Wit design bad in rode badkamer

Sterrenbeeld Ram bruist van de energie. Je bent hartstikke zelfverzekerd, vurig en een tikkeltje koppig, maar in huis mag het allemaal wel wat rustiger. Je karakter is al druk en levendig genoeg. De basis van je interieur is dus lekker clean met veel wit en natureltinten. De Ram maakt het persoonlijk door kleurrijke designmeubelen. Lees snel verder wat nog meer kenmerkend is voor horoscoop Ram!

Horoscoop Ram in een notendop

  • 21 maart t/m 20 april
  • Kleuren: bordeauxrood, helderrood, oranje en goudgeel
  • Stenen: robijn, obsidiaan, pyriet en alexandriet
  • Sleutelwoorden: actief, competitief en leiderschap
  • Krachten: moedig, vastberaden, zelfbewust en enthousiast
  • Zwaktes: ongeduldig, gebruikt non-argumenten en laat angst beslissen
  • Stijl: trendy, klassiek en sportief
  • Hobby’s: sporten, extreme reizen en autoracen    

Horoscoop Ram in het algemeen

Omdat de Ram geboren is aan het begin van de lente, bruis je van de energie. Je staat open voor nieuwe ideeën en bent een echte pionier, oftewel een trendsetter. Je staat bekend om je strijdlustige en leidinggevende capaciteiten met een ijzeren zelfbeheersing. Eigen zwaktes en emoties komen niet in het vocabulaire voor van de Ram. Het is dus niet zo gek dat de Ram zich graag overgeeft aan actieve sporten en allerlei andere dingen waar jouw competitieve aanleg van pas komt. Je wilt namelijk graag de eerste, en ook de beste, zijn. Maar je bent er ook voor anderen. Jouw positieve eigenschappen en sterke wil zet jij daarom graag in om anderen te helpen. Horoscoop Ram is passioneel, vurig en koppig, dat is je duidelijk aan te zien en laat je ook heel goed merken.

De persoonlijkheid van de Ram

De Ram is een geboren leider. Je hebt een drive waar veel mensen jaloers op zijn. Je bent energiek en gaat maar door, soms zonder goed over de dingen of situatie na te denken. Hierdoor kunnen gebeurtenissen soms een beetje uit de hand lopen, maar als je je vuur in bedwang kunt houden, bereik je moeiteloos alles wat je wilt. Vanwege jouw energieke, vurige karakter is het niet zo gek dat jij elke dag je energie kwijt moet of stoom af moet blazen in de vorm van yoga’en, wandelen, hardlopen, boksen, dansen, eigenlijk alles, als je maar beweegt.

De kledingstijl van de Ram

Als Ram ben je het eerste teken van de dierenriem. Daarom wordt het vanuit de astrologie gezien als de start van het nieuwe jaar. Tel daarbovenop dat de periode van de Ram ook nog eens het begin is van de lente. Dit vertaalt zich door in de kledingstijl van de Ram. De Ram draagt het liefst dunne truien, chique blazers en veel laagjes. Je houdt van rokken gecombineerd met laarsjes, maar ook pakken, momjeans en geprinte jassen liggen helemaal in jouw straatje. Daarnaast houd jij, net als in huis, van eenvoud en comfort. Jouw motto is dan ook ‘less is more’. Je bent groot fan van de casual/sportieve trend. Joggingpakken: je bent er dol op. Ook besteed je veel aandacht aan materialen, texturen en kleuren.

De woonstijl van de horoscoop Ram

Als je op bezoek gaat bij sterrenbeeld Ram, word je verwelkomd in een strakke, opgeruimde ambiance waar niets aan het toeval is overgelaten. Jij combineert graag grote, moderne, witte meubels met veel roodtinten en goudkleurig geel. Een Ram houdt niet van buitensporig veel accessoires en tierelantijntjes. Het interieur moet van alle gemakken voorzien, functioneel zijn en eenvoud uitstralen.

Bij horoscoop Ram is een minimalistisch interieur niet vreemd. Accessoires blijven zo veel mogelijk buiten de deur, in plaats daarvan kiest de Ram voor grote, moderne meubels, praktische oplossingen en vooral veel overzicht. Waar anderen zich vaak comfortabel voelen bij warmte en gezelligheid door een rijke aankleding, voelt de Ram zich juist thuis in een overzichtelijke en geordende omgeving. In jouw hoofd is het vaak al druk genoeg, dus een interieur moet vooral lekker praktisch, makkelijk en netjes zijn. Je bent daarom dol op inbouwkasten met strakke panelen. Achter deze deuren kun je alle rommel kwijt, wat jou veel rust bezorgt.

Alhoewel je voor praktische materialen als kunststof en metaal gaat, moet alles wel van goede kwaliteit zijn. Die oversized bank met dubbele chaise longue is wit of zwart van kleur en staat voor een rode muur of schilderij. Deze kleur benadrukt de levendigheid van de Ram. Omdat decoratie voor de Ram niet iets vanzelfsprekends is, wordt er vaak nauwkeurig nagedacht over de aankoop van de aankleding in huis. Jij gaat liever voor een statement item, iets dat direct in het oog springt, zoals een grote poster met weelderige rood- en geeltinten aan de muur of een mooi metalen sculptuur. Bij het huis van de Ram domineren strakke lijnen, orde, netheid en minimalisme. Dit alles is in een stijlvol jasje gegoten.

Lievelingsplanten van de Ram

Bij het sterrenbeeld Ram past de cactus. Je bent niet bang om te zeggen wat je vindt en je weet wat je wilt. Net als de cactus ben je supersterk en stabiel, ongeacht de omstandigheden. Daarnaast kan je de vetplant ook wel waarderen. Want wanneer mensen jou ontmoeten, weten ze meteen wat ze aan jou hebben. Je bent recht door zee en zal altijd eerlijk zijn. Een vetplant past zo goed bij je omdat de verzorging eenvoudig is en ze geen speciale behandeling vereisen, behalve wat water geven. Daarnaast zijn de bladeren van de vetplant scherp, net als jouw mening.

Musthaves in het huis van de Ram

De strakke lijnen mogen van horoscoop Ram ongewoon en verrassend zijn. Denk aan een tafel met eenvoudig en strak blad, maar het onderstel is opvallend en speels. De eettafelstoelen zijn gemaakt van rood, glanzend leer. Sierlijkheid kan je alleen waarderen in kunstvorm, zoals een groot doek aan de muur met abstracte, felgekleurde bloemen. Omdat je dol bent op de kleur goudgeel mag een okergele of mosterdgele fluwelen fauteuil niet in je interieur ontbreken. Dit is de eyecatcher van de woonkamer. Daarnaast ben je dol op gadgets, alleen het allernieuwste heeft jouw voorkeur.

Bekijk ook de andere horoscopen

Benieuwd welke interieurstijl de andere horoscopen hebben? Check het hier: Schorpioen, Steenbok, Vissen, Stier, Tweelingen, Waterman, Boogschutter, Kreeft, Leeuw, Maagd en Weegschaal.

Ben je helemaal geïnspireerd door de interieurstijl van horoscoop Ram? Wordt snel lid van Westwing en mis geen enkele exclusieve deal om je huis te decoreren met meubels en accessoires die helemaal bij het sterrenbeeld Ram passen. Veel shopplezier!