Moeder met kind in babykamer met decoratie

De komst van een kleintje brengt veel veranderingen met zich mee. Niet alleen het dagelijks leven van de ouders verandert, ook je woning moet worden aangepast. Misschien heb jij een kamer over, maar in veel gevallen wordt de studeerkamer omgebouwd tot een babykamer of wordt het washok opgeofferd. Kleed deze ruimte knus aan en maak hier een stijlvol, rustgevend en sfeervol plekje voor je baby van.

Welke stijl je kiest voor de babykamer is natuurlijk aan jou. Na het aanpakken van de muren en de vloer, is het tijd voor het kiezen van meubels en decoratie. Babykamer decoratie is misschien wel het belangrijkst voor het creëren van sfeer en warmte. Hier vind je heel veel babykamer inspiratie en lees je alles over het inrichten van de babykamer met passende babykamer decoratie.

Praktisch en comfortabel

Een goede babykamerinrichting is essentieel. Zowel de baby als de ouders moeten zich thuis voelen in de kinderkamer. Met een goed doordachte inrichting, zorg je ervoor dat de babykamer zowel praktisch als comfortabel is. Mooie babykamerdecoratie zorgt voor een kindvriendelijke en sfeervolle aankleding van de kinderkamer.

Of je nu een babykamer voor een jongen of een babykamer voor een meisje gaat inrichten, voor elke kamer zijn er veel ideeën voor een knusse aankleding. Wij vertellen je hoe je met kindvriendelijke decoratie de babykamer sfeervol en veilig inricht!

Besteed aandacht aan de decoratie voor de babykamer

Weinig slaap en dag en nacht in de weer met de kleine – het leven van jonge ouders gaat niet altijd over rozen. Toch kan je het jezelf gemakkelijker maken door de inrichting van de babykamer te optimaliseren. Daarbij spelen niet alleen de meubels een rol, ook de decoratie van de babykamer moet zorgvuldig gekozen worden. De kleine nieuwkomer zal zich meteen thuis voelen in een ruimte die veiligheid en warmte uitstraalt.

Vanaf de geboorte is een kind al in staat om zijn omgeving met al zijn zintuigen waar te nemen. Pasgeboren baby‘s nemen indrukken op uit hun directe omgeving en reageren op prikkels. De decoratie van de babykamer speelt dus ook een rol bij de ontwikkeling van het kind.

Babykamer decoratie per thema

Je kunt natuurlijk een thema of stijl kiezen voor de babykamer. Hier pas je dan ook de babykamer decoratie op aan. Ga voor het thema jungle met dierenkoppen aan de muur en dierenposters. Of kies voor jungle behang, zo maak je er pas echt een jungle kamer van.

Is dit iets te druk dan kun je ook voor een rustiger thema kiezen. Denk maar eens aan veren of wolken. Behang een muur met wolkenbehang, zet een wolkenlampje neer en hang een mobiele met wolkjes boven het babybedje. Zolang je alles mooi op elkaar afstemt qua kleurgebruik staat niets een knusse babykamer nog in de weg.

Decoratie voor de babykamer: het begin

Omdat baby’s de eerste maanden niet erg mobiel zijn, vormt de aankleding van de wanden en het plafond de belangrijkste basis voor de babykamerinrichting. Vriendelijke, lichte kleuren zorgen voor een behaaglijke sfeer. Door te kiezen voor behang met een lieflijk tafereel creëer je herkenning en vertrouwdheid.

Ook een mobiel boven het bedje is een mooi ankerpunt waar de baby naar kan kijken. Met glow-in-the-dark stickers op het plafond en/of de wanden, heeft de baby ’s nachts een herkenningspunt. Wanddecoratie zoals een pluche dierenkop geven de ruimte veel sfeer.

3x Onmisbaar in de babykamer

  1. Verlichting

    Licht speelt een belangrijke rol in het ontwerp van de babykamer. Mooie lampen en indirecte lichtbronnen in kindvriendelijke vormen en kleuren voegen niet alleen een decoratieve, maar ook praktische waarde toe aan de babykamer decoratie. Gedimd licht of nachtlampjes zorgen ervoor dat je ’s nachts borstvoeding kan geven of een luier kan verschonen zonder dat je de hele kamer moet verlichten. Met lichtslingers en dimbare wandlampjes boven de commode creëer je sfeer in de babykamer.

  2. Decoratieve objecten

    Als het kind ouder is, zijn grappige of vrolijke decoratieve objecten ook erg leuk. Zet ze op een plank zodat de kleine ze goed kan bekijken.

  3. Opbergen

    Opbergers kunnen ook heel decoratief zijn. Opbergmanden van rotan zijn bijvoorbeeld erg stijlvol en zorgen voor een opgeruimde look van de kamer.

Trendkleuren voor de babykamer

Tegenwoordig hebben babykamers steeds vaker een neutrale inrichting. Een meisje krijgt niet standaard een babyroze kamer, ook geel, groen en blauw kunnen gerust worden toegepast in de kamer van een meisje. Hetzelfde geldt voor een jongenskamer voor jongens. Babyblauw is al lang geen standaard keuze meer. Bovendien zijn er ook mensen die niet willen weten wat het geslacht van hun baby is. Met een neutrale basis vol hout, wit en natuurlijke materialen voor de babykamer hou je het rustig en sfeervol.

Door babykamer decoratie subtiel toe te passen, geef je de kamer alsnog een kindvriendelijke uitstraling. Babykamer decoratie is bovendien een eenvoudige manier om kleur toe te voegen aan de ruimte. Okergeel is bijvoorbeeld superleuk als accentkleur in een verder moderne of neutrale kamer. Een landelijke babykamer is waarschijnlijk licht van kleur met veel wit en grijs. Hier kun je heel eenvoudig wat pastelkleurige decoratieve items aan toevoegen om het geheel wat speelser te maken.

Babykamer decoratie voor muren en plafond

Met babykamer muurdecoratie kan je de hele kamer net wat gezelliger en knusser maken. Leuke spulletjes voor op de wandplank, zachte knuffels voor in bed, fijne speelplaids voor op de vloer, maar ook de wanden en het plafond kan je decoreren.

Muurstickers voor de babykamer zijn de trend van dit moment. Deze zijn vaak verkrijgbaar in allerlei leuke motieven en kunnen steeds weer op een andere plek geplakt worden. En wil je kind eens wat anders? Dan haal je de muurstickers er gewoon vanaf! Muurstickers zijn daarom een mooi alternatief voor behang.

Babykamer decoratie als kraamcadeau

Babykamer decoratie is ook erg leuk om te geven als kraamcadeau aan de kersverse ouders. Een schattig nachtlampje, een lieve knuffel of kleurrijke poster voor aan de muur; het zijn leuke en originele ideeën voor een kraamcadeau.

Of je nu een complete babykamer zoekt of alleen een stel decoratieve items. Of je nu een kleine babykamer gaat inrichten of een hoekje vrij hebt gemaakt in de kamer van papa en mama; met babykamer decoratie maak je elke babykamer echt af. Bij Westwing vind je de mooiste babykamer decoratie, accessoires en babykamer ideeën voor een sfeervolle en rustgevende kinderkamer.

Baby op komst? Registreer je op Westwing en mis geen enkele deal voor prachtige babykamer decoratie!