Topmerken tot -70%! Registreer nu!

Roze kinderkamer met bed, dressoir en speelgoed

De gouden regel voor een succesvolle kinderkamer decoratie: de wereld door de ogen van de kinderen zien! Dat betekent speels, creatief en met veel plezier. Want als decoratie en speelgoed de verbeelding prikkelen, kunnen kinderen hun creativiteit de vrije loop laten. Bijvoorbeeld met knuffelzachte dieren, speelgoed en opbergdozen die het opruimen een fluitje van een cent maken! En ouders zullen dat zeker ook leuk vinden. Hier vind je veel ideeën voor de kinderkamer decoratie.

Kinderen moeten zeer toegeeflijk zijn met volwassenen.


Antoine de Saint-Exupéry

Passend kleurontwerp met kinderkamer decoratie

Omdat kinderen dol zijn op kleuren, kan de kinderkamer decoratie ook kleurrijk zijn. Kies zelf de kleur over of bepaal samen met je kind in welke kleuren je de kinderkamer wilt ontwerpen.

Deze kleuren zijn geschikt voor de kinderkamer decoratie

 1. Meisjeskamerdecoratie in roze: veel meisjes zullen vragen om een kamerontwerp in roze. Je kunt de vrouwelijke kleur gebruiken voor de wanden en zodoende muurstickers in de kinderkamer aanbrengen of sommige muren in het roze schilderen. Natuurlijk kun je de kleur ook subtieler gebruiken. Dan kun je het beste werken met decoratieve kinderkamer accessoires en deco zoals bedlinnen, gordijnen of vloerkleden, die de kleur harmonieus in de kamer integreren.
 2. Kinderkamer decoratie voor jongens in het blauw: jongens zijn meestal gek op kinderkamer decoratie in het blauw. Je hebt de keuze uit de verschillende nuances. Van lichtblauw tot donker nachtblauw, het ontwerp van de kinderkamer in blauw kan bovendien verschillende thema’s aannemen. Bijzonder populair: een donkerblauwe wanddecoratie in de kinderkamer die doet denken aan de ruimte en versierd is met sterren en planeten.
 3. Gender-neutrale kleuren voor het interieur: natuurlijk hoeft de kinderkamer decoratie niet ontworpen te worden met genderspecifieke kleuren zoals roze of blauw. Voor kinderen is het meestal een prioriteit dat hun kamer kleurrijk is en enkele kleuren bevat. Vriendelijke kleuren zoals groen, oranje, geel of turquoise zijn geschikt voor het inrichten van kinderkamers. Uiteraard kunnen de kleuren ook met elkaar gecombineerd worden. Om de kamer er echter niet al te onrustig uit te laten zien, raden wij aan om met maximaal twee kleuren de toon zetten.

Spannende thema’s voor kinderkamer decoratie

Mooie kinderkamer decoratie is vooral succesvol als de kamers volgens een bepaald thema zijn ingericht. Het meubilair kan neutraal worden gehouden – het is voldoende als de kinderkamer accessoires en decoratie passen bij een thema en dus van invloed zijn op de sfeer van het interieur. We tonen je drie populaire ideeën voor de inrichting van de kinderkamer die zeker goed zullen aanslaan bij de kleine bewoners:

 1. Welkom in de jungle!

  Wat is er spannender dan een kinderkamer in een wilde jungle om te toveren? Een behang met een palmbomen of een wandsticker met wilde dieren kan de sfeer in een mum van tijd veranderen. Knuffels worden op een plank gelegd en worden zo echte junglebewoners. Beddengoed in lichtgroen maakt het jungleparadijs compleet en biedt jouw kleintjes een gezellige plek om te slapen.

 2. Prinses

  Het prinsessen thema is vooral populair voor de versieringen van de kinderkamer voor meisjes. Kleuren zoals roze en lila zijn overheersend in het ontwerp en kunnen worden benadrukt door enkele glinsterende elementen in de muurdecoratie. Onze tip: schilder een kroon aan het hoofdeinde van het bed of ledikant met muurverf en tover de een echt prinsessen-bed tevoorschijn.

 3. Ridders en kastelen

  Superhelden en avonturiers staan natuurlijk op de voorgrond van de kinderkamer decoratie vooral in kamers voor jongens. Ridders en kastelen zijn nog steeds een populair thema. Onze decoratie tip: een luifel in de kinderkamer kan dienen als toren voor een denkbeeldig ridderkasteel als je kiest voor een neutrale kleur zoals grijs. Als je wilt, kun je het wandontwerp in de kinderkamer uitbreiden en zo een echte speeltuin voor jongens creëren.

Kinderkamer decoratie op wand & plafond

Als fantasierijke decoratie op de muur of het plafond kunnen veel ideeën creatief worden uitgevoerd in de kinderkamer. In tegenstelling tot het interieur, kan het wandontwerp ook zonder veel kosten opnieuw worden vormgegeven – mocht de smaak van de kleintjes veranderen. Natuurlijk zijn niet alleen de verschillende kleurrijke wandkleuren populair voor de kinderkamer decoratie, maar ook de muurschilderingen in de kinderkamer kunnen een hoogtepunt vormen. Om niet te veel onrust in de kamer te veroorzaken, moet men hoogstens één muur bekleden met een sticker of behang. Wie alleen een specifieke decoratie aan de muur wil bevestigen, kan natuurlijk ook mooie wandprints en afbeeldingen voor de kinderkamer bij ons vinden.

Laat je kinderen zelf kunstenaar worden en hang de kleine werken op als kinderkamer decoratie. Zo kun je in een mum van tijd de muren versieren en je kinderen zullen zeker trots zijn op de ingelijste afbeeldingen.

Decoratie voor de babykamer: lief & delicaat

De decoratie in de babykamer kan het beste rustig, subtiel en delicaat zijn en daarom is gebruik van pasteltinten bijzonder slim. In combinatie met wit of crème zien felle kleuren zoals roze, abrikoos, limoengroen of lichtblauw er prachtig uit. Natuurlijk zijn er veel ideeën voor een babykamer over hoe je de kleur vakkundig als accent kunt gebruiken. Wij adviseren te kiezen voor wanden in een pastelkleur en meubelstukken in neutrale tinten. Zo kun je de meubels eventueel nog gebruiken voor een tweede baby en is het geheel niet te veel gericht op één stijl. Bovendien kun je naar wens spelen met kinderkamer accessoires en decoratie. 

Decoratie voor de tienerkamer: cool & trendy

Jongeren willen een moderne kamer die er fris en trendy uitziet. Heldere lijnen en neutrale tinten zien er volwassen uit en kunnen met een paar gekleurde woonaccessoires een gezellig sfeertje krijgen. In plaats van veel patronen te gebruiken voor de decoratie, raden wij je aan om alleen een krachtige accentkleur te gebruiken in het ontwerp. Dit zorgt voor een evenwichtige sfeer in de kamer waarin je tiener zich op zijn gemak voelt. Het is het beste om de tiener zelf inspraak te geven bij het inrichten van deze tienerkamer, zodat het eindresultaat voor alle betrokkenen naar wens is.

Onze mooiste kinderkamer decoratie

Om de kinderkamer te laten slagen, hebben wij de mooiste decoratie, accessoires en elementen voor een modern en tegelijkertijd kindvriendelijk interieur voor je samengesteld. Natuurlijk zijn er ook geschikte artikelen voor een geslaagde decoratie van de tienerkamer. Bekijk onze selectie decoratie en accessoires en ontdek hoeveel mogelijkheden er zijn voor een stijlvolle kinderkamer decoratie.