Ontdek onze interieur sale -70%!

Moeder met kind in babykamer met decoratie

De komst van een kleintje brengt veel veranderingen met zich mee. Niet alleen het dagelijkse leven van de ouders verandert, maar ook je huis moet worden aangepast. In veel gevallen wordt de studeerkamer omgebouwd tot een babykamer. Kleed deze ruimte aan met babykamer decoratie.

Een goede babykamerinrichting is essentieel. Zowel de baby als de ouders moeten zich thuis voelen in de kinderkamer. Met een goed doordachte inrichting, zorg je ervoor dat de babykamer zowel praktisch als comfortabel is. Mooie babykamerdecoratie zorgt voor een kindvriendelijke en sfeervolle aankleding van de kinderkamer. Wij vertellen je hoe je met kindvriendelijke decoratie de babykamer sfeervol en veilig inricht!

Babykamer inrichten: liefdevolle details voor kleine ontdekkingsreizigers

Weinig slaap en dag en nacht in de weer met de kleine – het leven van jonge ouders gaat niet altijd over rozen. Toch kan je het jezelf gemakkelijker maken door de inrichting van de babykamer te optimaliseren. Daarbij spelen niet alleen de meubels een rol, ook de decoratie van de babykamer moet zorgvuldig gekozen worden.

De kleine nieuwkomer zal zich meteen thuis voelen in een ruimte die veiligheid en warmte uitstraalt. Vanaf de geboorte is een kind al in staat om zijn omgeving met al zijn zintuigen waar te nemen. Pasgeboren baby‘s nemen indrukken op uit hun directe omgeving en reageren op prikkels. De decoratie van de babykamer speelt dus ook een rol bij de ontwikkeling van het kind.

Babykamer in verschillende kleuren met kinderbedje en stoel

Decoratie voor de babykamer: van lichtslingers tot muurstickers

De decoratie in de babykamer zorgt voor een harmonisch ruimtelijk effect. Omdat baby’s de eerste maanden niet erg mobiel zijn, vormt de aankleding van de wanden en het plafond de belangrijkste basis voor de babykamerinrichting. Vriendelijke, lichte kleuren zorgen voor een behaaglijke sfeer. Door te kiezen voor behang met een lieflijk tafereel creëer je herkenning en vertrouwdheid. Ook een mobiel aan het plafond is een mooi ankerpunt waar de baby naar kan kijken. Met glow-in-the-dark stickers op het plafond en/of de wanden, heeft de baby ook ’s nachts een herkenningspunt.

Licht speelt een belangrijke rol in het ontwerp van de babykamer. Mooie lampen en indirecte lichtbronnen in kindvriendelijke vormen en kleuren voegen niet alleen een decoratieve, maar ook praktische waarde toe aan de babykamerdecoratie. Gedimd licht of nachtlampjes zorgen ervoor dat je ’s nachts borstvoeding kan geven of een luier kan verschonen zonder dat je de hele kamer moet verlichten. Met lichtslingers en dimbare wandlampjes creëer je sfeer in de babykamer.

Trendkleuren voor de babykamer

Tegenwoordig hebben babykamers steeds vaker een neutrale inrichting. Een meisje krijgt niet standaard een babyroze kamer, ook geel, groen en blauw kunnen gerust worden toegepast in de kamer van een meisje. Hetzelfde geldt voor een jongenskamer voor jongens. Babyblauw is al lang geen standaard keuze meer. Met een neutrale basis voor de babykamer hou je het rustig en sfeervol. Door babykamerdecoratie subtiel toe te passen, geef je de kamer alsnog een kindvriendelijke uitstraling.

Babykamer decoratie voor muren en plafond

Met babykamer decoratie kan je de hele kamer inrichten. Leuke spulletjes voor op de wandplank, zachte knuffels voor in het bed, fijne speelplaids voor op de vloer, maar ook de wanden en het plafond kan je decoreren. Muurstickers voor de babykamer zijn de trend van dit moment. Deze zijn vaak verkrijgbaar in allerlei leuke motieven en kunnen steeds weer op een andere plek geplakt worden. En wil je kind eens wat anders? Dan haal je de muurstickers er gewoon vanaf! Muurstickers zijn daarom een mooi alternatief voor behang.

Er zijn ook glow-in-the-dark muurstickers verkrijgbaar. Als deze overdag genoeg licht krijgen, geven ze ’s nachts licht. Hierdoor creëer je herkenningspunten voor de baby of het kind. Ook heel leuk: lichtgevende sterstickers voor op het plafond. Hierdoor is het net alsof je kleine onder een sterrenhemel ligt. Reken maar dat je kind heerlijk in slaap valt! Bij Westwing vind je de mooiste babykamer decoratie en babykamerideeën voor een sfeervolle en rustgevende kinderkamer.