Terracotta vasen

Horoscoop Stier staat in verbinding met de aarde. Daarom kiest de Stier vaak voor een comfortabel interieur dat warmte en rust uitstraalt. Hout, terracotta en steen, maar ook zachte materialen als grote vloerkleden en kussens, benadrukken deze interieureigenschappen. Verder is de Stier dol op zachte bruintinten en lichte aardekleuren. Dit sterrenbeeld vindt het heerlijk om te cocoonen en houdt van mooie, luxe items. De stijl die goed past bij horoscoop Stier is Modern Koloniaal. De donkere houten meubels en grote leren banken geven stabiliteit, terwijl de exotische dierenprints en vele souvenirs de sensuele kant van de Stier belichten. 

Horoscoop Stier in een notendop

  • 20 april t/m 20 mei
  • Kleuren: groen en bruin   
  • Stenen: agaat, emerald en chalcedon  
  • Sleutelwoorden: comfortabel, praktisch, stabiel, vastberaden en tactisch  
  • Krachten: betrouwbaar, geduldig, muzikaal en praktisch
  • Zwaktes: koppig, compromisloos, materialistisch en bezitterig
  • Stijl: conservatief, traditioneel en luxueus
  • Hobby’s: tuinieren, verzamelen en DIY’en   

Horoscoop Stier in het algemeen

Een Stier houdt van luxe, comfort, schoonheid en lekker eten. Je bent een echte Bourgondiër! Je staat met beide benen op de grond, houdt van stabiliteit en bent het liefst in een betrouwbare omgeving. Als je je zekerheden kwijtraakt, kan je je meteen erg verloren voelen. Een Stier is dol op traditionele interieurs met een klassieke uitstraling. Daarnaast ben je fan van aardse kleuren en andere natuurlijke tinten. Van te heldere en felle kleuren wordt een Stier niet vrolijk. Jij blijft trouw aan die zachte bruintinten en pastels afgeleid van groen, bruin en beige.

De Stier is graag in de natuur, daarom vind je het heerlijk om in de tuin te rommelen, maar ook planten en bloemen binnen zijn een pre. Ze zorgen voor rust en harmonie. Daarnaast vind jij rust in huiselijkheid, jij kunt opgaan in ambachtelijke klusjes. Zo vind je het heerlijk om lekker te knutselen of breien. Maar wel met zachte materialen, zoals wol, velours en zijde.

De persoonlijkheid van de Stier

Jij neemt de tijd om van de (kleine) dingen te genieten. Zo kun je intens blij worden van een gemaaid grasveld, maar uitgebreid kokerellen en de maaltijd vervolgens opeten is voor jou ook genieten. Daarnaast ben je behoorlijk koppig en standvastig. Ook al weet je stiekem dat je geen gelijk hebt: je houdt voet bij stuk. En dat kan soms problemen opleveren omdat je dan niet luistert naar mensen.

De Stier is een gewoontedier, maar het kan geen kwaad om soms dingen buiten je comfortzone te doen. Dwing jezelf dingen te veranderen, zet bijvoorbeeld eens wat andere accessoires neer in je interieur. Naast een gewoontedier ben je ook een luxepoes. Je houdt van spullen en gunt jezelf het allerbeste. En nee, dat heeft niets met status te maken. Je wilt gewoon graag mooie dingen hebben en bent een tikkeltje materialistisch.

De kledingstijl van de Stier

Door jouw sensuele karakter ben je dol op zachte stoffen. In de winter ga je voor zachte, comfortabele breisels. In de zomer kies je lange, zwierige en romantische jurken. Om het niet te saai te maken, maak je je outfit af met statement accessoires, zoals oorbellen of een opvallende tas. En omdat je niet zo van verandering houdt, ben jij niet gefocust om met de mode mee te gaan. Jij houdt van items die altijd kunnen, zoals een klassieke blazer, tweedelig pak, iconische handtassen en luxe zonnebrillen. Alhoewel je soms best een dagje in je joggingpak kunt vertoeven, kies je het merendeel van de tijd voor vrouwelijke kledingstukken, zoals jurken, rokken, hakken en een goede tas.

De woonstijl van de Stier

De koloniale stijl past goed bij sterrenbeeld Stier door jouw voorkeur voor natuur, klassiek en traditioneel. Grote banken en ruime stoelen van leer met een donkere houten frame geven jou stabiliteit, rust en een gevoel van luxe en comfort. Natuurlijke materialen zijn een steeds terugkerende factor in het interieur van de Stier. Denk aan gezellige boekenkasten gemaakt van massief hout en rotan meubels. Deze creëren een veilige omgeving waarin de Stier heerlijk kan cocoonen.

Veel groen, in de vorm van grote planten, zijn een frisse tegenhanger op de donkere, zware meubelen. Het zorgt voor balans. Maar denk maar niet dat de Stier saai of voorzichtig is qua interieur. De sensuele kant van de Stier komt tot uiting door exotische dierenprints (in kussens, plaids en andere accessoires), behang met een tropisch patroon en souvenirs uit alle landen van de wereld. Een rijk gedecoreerd huis met veel details zorgt voor een levendig en gezellig sfeertje waar horoscoop Stier zo van houdt. Het is een woonstijl vol verrassingen die rustig wordt gehouden door de aardse tinten die overal terugkomen. Maar bovenal is het huis van de Stier een huis waar een verhaal wordt verteld en dat geschiedenis ademt.

Lievelingsplanten van de Stier

De Crassula Ovata, oftewel jadeplant, is de ideale plant voor sterrenbeeld Stier. Net als de Stier is de plant sterk en een doorzetter. De Stier is een levensgenieter en houdt van de luxe dingen in het leven. De jadeplant helpt de Stier een handje: de kleine, ronde blaadjes symboliseren namelijk welvaart.

Een astrologe over horoscoop Stier

Eeuwig op zoek naar veiligheid, zekerheid en comfort. Dat is de Stier ten voeten uit. Deze drie waarden komen ook tot uiting in het interieur van sterrenbeeld Stier. Een typisch Stierhuis is conservatief, traditioneel en luxueus. Een Stier houdt van veel ruimte, rust en balans.

Qua materialen kiest de Stier voor duurzaamheid, robuustheid en eigenheid. Aardetinten, hout en klei aangevuld met zachte tapijten, bronzen of koperen sculpturen en bloemen (waaronder rozen, lelies, violette en gerbera) maken het interieur van de Stier compleet. Ook de keuken kan rekenen op veel aandacht van de Stier: deze is warm en uitnodigend. Koken, maar ook knutselen, is een grote hobby van dit sterrenbeeld.

Eva van Para Astro (www.para-astro.be)

Musthave in het huis van de Stier

Een Stier houdt van aanrakingen, zachtheid en sensualiteit. Daarom is dit sterrenbeeld gek op zachte interieuraccessoires, zoals fluwelen gordijnen, zachte en grote kussens op de bank en satijnen beddengoed.

Bekijk ook de andere horoscopen

Benieuwd welke interieurstijl de andere horoscopen hebben? Check het hier: Schorpioen, Steenbok, Vissen, Ram, Tweelingen, Waterman, Boogschutter, Kreeft, Leeuw, Maagd en Weegschaal.

Ben je helemaal geïnspireerd door de interieurstijl van horoscoop Stier? Registreer je dan nu op Westwing en mis geen enkele exclusieve deal om je huis te decoreren met meubels en accessoires die helemaal bij het sterrenbeeld Stier passen.