krijtbord ideeën tekst

Een krijtbord is een onmisbaar interieur item. Waarom? Nou, je kunt er van alles op kwijt: een boodschappenlijstje, zelfgemaakt gedicht, een to-do-list of een kattebel aan je geliefde. Dat is niet alleen handig, het ziet er ook nog eens heel leuk uit. Zeker wanneer je het bord versiert met tekeningen en leuke letters. In dit artikel laten we je zien in welke ruimtes je een krijtbord kunt toepassen en hoe je ervoor zorgt dat het een echte blikvanger wordt. En wil je weten hoe je een schoolbord het beste kunt schoonmaken? Hier alle krijtbord ideeën op een rijtje!

Welk krijtbord kies jij?

Voordat we aan de slag gaan met een krijtbord versieren, is het eerst noodzaak om een bord te installeren. Maar welk bord kies je? Hier drie opties:

 1. Standaard krijtbord

  Een standaard krijtborden in verschillende maten is erg maklelijk te vinden en te kopen. Deze kan je vervolgens vaak eenvoudig met een schroef aan de muur bevestigen. Makkelijk en budgetvriendelijk dus!

 2. Krijtbord op maat

  Zoek je een schoolbord met een specifieke afmeting? Wil je bijvoorbeeld een krijtbord muur creëren? Dan is een krijtbord op maat een goed alternatief. Iets duurder maar helemaal naar wens!

 3. Krijtbordverf

  Een andere manier om een krijtbord op maat te maken is door er eentje te schilderen! Koop krijtbordverf en beschilder hiermee een muur of deur. Zo maak je makkelijk je eigen krijtbord muur. De grote en vorm? Aan jou de keuze!

Tip: je kunt krijtbordverf ook gebruiken om bijvoorbeeld een houten decoratief dienblad of een spiegel te decoreren. Eerst met krijtbordverf beschilderen en dan kan je er vervolgens een leuke boodschap of inspirerende tekst op zetten.

Krijtbord ideeën voor elke ruimte

Afwasmiddel kopen, ramen zemen, gymspullen meenemen, de verjaardag van je schoonmoeder, tandartsafspraak… Er zijn zoveel dingen die je moet onthouden, dat je er gegarandeerd dagelijks een paar vergeet. De oplossing: een krijtbord! Dit is een verlengstuk van je geheugen. Door elke keer even snel iets te noteren, creëer je meer ruimte in je hoofd. En juist daarom is zo’n hip schoolbord onmisbaar. Niet alleen in de keuken maar ook op andere plekken in huis. Ontdek hier de leukste krijtbord ideeën om je kamer mee te decoreren.

Krijtbord keuken

In de keuken duikt het krijtbord het vaakst op. Logisch, want hoe vaak denk je niet ‘Oh, dat moet ik op het boodschappenlijstje zetten!’? Wees gerust, je bent niet de enige die het dan alsnog vergeet te noteren. Een krijtbord in de keuken is daarom een must. Zodra iets op of leeg is, neem je het krijtje ter hand. Wanneer je een boodschappenlijstje gaat maken, hoef je alleen maar een foto van het bord te maken. Makkelijk, toch? Ontdek hier nog meer keukendecoratie-tips.

In de werkkamer

Ook in de werkkamer komt een krijtbord goed van pas. Bijvoorbeeld om een planning op te maken en afspraken op te noteren, maar ook voor korte notities, een inspirerende tekst of je dagelijkse to-do-list. Creëer bijvoorbeeld een XL-krijtbord-muur naast je bureau zodat je er meerdere dingen op kunt noteren. Check hier nog meer leuke tips voor een werkkamer in te richten.

In de kinderkamer

Door een schoolbord in de kinderkamer te installeren geef je de kids de mogelijkheid om hun creatieve krijtkunsten de vrije loop te laten. Ook prettig: met een krijtbord in de kinderkamer voorkom je dat de kleintjes met watervaste stift het behang gaan inkleuren. 

In de welkomsthal

Ja, ook als welkomsthal of gang decoratie is een krijtbord heel handig! Bijvoorbeeld om nog even snel een lieve boodschap of succeswens achter te laten aan je gezin voordat je naar je werk gaat. Of om je bezoek welkom te heten met een leuke tekst. Zo creëer je een warm welkom voor iedereen.

Tip: wist je dat je via de Westwing Club Sales ook krijtbord versieringen kunt shoppen? Maar dan met kortingen tot 70%?! Registreer je daarom nu op Westwing om je krijtbord ideeën te realiseren!

Krijtbord versieren

Een boodschappenlijstje op een krijtbord is heel handig, maar wel een beetje saai om naar te kijken. Hoe zorg je ervoor dat je bord de blikvanger van de ruimte wordt? Een paar krijtbord ideeën:

Krijtbord ideeën: krijtbord letters

Gebruik verschillende lettertypen. Je kunt hiervoor je eigen creativiteit gebruiken – krijt is immers makkelijk uit te wissen, mocht je niet tevreden zijn – maar je kunt ook krijtbord letters sjablonen gebruiken. Dit is een makkelijke manier om mooie letters te creëren.

Krijtbord ideeën: versieren met tekeningen

Naast mooie letters, kan je ook leuke tekeningen maken met krijt. Tip: teken je boodschappenlijstje in plaats van het uit te schrijven. Staat er een fles wijn op je lijstje? Teken dan een fles wijn. Dat ziet er een stuk gezelliger uit! Je kunt de tekeningen ook afstemmen op het seizoen. Bijvoorbeeld een kerstboom in december, herfstbladeren in het najaar, sneeuwvlokken in de winter, zonnebloemen in de zomer en krokusjes in de lente. Ook hiervoor kan je sjablonen gebruiken, mochten je teken skills je in de steek laten!

Krijtbord schoonmaken

Het grote voordeel van een krijtbord is dat je elke dag een nieuwe creatie kunt maken. Even met een wisser eroverheen en je begint weer met een schone lei! Nou ja, schoon?! Een schoolbord krijgt na verloop van tijd een witte waas door het krijtstof dat na het wissen van het bord achterblijft.

Hoer nog drie handige tips voor het schoonmaken van een krijtbord:

 • Gebruik altijd een schone bordenwisser: klop de wisser daarom uit na gebruik.
 • Gebruik eventueel een vochtig en schoon doekje na het wissen om alle krijtresten weg te halen.
 • Maak het bord eens in de zoveel tijd schoon met azijn opgelost in water. Je kunt ook een ontvetter gebruiken of een speciale krijtbord cleaner. Laat het krijtbord aan de lucht drogen om vegen te voorkomen.

Zo, nu is het jouw beurt om aan de slag te gaan met deze leuke krijtbord ideeën! We zijn erg benieuwd naar het resultaat! Nog op zoek naar een krijtbord en versiering? Registreer je nu bij Westwing en mis geen enkele exclusieve deal!