Gratis retourneren
30 dagen retourtermijn
baby uitzetlijst: grijze babykleren

Wanneer je je zwangerschap voor het eerst met de wereld deelt, volgen niet veel later alle (goedbedoelde) adviezen je al om de oren. Zo zou je zus en zo nodig hebben en mag dat ene item zeker niet ontbreken. Maar wanneer je al deze adviezen opvolgt, en daadwerkelijk alle producten koopt, ben je heel veel geld en spullen verder. Goed dus om eerst even kritisch te kijken en te onderzoeken wat je écht nodig hebt. Om je hierbij te helpen, hebben we in dit artikel een baby uitzetlijst opgesteld met alle essentials voor de baby(kamer). 

Baby op komst: wat te regelen in huis?

Voordat de baby arriveert, is er nog een heleboel te regelen. Zo kost ook het verzamelen van alle items op de uitzetlijst best wat tijd. Belangrijk dus om dit niet te onderschatten en overal op tijd mee te beginnen. Wanneer dit precies is? Eigenlijk zo vroeg mogelijk. Dit scheelt je een hele hoop stress en zo kun je je compleet overgeven aan een toenemende nesteldrang.

Probeer in ieder geval alle spullen minimaal een maand voor de uitgerekende datum in huis te hebben. Niet alleen omdat je altijd eerder kunt bevallen, maar ook omdat hoogzwanger shoppen op dat moment het laatste is waar je op zit te wachten… 

Maar wat moet je nou precies shoppen? In dit artikel vind je zeven checklists met alles wat je maar nodig kan hebben in de eerste paar maanden met je baby. Laten we maar gelijk beginnen met de kamer checklisten …

Tip: wist je dat je via de Westwing Club Sales ook veel baby items kunt vinden? Maar dan tegen mooie kortingen, oplopend tot wel 70%?! Registreer je daarom snel op Westwing en mis geen enkele exclusieve deal voor de babykamer.

Checklist babykamer

Wat heb je allemaal nodig voor een babykamer? Download de babykamer checklist en heb alle items op een rijtje!

Checklist badkamer, woonkamer en onderweg

Natuurlijk zal de baby niet alleen tijd doorbrengen in zijn of haar kamer maar ook in de rest van het huis en zelf buiten. Wat heb je voor deze avonturen nodig? Je leest het in de volgende checklist:

checklist badkamer, woonkamer en onderweg

Meer dingen om te regelen voordat de baby komt

  • Tas voor mee naar het ziekenhuis
  • Geboortekaartjes
  • Kraamzorg
  • Geboorteplan
  • Genoeg muisjes en beschuit voor kraamvisite
  • Eventueel: oppas voor andere kinderen tijdens de bevalling

Wat heb je nodig voor een baby?

Welke verzorgingsspullen gebruik je allemaal? En hoeveel rompertjes heeft je baby in de eerste periode nodig? Bekijk het allemaal hieronder in de checklists verzorging en luiers verschonen, kleding, en fles- en borstvoeding.

Baby uitzetlijst: verzorging en luiers verschonen

Nu het huis helemaal klaar is voor een baby, focussen we ons nu op de verzorgingsbenodigdheden van de baby. Download hier de complete verzorging checklist:

checklist verzorging en luiers verschonen

Baby uitzetlijst: kleding

Er is geen tekort aan schattige babykleding, maar wat zijn de belangrijkste items om te kopen voordat de baby er is? En hoeveel? Je leest het in de volgende checklist. Vergeet niet om de lijst te downloaden en mee te nemen wanneer je gaat shoppen!

Tip: In de nieuwe kleertjes en het beddengoed kunnen eventueel stoffen zitten die de huid van je pasgeboren baby kunnen irriteren. Daarom is het belangrijk om na de aanschaf en voor de eerste keer dragen, de items te wassen. Doe dit met neutrale wasmiddel die geschikt is voor baby’s. 

checklist babykleding

Baby uitzetlijst: fles- en borstvoeding

Als je toch lekker aan het shoppen ben, raden we je aan deze checklist ook mee te nemen. Zo heb je ook alles in huis voor het voeden van je baby!

Tip: pas wanneer je aan het voeden bent, weet je pas echt de juiste maat voor de voedingsbeha. Koop er dus eerst één, zodat je er later altijd nog eentje bij kan kopen in een andere of dezelfde maat.

checklist fles en borstvoeding

Baby uitzetlijst winter versus zomer

Of je baby nu in de winter- of zomermaanden komt: de basis van de uitzetlijst blijft hetzelfde. Zo heeft de kleine nog steeds een bedje nodig om in te slapen en de nodige luiers om te verschonen, hydrofiele doeken en ga zo maar verder. Maar toch zijn er nog een aantal items die goed van pas komen tijdens een warmere of juist koudere periode. Hieronder zie je twee aanvullende checklists voor beide seizoenen.

Aanvullende babybenodigdheden winter

Download hier de checklist voor baby benodigdheden in de winter:

checklist aanvullende babybenodigheben winter

Aanvullende babybenodigdheden zomer

Is het zomer? Haal dan de volgende items in huis voor jouw baby:

checklist aanvullende babybenodigheben zomer

Uitzetlijst baby: 3 extra tips

Tip 1: kies voor het milieu (én je portemonnee)

Wanneer je zuinig wil zijn voor de wereld en je portemonnee, hebben we drie oplossingen: lenen, huren en tweedehands parels. Even rondvragen dus bij vrienden, familie, collega’s en buren welke items je over kunt nemen of mag lenen. Dit gaat natuurlijk niet op voor alle spullen op de uitzetlijst. Zo zal je je luiers en spenen nog steeds nieuw kopen, maar een ledikant, kledingkast en commode zijn daarentegen natuurlijk ideaal om een tweedehands te kopen of te lenen.

Tip 2: geef aan wat je nodig hebt

Vlak voor en na de geboorte, brengt de kraamvisite vaak een kleinigheid mee. Een goed moment om aan te geven welke spullen je nog kunt gebruiken. En nee, dit vindt de gever echt niet raar. Want zeg nou eens zelf, jij zou toch ook liever iets geven waar iemand écht iets aan heeft? Voor jouw vrienden en familie geldt dit net zo. Alleen maar fijn dus als je dit moment gebruikt om aan te kaarten welke items je nog goed kan gebruiken. Bijvoorbeeld een rompertje in een grotere maat, of wat extra fopspenen.

Tip 3: niet alles hoeft nu

Twijfel je nog over een bepaalde aankoop? Of weet je niet zeker of je meer van iets nodig zal moeten hebben? Wanneer je bovenstaande checklists volgt, dan kan je ervan uitgaan dat je in principe alles hebt wat je écht nodig zal hebben. Wanneer je twijfelt over een item die niet op deze lijst staat, raden we aan hier nog even mee te wachten. Misschien blijkt dat je het item inderdaad niet zal gebruiken. Mocht je het uiteindelijk wel echt nodig hebben, dan kun je het zo bestellen en heb je het over het algemeen 1-3 werkdagen later in huis.  

Op zoek naar meer inspiratie? Neem dan ook een kijkje naar onze artikelen over een complete babykamer, de indeling van een commode en kleine babykamers.

Al druk bezig met alle spulletjes voor je aankomende baby in huis te halen? Registreer je dan nu op Westwing en mis geen enkele exclusieve deal voor de mooiste meubels en accessoires voor de babykamer.