Lichte keuken met een houten zijkant en zilvere barkrukken

Als er één sterrenbeeld graag thuis is, is het wel de Kreeft. Je bent zorgzaam en beschermend, niet voor niets is horoscoop Kreeft hét moederteken. Je bent op je gelukkigst als je voor mensen kan zorgen; een echt familiemens dus. Daarnaast heeft een Kreeft behoefte aan stabiliteit en comfort. De woonstijl van een Kreeft is daarom eenvoudig en moet functioneel zijn. Het huis van dit sterrenbeeld is comfortabel, uitnodigend en uiteraard hartstikke gezellig. Iedereen voelt zich op zijn of haar gemak bij het interieur van de Kreeft.

Horoscoop Kreeft in een notendop

  • 22 juni t/m 22 juli
  • Kleuren: wit, zilver, lichtblauw en grijs
  • Stenen: maansteen en emerald
  • Sleutelwoorden: thuis en huiselijk, familiemens en beschermend
  • Krachten: meelevend, emotioneel gevoelig en vasthoudend
  • Zwaktes: manipulatief, indirect conflict, leeft soms erg in het verleden en kan onzeker zijn
  • Stijl: landelijk, soft klassiek, vrouwelijk en elegant
  • Hobby’s: koken, tuinieren en knutselen

Horoscoop Kreeft in het algemeen

Er is geen sterrenbeeld zo zorgzaam en beschermend als de Kreeft. Je houdt er niet van om te imponeren of op te vallen, je luistert vooral naar anderen en hebt een goed inlevingsvermogen. Dat inlevingsvermogen zorgt voor een enorme gastvrijheid. Mensen komen maar al te graag bij jou over de vloer. En niet alleen vanwege je prachtige, gezellige en warme interieur, maar ook vanwege je overheerlijke kookkunsten. Je favoriete plek in huis is dan ook de (woon)keuken.

De kledingstijl van de Kreeft

Jij hult je het liefst in verschillende, aangename stoffen. Je gaat voor kwaliteit: wol, linnen, katoen en zijde zijn daarom favoriet. Het liefst draag je jurken of rokken met een klassieke snit. Kreeften houden van breien, borduren en naaien dus de kans is groot dat je sommige kledingstukken zelf maakt.

De woonstijl van de Kreeft

Sterrenbeeld Kreeft is graag thuis en is een echt familiemens. Er is maar één woonstijl die goed bij deze eigenschappen past: een landelijk interieur! Oftewel, wit brocante gecombineerd met naturel hout en verschillende zachte stoffen. Een eclectische mix van kleuren en drukke prints zal je niet zo snel vinden in het huis van een Kreeft. Zachte tinten, als pastel, wit, lichtgrijs en lichtblauw voeren de boventoon. Deze kleuren laten je comfortabel voelen en zorgen voor harmonie. Overweeg ook eens om een muurtje lila te verven. Dit is een ontspannende kleur die je rustig maakt als je emotioneel bent (wat nogal vaak het geval is bij de overgevoelige Kreeft).

Bij een huismus zoals horoscoop Kreeft vind je veel foto’s aan de muur en op (bijzet)tafeltjes, in de keuken staan kruidenrekjes vol verse, groene kruiden (je houdt van kokerellen met verse producten), op de bank liggen warme wollen dekentjes en zachte kussens en de fauteuil is niet compleet zonder een lekker schapenvacht. Een Kreeft heeft moeite om spullen weg te doen, niet voor niets blijf je vaak terugdenken aan het verleden. Bij de aanschaf van ‘nieuwe’ spullen, kies je daarom ook voor vintage. Je bent dol op brocante decoraties, tweedehandsmarkten en kringloopwinkels. Hier kan je volop rondstruinen, op zoek naar mooie items om het thuis nog knusser en gezelliger te maken.

Lievelingsplanten van de Kreeft

Omdat een Kreeft lief en zorgzaam is, ben je een enorme plantengek. Je verzorgt alle planten in huis met heel veel liefde. Niet zo gek dus dat alle planten zo goed groeien bij jou! Omdat horoscoop Kreeft een waterteken is, is de ideale plant voor jou een waterplant. De waterlelie welteverstaan. De prachtige bloemen passen perfect bij jouw dromerige karakter. Daarnaast is de watercacao ook een perfecte plant voor een Kreeft. Je bent namelijk een gevoelsmens en gaat af op je intuïtie. De watercacao heeft diepe wortels die jouw karakter weerspiegelen. De gedraaide stam staat voor jouw familieliefde.

Het ideale huis voor de horoscoop Kreeft

Een minimalistisch ingerichte loft is niets voor de Kreeft. Je vindt een Kreeft daarentegen in een ruim huis, het liefst op het platteland met een fijn en weids uitzicht. Het huis is heerlijk licht, heeft veel houten en rieten meubels en is knus en huiselijk ingericht.

Een astrologe over het sterrenbeeld Kreeft

Elk land valt onder een bepaald sterrenbeeld. Het is niet zo gek dat Nederland met zijn water, dijken, wolkenluchten, wisselende weersomstandigheden en knusheid onder het sterrenbeeld Kreeft valt. De kreeft is een beestje dat zowel op het land als in het water leeft en zijn weke binnenkant beschermt met een stevig schild. De horoscoop Kreeft hecht daarom sterk aan huis en haard als basis en bescherming. En waar staat Nederland om bekend? Juist, hun hang naar kneuterige gezelligheid. Nederlanders geven daarom graag geld uit aan hun interieur. En Nederlanders die ook nog eens een het sterrenbeeld Kreeft zijn, hebben deze behoefte dubbelop. Bij die oer-Hollandse gezelligheid hoort natuurlijk ook lekker eten. Niemand gaat bij de Kreeft de deur uit zonder een goed gevulde maag.

Eten is voor de Kreeft geen enorm culinair gebeuren. Integendeel, een creatieve en gezonde stamppot vindt de Kreeft heerlijk. Het voedsel moet zo puur en eenvoudig mogelijk zijn. Scherpe kruiden gebruikt de Kreeft liever niet, daar kan hun gevoelige maag niet tegen. Verse kruiden vinden Kreeften heerlijk om hun eten meer smaak te geven.

Lea Manders (www.leamanders.nl)

Musthave in het huis van de Kreeft

Iemand met een gastvrij en zorgzaam karakter als de Kreeft, heeft natuurlijk een mooi porseleinen servies nodig met sierlijke lijnen. Dit maakt de tafelaankleding compleet. Achter de eettafel staat een oude, houten buffetkast, wit gelakt met een licht versleten look. Dit past perfect in het brocante plaatje waar de Kreeft zo dol op is. Natuurlijk mag een bank vol kussens en wollen plaids niet ontbreken. Hier kunnen familie en vrienden heerlijk op uitbuiken. De huiskamer voelt als een warm nest voor hen waar ze graag komen.

Bekijk ook de andere horoscopen

Benieuwd welke interieurstijl de andere horoscopen hebben? Check het hier: Steenbok, Waterman, Vissen, Ram, Stier, Tweelingen, Boogschutter, Leeuw, Maagd, Weegschaal en Schorpioen.

Ben je helemaal geïnspireerd door de interieurstijl van horoscoop Kreeft? Wordt snel lid van Westwing en mis geen enkele exclusieve deal om je huis te decoreren met meubels en accessoires die helemaal bij het sterrenbeeld Kreeft passen. Veel shopplezier!