Horoscoop Vissen: fluwelen fauteuil in blauw met sierkussen

Horoscoop Vissen is een van de gevoeligste tekens in de dierenriem. Jij moet je vaak even terugtrekken in je eigen bubbel. Zo verwerk je alle indrukken en emoties. Je bent daarom een echte huismus. Je hebt behoefte om het thuis gezellig te maken en warm aan te kleden. Dit doe je met zachte kussens, plaids en vloerkleden. In je interieur komen vaak aquatinten terug, gecombineerd met mauve en zachte paarstinten.

Horoscoop Vissen in een notendop

  • 19 februari t/m 20 maart
  • Kleuren: aqua, paars, indigo, lichtblauw en zeegroen  
  • Stenen: aquamarijn en opaal
  • Sleutelwoorden: romantisch, verbeeldend en innerlijk  
  • Krachten: intuïtief, meelevend, artistiek, zachtaardig, wijs en muzikaal
  • Zwaktes: kan slachtofferrol aannemen, angstig, te goed van vertrouwen, neerslachtig en verlangt om aan de realiteit te ontsnappen
  • Stijl: romantische glamour, artistiek en bohemian
  • Hobby’s: schilderen, huishouden (je bent dol op een schoon huis), spiritualiteit

Horoscoop Vissen in het algemeen

Jij bent een dromer. Je fantaseert er liever op los dan te hoeven denken aan de realiteit. Daarnaast heb je een sterke intuïtie en een groot gevoel voor medeleven. Je bent erg meegaand. Vissen zijn gevoelsmensen. Je voelt de emoties van anderen haarfijn aan, kunt goed luisteren en biedt anderen graag een luisterend oor. Maar als het op je eigen gevoelens aankomt, ben je niet zo open.

Jij kruipt liever in je schulp dan dat je je openstelt om over jouw gevoelens en gedachten te praten. Als er problemen zijn, ben jij een meester in geduldig afwachten tot deze weer zijn overgewaaid. Je laat je niet graag vertellen hoe je dingen moet doen, jij kiest voor creatieve oplossingen of uitingen en bepaalt graag je eigen stijl.  

De persoonlijkheid van Vissen

Jij bent supervriendelijk, je zou nooit met opzet iemand pijn kunnen doen. Je vindt het vreselijk als je mensen ziet lijden, je zult er dan alles aan doen om hun pijn te verzachten. Daarom vind je het soms best moeilijk om ‘nee’ te zeggen en loop je jezelf regelmatig voorbij. Je bent een mix van de andere elf sterrenbeelden en past je daarom als een kameleon aan aan situaties. Je hebt zelf eigenlijk geen idee wat je daadwerkelijk voelt.

Want gevoelig als je bent, neem je de energie en persoonlijkheid over van de mensen om je heen. Je bent intuïtief en bezit veel verbeeldingsvermogen en medeleven. Toch heb je soms moeite met de waarheid van alledag. Je kunt dan moeilijk de waarheid van de realiteit onderscheiden en doet gemakkelijk beloften die je vervolgens niet nakomt.

De kledingstijl van Vissen

Dankzij jouw fijngevoeligheid heb je iets met de Franse bohemian kledingstijl. Hierbij gaan romantiek en chique, twee dingen waar jij van houdt, hand in hand. Qua kleding ben jij van de zwierige kleding gemaakt van lichte, delicate en vloeiende materialen. Je houdt bijvoorbeeld van kleding met een vrouwelijke pasvorm en romantische bloemenprints. Ook laagjes zijn jouw ding, zo draag je graag een jurk met hierover een vest. Dit combineer je met veel accessoires. Jurken, blouses van zijde en veel kant, ruches en sieraden halen de prinses in jou naar boven. Je bent geïnteresseerd in mode en wil er zeker leuk uitzien, maar je volgt de trends niet op de voet.

De woonstijl van Vissen

Jij laat je creatieve fantasie graag de vrije loop, vooral in je interieur. Qua woonstijl houd jij van een romantische en exotische look. Zo kom je goed tot rust in je veilige haven. Zachte materialen, veel accessoires en aquatinten geven de fantasie van horoscoop Vissen een boost. Je bent een echte huismus, daarom maak je van je woning een heerlijk plekje waar je je terug kunt trekken. Je houdt van warmte en door je creativiteit besteed je veel aandacht aan je interieur. Sterrenbeeld Vissen is dol op zachte stoffen, dit komt tot uiting in zachte plaids en kussens die je overal neerlegt. Op de bank, in de fauteuil, op het bed en op je bureaustoel. Op de grond ligt een licht, wollen tapijt. Je kiest voor gordijnen die het licht mooi doorlaten schijnen. Daarnaast ben je dol op snuisterijen en prulletjes. Deze zet je het liefst overal neer. Ook ben je van de lichtjes in de vorm van lichtsnoeren, pendels met bulben, ballen en kaarsjes. Dit zorgt voor een mooie, dromerige sfeer in huis. Je bent dol op aquatinten die je combineert met mauve, zachte pasteltinten en lavendel. De kleuren grijs, zwart en wit vermijd je liever. Deze kleuren verstoren die romantische, zachte sfeer in je huis.

Lievelingsplanten van Vissen

Jij staat bekend om je begrip en vergevingsgezindheid. De kamerpalm vergeeft het jou als je even geen water geeft of als ‘ie op een donker plekje staat. De lotusbloem past bij het emotionele en spirituele karakter van horoscoop Vissen.

De ideale plek voor Vissen

Vissen horen te zwemmen, het liefst in een zee in een ver oord. Zo kun je bijvoorbeeld lekker genieten van de exotische en tropische omgeving. Dichterbij huis kun je Vissen in de badkamer vinden, jouw favoriete plek! Als Vissen ben je namelijk gek op water, en water staat uiteraard in de badkamer centraal. Daarnaast ben je dol op de koele kleuren die in de badkamer volop aanwezig zijn. Dankzij de heerlijk ontspannende geuren, het stromende water onder de douche of het bubbelen in bad, kan jij je batterij opladen.

Horoscoop Vissen, dit zijn de musthaves in huis

Sterrenbeeld Vissen houdt van sierlijk gevormde meubels, zoals kastjes met gebogen poten en antiek beslag. Daarnaast heb jij een neus voor vintage spulletjes, kleine schatten die lijken aangespoeld uit de zee of exotische oorden. Een verweerde servieskast of dressoir past helemaal in jouw woonstijl. Een must in huis is daarnaast een blauw plaid met bijpassend aquablauw kussen. Je spulletjes en snuisterijen berg je graag op in een oude, houten kist.

Bekijk ook de andere horoscopen

Benieuwd welke interieurstijl de andere horoscopen hebben? Check het hier: Schorpioen, Steenbok, Waterman, Ram, Stier, Tweelingen, Boogschutter, Kreeft, Leeuw, Maagd en Weegschaal.

Ben je helemaal geïnspireerd door de interieurstijl van horoscoop vissen? Registreer je dan nu op Westwing en mis geen enkele exclusieve deal om je huis te decoreren met meubels en accessoires die helemaal bij het sterrenbeeld Vissen passen. Veel shopplezier!