Meld je aan en ontvang een €15 voucher!

Babykamers inspiratie

Voordat de baby er eindelijk is, heb je in de negen maanden daarvoor genoeg tijd om hem een prachtige babykamer te geven. Ga je de babykamer inrichten? Hier geven wij je tips voor babykamers inspiratie en vertellen wij je waar je rekening mee moet houden als je gaat inrichten. Ook leggen we uit welke mogelijkheden je hebt om het noodzakelijke te combineren met het mooie. Het doel is een geslaagde combinatie van meubels, muurverf, licht en accessoires, zodat je baby en jij volledig op jullie gemak zijn. Ga aan de slag met het design voor de babykamer. 

babykamer oud roze met een houten stoel en wit bed

Babykamer oud roze: 4x accent kleur en styling tips

baby uitzetlijst: grijze babykleren

Baby uitzetlijst: de ultieme checklists download je hier

babykamer aardetinten met wit en hout

Complete rust in een natuurlijk ingerichte babykamer aardetinten

jungle babykamer met een rotan stoel met een olifanten knuffel

9x tips voor een jungle babykamer om apetrots op te zijn!

vrouw houdt baby vast in babykamer met neutrale kleuren

10x inspiratie om je babykamer neutraal in te richten

Roestbruine babykamer met Nijntje lamp

7 ideeën voor een babykamer in roestbruin & terracotta

pastel blauwe babykamer met stoek en dieren porf

Babykamer pastel: voor een vrolijke en rustgevende kamer

muurschildering babykamer met roze en een beer op een ladder

10x leuke muurschildering babykamer ideeën

groene muur in een kinderkamer met roze accenten

Babykamer schilderen: 3-stappenplan en de mooiste ideeën

tweeling babykamer met grijs en wit babybed

Tweeling babykamer: 6 tips voor het inrichten

Babykamer inspiratie prinsessenjurk aan witte kapstok met accessoires

3x stappen en stijlen voor een babykamer inrichten

kleine nanykamer met een tent, kussens en lichte kleuren

Hoe richt je een kleine babykamer praktisch én mooi in?

Houten speelgoed in een kinderkamer op een wit vloerkleed

Babykamer hout in 5 mooie stijlen, daar houdt iedereen van!

9x groen in de babykamer voor een natuurlijke sfeer

babykamer in grijs met tafel, groeimeter, pluchen speelgoed en mandje

Babykamer grijs: 5x stappen en tips voor een neutrale basis

witte tent met grijs en geel accentkleur

Kleurengids: babykamer okergeel, ook heel mooi!

Dit zijn dé mooiste ideeën voor een babykamer muur

een commode met boho decoratie, macrame, een ster en een spiegel

Indeling commode: praktische opberg tips voor elke babykamer

Close-up muur in meisjeskamer met pandaklok

De complete babykamer checklist

Landelijke meubels voor de kinderkamer

10x Onmisbare items in een landelijke babykamer

giraffe en tipi in babykamer voor een meisje

Babykamer voor een meisje: dé 7 leukste thema's!

speelgoed auto en tent in een lichte woonkamer

Een babykamer voor een jongen: lees hier de styling tips!

Ten eerste, gefeliciteerd met de komst van je (nu al) prachtige baby! Naast genieten, ben je waarschijnlijk ook al bezig met het regelen van allerlei zaken voor je kleintje. Het inrichten van de babykamer hoort hier natuurlijk ook bij. Ontzettend leuk om te doen, maar soms ook wat overweldigend door alle keuzes die op je afkomen. Wat heb je bijvoorbeeld allemaal écht nodig? En in welke stijl of thema ga je de kamer inrichten? Oh, en ook niet onbelangrijk: waar begin je?! Om je hierbij te helpen hebben we bij Westwing allemaal artikelen geschreven voor babykamers inspiratie. Lees ze dus vooral rustig door en laat je prikkelen voor de inrichting van de kamer voor jouw toekomstige kleintje.

Praktische én stijlvolle babykamer inspiratie

Alhoewel veiligheid en functie natuurlijk voorop staan in de kamer voor je baby, betekent dit niet dat je hoeft in te leveren op stijl. Gelukkig maar, want naast een praktische inrichting is een sfeervolle kamer waarin de baby en jij je prettig voelen óók heel belangrijk. 

Verderop in het artikel gaan we meer in op het stijlaspect. Hieronder lichten we eerst toe wat het beste startpunt is, welke spullen je nodig hebt en hoe je een kamer kunt creëren die meegroeit met je kleine spruit. 

Waar begin je en wat heb je nodig?

Wat ons betreft is het aanpakken van de basis het meest logische begin. Ga je bijvoorbeeld de vloer vervangen? Of de muren voorzien van behang of een verse lik verf? Start hier dan mee. Zo hoef je later niet meer te schuiven met meubels of alles af te dekken. Ook wordt het verder inrichten en stylen van de kamer zo een stuk gemakkelijker.

Meer lezen over een sterke en sfeervolle basis neerzetten? Lees dan onze artikelen over:

Nog zoiets wat belangrijk is om aan het begin van je zwangerschap te doen, is het raadplegen van een baby uitzetlijst en de babykamer checklist. Neem ook een kijkje in ons artikel over de commode indeling. Zo krijg je een goed idee van alle spullen die je moet aanschaffen voor de komst van je kleintje. Het geeft je ook de tijd om te kijken welke spullen je al hebt of welke je kunt overnemen of lenen van vrienden en/of familie.

