decoratieve glazen schaal! Afhankelijk van het seizoen kunnen glazen kommen steeds opnieuw worden gedecoreerd. In de herfst zijn kaarsen in combinatie met twijgen en mos een mooi plaatje. In de zomer zorgen schelpen, fijn zand en maritieme voorwerpen echter voor de perfecte glasdecoratie.

Decoratieve glazen schaal versieren? Een eitje!

Waarom zou je tevreden zijn met enkele bloemen in je decoratieve glazen schaal als je misschien wel een magische minituin zou kunnen maken? Wat in eerste instantie misschien een beetje ingewikkeld klinkt, is eigenlijk heel snel gedaan. De bloemrijke voorjaarsversiering is niet alleen geschikt voor het interieur, maar kan ook heel goed buiten in de tuin, op het terras of balkon een plekje krijgen. Je kunt ook de zelfontworpen minituin in de glazen schaal aan iemand cadeau doen. In een gedetailleerde stap-voor-stap handleiding vertellen we je hoe je de minituin bij jou thuis kunt maken. De belangrijkste benodigdheden voor het decoreren van de glazen schaal zijn bloemen en natuurlijk de glazen schaal zelf. De perfecte basis wordt gevormd door een ronde glazen schaal. Maar ook een hoge, grote decoratieve glazen schaal is geschikt.

Minituin in glas – hoe het werkt

 1. Stap

  Plaats de bloemen in een diepvrieszak, inclusief de kunststoffen pot. Dit zorgt ervoor dat de rest van de decoratie niet beschadigd raakt tijdens het besproeien.

 2. Stap

  Leg nu een laagje mos rond de pot. Om het mos op zijn plaats te houden, gebruik je een standaard elastiekje.

 3. Stap

  Plaats de plantenpot samen met het mos in de decoratieve glazen schaal.

 4. Stap

  Als de ruimte tussen de pot en de plant te groot is, vul deze dan gewoon met wat meer mos.

 5. Stap

  Als je decoratieve glazen schaal groot genoeg is, kun je volgens dezelfde procedure een willekeurig aantal plantenpotten met mooie bloemen toevoegen. Kleine tip: Het ziet er bijzonder mooi uit als je kiest voor verschillende kleuren en soorten bloemen.

 6. Stap

  Versier je groene glasdecoratie naar eigen wens en smaak.

Glasdecoratie in vele ontwerpen

Decoratieve glazen schalen zijn verkrijgbaar in een grote verscheidenheid aan stijlen. Je kunt een geschikte glazen schaal voor decoratie kiezen op basis van jouw persoonlijke decoratieve ideeën en de stijl van je interieur. Zorg er wel voor dat er een uniform, harmonieus totaalbeeld wordt gecreëerd. Of het nu gaat om een ronde of hoekige decoratieve glazen schaal – bijzondere ontwerpen creëren een modern accent in je huis. Daarnaast kunnen decoratieve glazen schalen ook uitstekend gecombineerd worden met bestaande producten (fruit, walnoten, sleutels), als opslag dus. Creëer een harmonieuze compositie die een moderne look heeft en tegelijkertijd praktisch is!

Prachtige glasdecoratie

Decoratieve glazen schalen zijn ideaal om van alles stijlvol te presenteren. Veel interieurliefhebbers gebruiken graag glazen schalen om fruit op tafel of op het dressoir te presenteren. Maar glazen schalen zijn ook een optisch hoogtepunt in huis, gecombineerd met andere decoratieve objecten. Ben je nog op zoek naar een mooie glazen schaal? Registreer je dan nu op Westwing en mis geen enkele exclusieve deal!