Kantoor decoratie header

Waarom kantoor decoratie voor je home office zo belangrijk is. Thuis werken is fijn, maar het zorgt er ook voor dat werk en privé door elkaar heen kunnen gaan lopen. Het is dus belangrijk om je kantoor aan huis goed in te richten, zodat duidelijk is waar wordt gewerkt en waar niet. Voor voldoende inspiratie en creativiteit, is het noodzakelijk om je kantoor stijlvol in te richten.

Uit onderzoek blijkt dat mensen zich beter kunnen concentreren in een opgeruimde omgeving. Wel moet deze ruimte sfeer uitstralen en stijlvol gedecoreerd zijn. Hierbij zijn meubels, maar ook kantoor decoratie van belang. In dit artikel ontdek je hoe je je home office omtovert tot een fijne werkplek.

Kantoor decoratie voor creativiteit

In een stijlvolle omgeving kun je beter werken en je concentreren dan in een rommelig hok. Een stijlvolle inrichting van je werkkamer met daarbij mooie woondecoratie kan dan ook bijdragen aan je creativiteit en voor veel inspiratie zorgen. Kies voor passende kantoor decoratie. Wat we precies verstaan onder kantoor decoratie? In principe kun je denken aan woonkamer decoratie. Hieronder hebben we een lijstje gemaakt met opties!

Wanddecoratie

Wanddecoratie zet de toon in het kantoor aan huis. Bij wanddecoratie kun je denken aan inspirerende posters, bijvoorbeeld met motiverende teksten, een bijzondere foto, een kunstwerk, een decoratieve wereldkaart, illustratie of vrolijk behang.

Mok

Een mooie decoratieve mok drinkt nét even wat lekkerder dan een gewoon kopje. Kies voor een design mok met mooie print of inspirerende, grappige tekst.

Klok

Een speelse klok is niet alleen een handige hulp om de tijd af te kunnen lezen. Het kan ook een stijlvol accessoire vormen in je werkkamer. Kies voor een tafelklok of wandklok.

Kandelaar

Misschien is de werkruimte niet de eerste ruimte waar je kaarsen brandt. Wel is het heel sfeervol en rustgevend om tijdens de koude maanden van het jaar de werkkamer extra knus te maken met kaarslicht.

Spiegel

Een spiegel is misschien niet het eerste waar je aan denkt bij het decoreren van je kantoorruimte. Een spiegel kan deze ruimte wel een ruimtelijk gevoel geven. Bovendien weerkaatst een spiegel het licht.

Plant

Een groene plant is erg sfeervol en zorgt voor een natuurlijke flair in de ruimte. Een plant zorgt bovendien voor gezonde, frisse lucht en veel zuurstof.

Vaas

Je kunt ook een mooie vaas op tafel of op de vloer zetten. Denk aan een bijzonder exemplaar van aardewerk of een klassiek Delfts Blauw exemplaar.

Vloerkleed

De vloer heeft veel invloed op de sfeer in de ruimte. Een vloerkleed in het kantoor zorgt voor veel warmte en kan ervoor zorgen dat je je extra comfortabel voelt in deze ruimte.

Lamp

Goed licht is onmisbaar in de kantoorruimte. Het beste kun je een combinatie maken van hang-, wand- en bureaulampen. Een hanglamp geeft de ruimte een goed basislicht. Daarbij kan een bureaulamp fijn zijn voor het goed kunnen lezen van teksten op papier.

Mand

Een mooie gevlochten mand kan het kantoor aan huis een elegante, natuurlijke look geven. Hierin kun je spullen opbergen of je kunt hem voor oud papier gebruiken.

Prikbord

Een praktisch prikbord is niet alleen functioneel. Het is ook een decoratief hoogtepuntje in het kantoor aan huis. Op een prikbord kun je briefjes, visitekaartjes en andere dingen prikken die je moet onthouden.

Accentmuur

In een kantoor aan huis is het erg leuk om te kiezen voor een sfeervolle accentmuur. Ga voor een wand met vrolijk behang, vol schilderijen, foto’s of kunstwerken. Je kunt ook een wand schilderen in een bijzondere kleur.

Kantoor decoratie: balans tussen praktisch en decoratief

Zorg ervoor dat er niet te veel in de kantoorruimte staat. Een kantoor is gebaat bij rust en eenheid. Het is dus verstandig om niet de hele ruimte vol te zetten met afleiding in de vorm van kinderspullen, vakantiesouvenirs, of alledaagse huiselijke dingen.

Kies ervoor om in je kantoorruimte praktisch te combineren met decoratieve objecten. In een comfortabele ruimte waarin je je op je gemak voelt, zal je beter kunnen werken dan in een ongezellige ruimte.

Boekenkast als kantoor decoratie

De boekenkast is voor velen een item dat een plek krijgt in de werkkamer. Ga voor een boekenkast tot het plafond, om hier veel boeken een plekje te kunnen geven. De boekenkast vul je natuurlijk met boeken die je nodig hebt voor je werk. Boeken die over je vak gaan of die jou inspireren. Dat kunnen ook kunstboeken, fotoboeken of koffietafelboeken zijn.

Een mooie boekenkast is niet alleen een functioneel meubel. Het is ook decoratief en stijlvol. Orden de boeken op kleur en formaat om het geheel er netjes uit te laten zien.

Kantoor decoratie creëert een goede werkplek

Naast inspiratie en decoratie, is het verstandig om ervoor te zorgen dat je kantoor aan huis voldoet aan bepaalde eisen. Denk aan voldoende licht, een goed afgesteld bureau, een stoel die ingesteld kan worden, een goed werkende computer of laptop, internet, een goed toetsenbord en muis, een printer, een verlengsnoer, stopcontacten, telefoon en eventueel toegang tot mailservers, bepaalde documenten en dergelijke.

Tip

Denk ook aan de akoestiek in je werkruimte. Het kan erg vervelend zijn om in een ruimte te werken waar het geluid weerkaatst of nagalmt. Door vloerbedekking of een kleed neer te leggen, of akoestische panelen of materialen op de muur te bevestigen voorkom je vervelende akoestiekproblemen.

Werk jij veel thuis en wil je graag je home office onder handen nemen? Wil je van je werkruimte een stijlvolle en ergonomische plek maken waar jij in alles rust je werk gedaan krijgt? Hopelijk hebben wij je met dit artikel kunnen inspireren. Door het toevoegen van passende luxe kantoor decoratie, wordt jouw kantoor aan huis een heerlijke plek om te werken.

Op zoek naar nog meer inspiratie?

Ben je op zoek naar meer informatie over decoratie voor de babykamer, kinderkamer, slaapkamer, keuken, badkamer of gang? Lees dan onze artikelen over dit onderwerp.

Bij Westwing lees je alles over het inrichten van je woning. Je vindt hier inspiratie voor elke kamer, doel en elke gelegenheid. Je vindt er bovendien ook meubels voor elke stijl – voor binnen en buiten, accessoires, decoratieve items, praktische must-haves en bijzondere details.

Nog geen lid? Registreer je snel bij Westwing en mis geen enkele kantoor decoratie deal voor een perfecte home office!