Meegroei babykamer

Nu de baby nog op komst is, kun je qua inrichting nog te werk gaan met een blank canvas. Zo kan het handig zijn om de kamer zo in te richten dat je hem eenvoudig kunt restylen tot een geschikte peuter-, kleuter- of tienerkamer. Kies bijvoorbeeld voor een tijdloze muurverf of behang, en een kledingkast die ook groot genoeg is om de spullen van een ouder kind(je) in op te bergen. En ook voor de raambekleding kun je in dit geval het beste kiezen voor effen en een tijdloze kleur, zoals een aardetint. 

Van suikerzoete tot stoere babykamer ideeën

Of je nu een zoete of een stoere kamer wil inrichten: op het gebied van stijlen en thema’s kun je alle kanten op. Hieronder vertellen we meer over een drie populaire stijlen in de babykamer.  

Zoete babykamer

In een babykamer pastel krijg je direct een goed humeur van alle vrolijke kleuren. En doordat de kleuren zowel licht als warm zijn, wordt de rust toch goed bewaard. Ideaal dus voor een kleurrijke inrichting én een goede nachtrust. 

Industriële babykamer

Een industrieel interieur kennen we allemaal, maar wist je ook dat deze stijl erg populair is voor de kamer van een baby? Want met een paar lichte aanpassingen, zoals een betere balans in donkere en lichtere kleuren en robuuste en verfijnde meubelen, maak je deze stijl babyproof. Ga bijvoorbeeld voor een babykamer oud roze met een lichtgrijze ledikantje en raambekleding en een kledingkast en commode van (zwart) hout. Geen wonder dan dat de grijze babykamer ook perfect is voor een industriële look!

Bohemian babykamer

Warme kleuren, wereldse invloeden en natuurlijke materialen: dat is de boho stijl in een notendop. Wat ons betreft is de ideale basis een babykamer roestbruin. Niet alleen genderneutraal, maar ook nog eens hartstikke warm en sfeervol. Overweeg ook okergele accenten voor wat extra vrolijkheid, je leest het in ons artikel over de okergele babykamer

Babykamer ideeën voor een hippe babykamer

Trendy én tijdloze kleuren

Als je graag met trends meegaat, maar tegelijkertijd ook een zo tijdloos mogelijke inrichting wil creëren, tippen wij een babykamer aardetinten. Want alhoewel aardetinten hipper dan hip zijn, zijn ze ook tijdloos en blijven ze daardoor altijd ‘in’. Wil je deze woontrend volledig omarmen? Combineer de aardetinten dan met meubels van natuurlijke materialen.  

Wil je de babykamer inrichten naar de trends van 2023? Neem dan snel een kijkje in ons trendrapport.

Helemaal van nu: neutraal

Anno jaren ‘20, gaan steeds meer (toekomstige) ouders voor neutraal. Geen stereotyperende kleuren in een jongens- of meisjeskamer dus, maar een neutrale insteek en een kleurenpalet die voor elke baby werkt. Niet alleen fijn wanneer je de inrichting van de kamer bewust onzijdig wil houden, maar ook wanneer je aan de slag gaat met een tweeling babykamer. Ideeën hierover lees je in ons artikel over babykamer inspiratie neutraal. Een stijl die goed in het neutralen thema past is de landelijke babykamer, lees hiervoor ook de tips in ons artikel over hout in de babykamer.

Hippe muren

De woontrend om ons interieur steeds persoonlijker te maken gaat ook op voor de baby- en kinderkamer. Een manier om een persoonlijke touch toe te voegen, is door een muurschildering babykamer te creëren. Denk aan magische sprookjesfiguren, een onderwaterwereld thema of een rustgevend landschap. Meer inspiratie nodig voor de muren in de kamer van je kleintje? Lees dan ons artikel over muur babykamer ideeën.

Uitgelicht: planten babykamer

Ga je een jungle babykamer inrichten? Of wil je simpelweg wat kleur of een natuurlijk aspect toevoegen in de kamer voor je kleintje? Dan mogen een paar mooie, groene planten niet ontbreken. Van een grote kamerplant, tot een paar kleinere exemplaren in verschillende hoogtes voor een speels effect. Bekijk ook ons artikel over groene babykamers voor meer inspiratie.

Het fijne aan planten is dat ze niet alleen sfeer toevoegen, maar ook dat ze de lucht zuiveren. Zo produceren planten zuurstof en dit zorgt weer voor een schonere lucht én een betere nachtrust–erg belangrijk natuurlijk: zowel voor je baby als voor jou.  

Wat betreft planten in de babykamer is er eigenlijk maar één (hele belangrijke!) don’t: giftige planten. Ga dus voor de aanschaf van een groene kamerplant eerst na of deze giftig is of niet. 

Schaf jij een kamerplant puur voor de looks aan? En weet je van jezelf dat jouw vingers weinig groen bevatten? Kies dan voor een niet van echt te onderscheiden kunstplant. 

Inspiratie op zak en nu aan de slag met de inrichting? Registreer je dan nu op Westwing en mis geen enkele exclusieve deal om de mooiste meubels en accessoires te shoppen voor de babykamer. 

blauwe stoel in kinderkamer